Ads Top

«Καθάρισε» με Παππά πριν το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός


Με κορυφαίο τον Νίκο Παππά, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 86-69 του Προμηθέα στην Πάτρα και ο Ρικ Πιτίνο πέτυχε την πρώτη του «πράσινη» νίκη εντός των συνόρων και τώρα «βλέπει» Ολυμπιακό το «τριφύλλι». 
Έκανε το «10x10» στην Α1 και κάνει focus στον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 86-69 του Προμηθέα στην Πάτρα για την 11η αγωνιστική (υπάρχει η εκκρεμότητα με τον Κολοσσό Ρόδου) και συνέχισε με το απόλυτο εντός των συνόρων, με τον Ρικ Πιτίνο να κάνει «σεφτέ» στις νίκες στην Ελλάδα μετά το πετυχημένο ντεμπούτο επί της ΤΣΣΚΑ.

Το «τριφύλλι» είχε κορυφαίο τον Νίκο Παππά που σημείωσε 18πόντους με 5/7 τρίποντα, με τον έμπειρο γκαρντ να «μιλάει» σε καθοριστικά σημεία, ενώ ο Καλάθης είχε 12 πόντους και 8 ασίστ. Ο Τόμας είχε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ. Οι «πράσινοι» είχαν 11/21 τρίποντα και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι… μπήκε το νερό στ’ αυλάκι όταν «έσφιξαν» στην άμυνα.

Ο Μπράουν με 23 πόντους ήταν ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τον Παναθηναϊκό, που στρέφει την προσοχή του στον αγώνα (04/01) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα.


Το ματς


Η αναμέτρηση ήταν «μάχη» στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν τα καλά (και προφανώς και τα άσχημα) σημεία τους στον αγώνα, χωρίς να καταφέρει κάποια από τις δύο να πάρει σημαντική… απόσταση. Πέραν του 16-9 (υπέρ του Προμηθέα) που έγινε στα 2:18 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με το γκολ-φάουλ του Μπράουν και το οποίο δεν ήταν δα και μαξιλαράκι ασφαλείας για τους γηπεδούχους. Οι Πατρινοί έδειξαν πιο αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα μετά το 2-0, να πάρουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με το 9-4 (Μέιερ) και και το 11-6 (Λίποβι). Η πρώτη περίοδος άνηκε στην ομάδα του Γιατρά, που με το τρίποντο του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ έκλεισε το συγκεκριμένο δεκάλεπτο με το 21-16.

Κάπου εκεί ξεκίνησε να παίρνει μπρος ο Παναθηναϊκός, με τον κορυφαίο του παίκτη (όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) γενικότερα στο ματς, τον Νίκο Παππά να δείχνει τις διαθέσεις του με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, στο οποίο έφερε το «τριφύλλι» στο 21-24, με δύο τρίποντα σε συνδυασμό με το καλάθι του Γκιστ. Ωστόσο, δεν είχε καταφέρει ακόμα να ράψει στα… μέτρα του το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και το ενδιαφέρον διατηρήθηκε ζεστό μέχρι την ανάπαυλα. Διότι, πέραν των Μέιερ και Λίποβι που είχαν επτά και πέντε πόντους, ένα σοβαρό ζήτημα για την άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν ο Μπράουν που σημείωσε εννέα πόντους στο πρώτο μέρος. Το γεγονός ότι δεν κύλησε (πέραν του σερί που προαναφέραμε) το παιχνίδι όπως το ήθελε ο Ρικ Πιτίνο φαίνεται και από τις μικρές διαφορές (με μεγαλύτερη το 23-27 με τον Λεκαβίτσιους) που είχε σε αυτό το διάστημα.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, διότι μέχρι τότε συνέχισε να νιώθει την… ανάσα του Προμηθέα Πατρών ο Παναθηναϊκός. Δηλαδή έως ότου να γίνει το 36-44 με τον φορμαρισμένο Καλάθη στα 7:39 πριν το φινάλε της 3ης περιόδου. Πρόσθέστε σε αυτά και τα κερδισμένα ριμπάουντ, τη μεγάλη διάθεση και την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός.

Ο Μπράουν προσπαθούσε να κρατήσει όρθιο τον Προμηθέα, όπως με το τρίποντό του στο 27’ για το 45-50, αλλά δεν ήταν αρκετός για να βάλει εμπόδιο στην ομάδα του Πιτίνο και στον Παππά, που «πυροβόλησε» τρεις φορές σερί και έδωσε διψήφιες διαφορές στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα τους πήγε στο +17 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου (50-67 στο 32'). Ουσιαστικά, σε εκείνο το σημείο κρίθηκε οριστικά το παιχνίδι και ο νικητής και οι δύο ομάδες έριξαν στροφές, αντιλαμβανόμενες αμφότερες τη μοίρα τους.

Προμηθέας Πατρών (Μάκης Γιατράς): Γκίκας (0/6 σουτ, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Τσαϊρέλης 4, Μέγιερ 12 (3), Λίποβι 10 (2), Μπράουν 23 (4/10 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 9/10 βολές, 4 ριμπάουντ), Σαλούστρος 5, Κασελάκης 6 (2), Γερομιχαλός 3, Χολ 2, Έλις 4, Παρκς.

Παναθηναϊκός (Ρικ Πιτίνο): Λοτζέσκι 6, Παπαπέτρου 4, Καλάθης 12 (2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), Βουγιούκας 2, Τόμας 14 (2), Παπαγιάννης 4 (9 ριμπάουντ), Γκιστ 9 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παππάς 18 (5/7 τρίποντα), Καλαϊτζάκης 2, Μήτογλου 5, Αντετοκούνμπο 3 (1), Λεκαβίτσιους 7 (1).

inner
inner

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.