Ads Top

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται περισσότερο... Μακέντα


Ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει ότι μπορεί από τον Φεντερίκο Μακέντα, με τον Ιταλό επιθετικό και τον Γιώργο Δώνη να πρέπει να βρουν τις κατάλληλες λύσεις.
Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, ειδικά στο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, ο Φεντερίκο Μακέντα έχει σκοράρει 4 γκολ και έχει μοιράσει 2 ασίστ σε 10 συμμετοχές στη Superleague. Πρόκειται για ικανοποιητικές επιδόσεις για έναν επιθετικό, ο οποίος αποκτήθηκε στην προθεσμία του Σεπτεμβρίου για τους ελεύθερους και δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα.

Ωστόσο, ο Μακέντα δεν έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στα πιο δύσκολα παιχνίδια και ιδίως, στα εκτός έδρας. Ο Γιώργος Δώνης περιμένει περισσότερα από το βασικό "εννιάρι" του, όπως μία ατομική ενέργεια που θα αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα. Κάτι που ο Μακέντα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, παρότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αδιάφορος.

Εξυπακούεται ότι το πρόβλημα εστιάζεται σε δύο τομείς. Αφενός ο Μακέντα πρέπει να διορθώσει τις κινήσεις του ώστε να γίνει πιο επικίνδυνος για τον τερματοφύλακα της άλλης ομάδας. Αφετέρου, ο Δώνης υποχρεούται να αναζητήσει τους τρόπους που θα υποστηρίξει πιο αποτελεσματικά τον Ιταλό στράικερ, ο οποίος συχνά απομονώνεται.

Αναμφίβολα, η αδυναμία του Μακέντα να εξελιχθεί σε "όπλο" για τον Παναθηναϊκό προβληματίζει τον Δώνη.

Ο 48χρονος προπονητής δουλεύει μαζί με τους συνεργάτες του για να εντοπίσει τις λύσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Διότι όταν ο Μακέντα βρίσκει πεδίο δράσης, τότε όλος ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει επίπεδο...

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.