Ads Top

Αντώνης Τσακαλέας:«"Μακ" στον Παναθηναϊκό - Του δίνει "γυάλινο" παίκτη ο ΠΑΟΚ»


Εξτρέμ που μπορεί να λειτουργήσει καλά και ως δεύτερος επιθετικός, δηλαδή όπως παίζει ο Μακ στον ΠΑΟΚ, χαρακτήρισε τον Γιάννη Μυστακίδη σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Αντώνης Τσακαλέας.


Ο καλός συνάδελφος, που καλύπτει πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του Δικέφαλου, αναφέρθηκε και στην ευπάθεια που έχει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης στους τραυματισμούς, αλλά και στο γεγονός ότι στα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη μπορούν να φανούν αμφότεροι πολύ χρήσιμοι.

«O Mυστακίδης είναι ποδοσφαιριστής που σε κάποια σημεία θυμίζει τον Μακ: Είναι εξτρέμ αλλά έκανε καλά παιχνίδια όταν έπαιξε ως δεύτερος επιθετικός ή σε κατάστασεις όταν έμπαινε ως αλλαγή και ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν παίκτη που να μπορεί να μπει στην περιοχή. Στο ξεκίνημά του στον ΠΑΟΚ όταν τον πρωτοείδε ο Τούντορ, είχε έναν θετικό προβληματισμό γιατί έβλεπε την όρεξη και τη διάθεσή του και προσπαθούσε να του βρει θέση. Τον δοκίμασε ακόμα και ως αριστερό φουλ μπακ, θέση στην οποία δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει, αλλά ο Τούντορ εκτίμησε την προσπάθειά του να παίξει όπου του ζητήσει ο προπονητής», ήταν το αρχικό σχόλιο του Α. Τσακαλέα στο sportdog.gr και συμπλήρωσε για τον 23χρονο κυνηγό του Δικέφαλου:

«Θεωρητικά πιστεύω ότι μπορεί να αποδώσει περισσότερο ως δεύτερος επιθετικός. Χαίρεται στην αναμπουμπούλα, θα βρει εκείνη την ώρα τον τρόπο να κάνει την μπούκα και να δημιουργήσει προβλήματα. Το μεγάλο ερωτηματικό που καλείται να απαντήσει είτε στον Παναθηναϊκό είτε στον ΠΑΟΚ εφόσον επιστρέψει, είναι το τι μπορεί να κάνει σε διάρκεια παρουσίας ως βασικός. Αν υπάρχει σημείο που δεν έχει κριθεί ο Μυστακίδης, είναι να πάρει 10-15 διαδοχικά παιχνίδια στα πόδια του ως βασικός, για να δούμε πώς μπορεί να αντεπεξέλθει».


Ποια είναι η άποψή σου για τον Κωνσταντινίδη;

«Είναι παιδί που αν δεν ήταν "γυάλινο" θα έδινε πολλά περισσότερα. Και μέσα του πιστεύω ότι το ξέρει και ο ίδιος. Πάντα έβγαινε ένα πρόβλημα, ένας τραυματισμός που τον κρατούσε πίσω. Είναι ευτύχημα να μπορέσει να τα αφήσει όλα πίσω του και να δώσει νέα τροχιά στην καριέρα. Πάντα κάτι συνέβαινε, από έναν χιαστό μέχρι έναν μικροτραυματισμό και του έκοβε τη φόρα. Είναι παίκτης που μπορεί να πάρει όλη τη δεξιά γραμμή, σε όλο το μήκος της πτέρυγας, αλλά θα πρέπει να έχει το μυαλό του και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Πρέπει να αρχίσει να καταλαβαίνει πως θα δώσει πράγματα στη θέση που παίζει, δεν είναι εύκολο να είσαι καλός σε όλα. Η διαφορά με τον Κωσταντινίδη και το γεγονός ότι φεύγει ελεύθερος, σε σχέση με τον Μυστακίδη που αναμένεται να δοθεί δανεικός, είναι τα όσα είχαν γίνει με τον Λουτσέσκου. Όταν με ένα ποστάρισμά του καταφερόταν εναντίον του προπονητή του».



Θεωρείς ότι ο Κωσταντινίδης μπορεί να πάρει φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκό, αν δεν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών;

«Θεωρώ ότι ο Κωνσταντινίδης μπορεί να δείξει πολλά πράγματα. Θα έχει ανταγωνισμό με τον Γιόχανσον, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να παίξει καλύτερα από τον Κουλιμπαλί. Τόσο ο Κωνσταντινίδης όσο και ο Μυστακίδης είναι παίκτες που θα τους αγαπήσει ο προπονητής τους, ειδικά ο Ουζουνίδης, διότι είναι παιδιά που ακούνε τον προπονητή τους και έχουν τακτική παιδεία».


Ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρό πρόβλημα με έλλειψη «καθαρού» επιθετικού, φουνταριστού στην 11άδα του. Μπορεί ο Μυστακίδης να γίνει τέτοιος παίκτης, μπορεί να αντεπεξέλθει σε υποχρεώσεις φουνταριστού;

«Εάν ο Παναθηναϊκός τον παίρνει για φουνταριστό, θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή για να βρει τα πατήματά του σε αυτή τη θέση. Εκτός αν έχει κάποιο ρόλο ψευτοεννιαριού στο μυαλό του ο Ουζουνίδης. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι από τους παίκτες που του βάζει κάποιος την ταμπέλα του καθαρού εξτρέμ, που δεν πατάει στην περιοχή κ.λπ.».

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.