Ads Top

Δεν άκουσε τα "καμπανάκια" ο Χάσι - Πολλά νεύρα και μουρμούρες στο Λιμάνι - Συνταρακτικές αλλαγές εάν...


Πώς αντιμετώπισαν στον Ολυμπιακό την ήττα και τον παραλίγο διασυρμό από τη Σπόρτινγκ και τι έλεγαν στα αποδυτήρια; Ποιο ήταν το απίστευτο λάθος του κόουτς των πρωταθλητών;




Σκυμμένα κεφάλια και πολλά νεύρα αποτελούσαν το σκηνικό που επικρατούσε στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο λίγη ώρα μετά το χαμένο ματς με τη Σπόρτινγκ στο Φάληρο. Ένα ματς που πήγε από την αρχή πολύ στραβά για τον Ολυμπιακό και μόνο από τύχη δεν εξελίχθηκε σε πραγματικό εφιάλτη για την ομάδα, με ανείπωτες συνέπειες στο ξεκίνημα κιόλας της σεζόν.

Ο Μπεσνίκ Χάσι έχει σίγουρα ωριμάσει προπονητικά σε σχέση με πέρυσι, αλλά... μυαλό φαίνεται πως δεν έβαλε και παραλίγο να κάνει για 2η φορά μέσα σε ένα χρόνο το ίδιο... αμάρτημα, που μόνο σοφό άνδρα δεν θα έδειχνε, σύμφωνα με το αρχαίο γνωμικό. Με τον Κοσοβάρο στον πάγκο της, η Λέγκια είχε ηττηθεί πέρυσι στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με 6-0 από την Ντόρτμουντ μέσα στη Βαρσοβία και το σκηνικό λίγο έλειψε να επαναληφθεί φέτος, με άλλον αρνητικό πρωταγωνιστή, στο Φάληρο.

Με αντίπαλο μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, οι Πορτογάλοι έκανα ό,τι ήθελαν στο γήπεδο στα πρώτα 45λεπτά και μόνο από θαύμα και τη βοηθείας της... Θεάς Τύχης τα μάτριξ δεν έγραφαν 0-6 στο ημίχρονο του αγώνα. Εκτός από τα τρία γκολ, τα «λιοντάρια» είχαν ακόμα δύο δοκάρια και σωρεία μεγάλων χαμένων ευκαιριών για να συνθλίψουν τον Ολυμπιακό, σκηνικό που επαναλήφθηκε στα τελευταία λεπτά του ματς και πριν οι Ερυθρόλευκοι καταφέρουν, τελικά, να μειώσουν.

Οπως είναι λογικό, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο επικρατούσε μεγάλη γκρίνια για την επιπολαιότητα στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μέσα στο γήπεδο και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως όλοι οι Ερυθρόλευκοι ευγνωμονούσαν το Θεό που τους... λυπήθηκε και δεν έγινε «η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» την Τρίτη το βράδυ στο Φάληρο.

Γιατί ο Ολυμπιακός κινδύνεψε πολύ σοβαρά με αληθινή συντριβή από τους Πορτογάλους, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα έφερνε νωρίς νωρίς συνταρακτικές αλλαγές στην ομάδα.

Πάντως, τα... καμπανάκια είχαν ηχήσει πολύ πολύ νωρίτερα και είναι -κυρίως- ευθύνη του προπονητή που δεν τα άκουσε. Εχοντας «φάει» οι Ερυθρόλευκοι 12 φάσεις από τη «νεοφώτιστη» Λαμία και ακόμα 10 από την Ξάνθη, καθώς επίσης και άλλες... 15(!) από τη Ριέκα στην Κροατία, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα τη «γλίτωνε φτηνά» αν συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο σε ματς ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι όμως, ο Χάσι δεν πήρε τα μηνύματα. Εκανε τα ίδια λάθη τακτικής (αλλά και επιλογών, όπως φάνηκε) και παραλίγο ο Ολυμπιακός να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Αλλωστε, η Σπόρτινγκ είχε σε 10 τελικές, τρία γκολ και ακόμα τρία δοκάρια(!), σε ένα ματς μάλιστα στο οποίο ο Κοσοβάρος αποφάσισε να κάνει όλες τις... τρέλες μαζεμένες και να ξεχάσει σε μια βραδιά τον ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού, που χρησιμοποίησε για να φτάσει στην πρόκριση.

Όλα αυτά συζητούσαν με εμφανή προβληματισμό στο Φάληρο μετά τη λήξη του ματς με τη Σπόρτινγκ και έκαναν το σταυρό τους που η ομάδα συνήλθε στο β' 45λεπτο και η συντριβή μετατράπηκε σε μια «διδακτική και χρήσιμη ήττα», όπως χαρακτηρίστηκε...

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.