Ads Top

Γιατί έκανε το τραπέζι στην ομάδα ο Τουρέ… (pics)


Στο Μικρολίμανο μαζεύτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι παίκτες του Ολυμπιακού, στην... υγειά του Τουρέ (και του Ομάρ). 
Γιατί ο Γιάγια τους τραπέζωσε, η αργοπορία, ο άτυπος κανονισμός, η «τιμωρία» και ο συσχετισμός με το «αντίο» του.

Είναι αναμφίβολα το πρόσωπο της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τον αποκτήσουν. Πλήρωσαν ένα τσουβάλι λεφτά για να τον πείσουν. Περίμεναν ότι θα εξελιχθεί στον ηγέτη και το σημείο αναφοράς του ρόστερ. Αλλά τελικά ο Γιάγια Τουρέ δεν έχει καταφέρει να κάνει τίποτε από αυτά. Εχοντας χάσει την επαφή ακόμη και με τις αποστολές και έχοντας βγει τελείως από το αγωνιστικό κάδρο του Πέδρο Μαρτίνς.

Το μέλλον του 36χρονου Ιβοριανού μέσου δύσκολα θα είναι συνυφασμένο με τον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο και μετά. Για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει να γίνει κάτι πολύ εντυπωσιακό, από την πλευρά του παίκτη. Κάτι, ωστόσο, που δεν φαντάζει πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή. Καθώς και ο ίδιος δείχνει να έχει αποφασίσει ότι είναι προτιμότερο να συνεχίσει την καριέρα του σε πιο… ήσυχα και πλούσια μέρη. Κάτι που σημαίνει ότι η επόμενη ομάδα του θα είναι μεταξύ Κίνας, ΗΠΑ και Αραβικών Χωρών.

Πάμε τώρα στο θέμα του τραπεζιού που έκανε ο Γιάγια στους συμπαίκτες του. Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το τραπέζι έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης σε γνωστό μαγαζί στο Μικρολίμανο. Ο Τουρέ κέρασε τους συμπαίκτες του, το κλίμα ήταν εξαιρετικό, ενώ δεν έλειψαν και οι… εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς το τραπέζωμα του Ιβοριανού συνέπεσε με τα 27α γενέθλια του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος δέχθηκε ευχές και πειράγματα από συμπαίκτες, προπονητές και μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Γιατί ο Τουρέ έκανε το τραπέζι; Είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις να προκύπτουν διάφορες θεωρίες. Στην περίπτωση του Γιάγια, το… δώρο στους συμπαίκτες του χαρακτηρίστηκε ως «αντίο» του παίκτη στον Ολυμπιακό. Κάτι, ωστόσο, που δεν είναι ακριβές. Με την αλήθεια να είναι λιγότερο ιντριγκαδόρικη. Και αυτό διότι ο Τουρέ τραπέζωσε τους συμπαίκτες του ως αποτέλεσμα τιμωρίας που του επιβλήθηκε. Από τους ίδιους τους παίκτες των Πειραιωτών. Και εξηγούμαστε…

Σε μία από τις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας ο Τουρέ είχε καθυστερήσει πολύ να φτάσει στο Ρέντη. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι τιμωρία είναι… διπλή. Αρχικά ο παίκτης τιμωρείται βάσει του εσωτερικού κανονισμού ή της απόφασης της διοίκησης. Αλλά υπάρχει και… δεύτερη τιμωρία. Από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Οι οποίοι έχουν συμφωνήσει άτυπα πως όποιος ποδοσφαιριστής καθυστερεί θα πρέπει να πληρώνει. Αναλόγως το πόσο καθυστερεί, τα ποσά που δίνει στον «κουμπαρά» (σ.σ. λεφτά που δίνονται, είτε σε ιδρύματα είτε στους υπαλλήλους της ομάδας) είναι από μερικά ευρώ, έως και τραπέζωμα. Ο Τουρέ, λοιπόν, ήταν υπότροπος, με αποτέλεσμα να κληθεί να πληρώσει πολλά. Και κάπως έτσι, τα μέλη του ποδοσφαιρικού επιτελείου του Ολυμπιακού γευμάτισαν δωρεάν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το να συσχετίζεται, λοιπόν, η εν λόγω κίνηση του Τουρέ με το (ούτως ή άλλως πιθανό) αντίο του, δεν είναι παράλογο. Αλλά δεν είναι και ακριβές. Εξάλλου, ασχέτως του τι θα συμβεί τελικά με τον Γιάγια, η σχέση του με το κλαμπ είναι καλή και θα παραμείνει τέτοια. Καθώς ο Ολυμπιακός χειρίστηκε και χειρίζεται εξαιρετικά την υπόθεση και τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.