Ads Top

Όταν ο ΠΑΟΚ μίλησε για τον Μπακασέτα


Η επόμενη μέρα στην καριέρα του διεθνούς άσου, ο Μπρούνο Τσιρίλο και η πρώτη επαφή με τη Θεσσαλονίκη! Και ο Σιμόες προτάθηκε στον Δικέφαλο του Βορρά
Σε μια σύντομη σύνοψη στα ήδη γνωστά και ειπωμένα: Η απόφαση της ΑΕΚ να «τελειώσει» άμεσα τους Τάσο Μπακασέτα, Αντρέ Σιμόες και Βασίλη Λαμπρόπουλο, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη στους ψύχραιμους παρατηρητές της κατάστασης στο στρατόπεδο της πρωταθλήτριας. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές ήθελαν να μείνουν στην Ένωση και το εννοούσαν. Το απέδειξαν με την προσφορά τους στο χορτάρι, αλλά και με το γεγονός ότι επί της ουσίας μέχρι εκείνη την επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα δεν είχαν μιλήσει με άλλη ομάδα. Και ας τελείωνε το συμβόλαιο τους το προσεχές καλοκαίρι.

Ήθελαν λοιπόν να παραμείνουν σε φόντο Κιτρινόμαυρο. Αλλά με οικονομικά δεδομένα διαφορετικά από εκείνα που τους προσφέρονταν όσο κράτησαν οι –όποιες- διαπραγματεύσεις. Στον πρώτο, η πρόταση που έπεσε (προφορικά) στο τραπέζι ήταν στις 400.000 €. Στον Πορτογάλο είχε ταβάνι τις 500.000 €, ενώ η περίπτωση του Λαμπρόπουλου είναι μάλλον ιδιάζουσα, καθώς η ΑΕΚ, αν και έχει οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο, δεν κάνει χρήση της. Ο Λαμπρόπουλος θέλει περισσότερα από τις 300.000 € που είχε σκοπό να του προσφέρει η διοίκηση Μελισσανίδη. Και αναπόφευκτα το ένα έφερε το άλλο.

Η απόφαση να μπουν στον «πάγο», λοιπόν, είναι καθαρά οικονομική και τίποτε άλλο. Ούτε, φυσικά, τίθεται θέμα «αδιαφορίας» ή «μειωμένης απόδοσης», όπως εντέχνως κυκλοφόρησε από συγκεκριμένους κύκλους. Εξάλλου και τα νούμερα είναι αποστομωτικά ως προς αυτό το σκέλος. Με τους Μπακασέτα και Σιμόες να είναι μεταξύ των πέντε παικτών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής τη φετινή σεζόν και τον Λαμπρόπουλο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ένωσης στην επιτυχία της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League και στα +25.000.000 € στα ταμεία της. Τις διέψευσε τις φήμες αυτές άλλωστε ο ίδιος ο Μαρίνος Ουζουνίδης που η αλήθεια είναι πως του ήρθε λιγάκι «κεραμίδα» η όλη εξέλιξη. Γιατί και στους τρεις πόνταρε πολλά.

Τέλος πάντων. Η ζωή συνεχίζεται. Με την ΑΕΚ να ψάχνει ήδη σε άλλες πολιτείες τους αντικαταστάτες της «τρόικας». Ονόματα από τη Σκανδιναβία και την Αργεντινή ήδη σουλατσάρουν στο ρεπορτάζ, αν και ο κόουτς της ΑΕΚ χθες έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως τα ποσοστά ευστοχίας των ρεπόρτερ ως εδώ είναι πολύ χαμηλά.

Τι προβλέπει όμως η επόμενη ημέρα για τους τρεις παίκτες; Εδώ είναι και το πιο ενδιαφέρον. Κατ’ αρχάς αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου μπορούν να υπογράψουν σε όποια ομάδα θέλουν και να ενταχθούν σε αυτήν το καλοκαίρι. Η ΑΕΚ θέλει να το αποφύγει αυτό και περιμένει προτάσεις, ώστε να κερδίσει έστω… κάτι. Πράγμα που φαντάζει δύσκολο με βάση την τροπή που πήραν οι υποθέσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους… ενδιαφερόμενους, τώρα, ο ΠΑΟΚ φέρεται να είχε ήδη μια πρώτη επαφή με τον εκπρόσωπο του Τάσου Μπακασέτα, χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες. Είναι Έλληνας, σε καλή ηλικία και με την καλύτερη χρονιά της καριέρας του σε εξέλιξη, ενδιαφέρει. Μάνατζερ του Μπακασέτα είναι ο Φεντερίκο Παστορέλο, ο οποίος έχει για συνεργάτη στην Ελλάδα τον γνωστό σε όλους Μπρούνο Τσιρίλο. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως πολύ εύκολα βρέθηκε το σημείο «επαφής» για αυτή την πρώτη συζήτηση. Η ΑΕΚ βεβαίως δεν είναι απλό να επιτρέψει μια τέτοια ιστορία να εξελιχθεί. Διότι εάν και εφόσον μπορεί να φυσάει και να μην κρυώνει. Εννοείτε πως δεν θα έδινε το «οκ» στον Μπακασέτα για να φύγει τώρα για τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ έβαζε ένα ικανοποιητικό ποσό στο τραπέζι. Η Ένωση θέλει να δει τον Μπακασέτα στο εξωτερικό. Και βέβαια να φέρνει κάτι στο ταμείο της.

Από την άλλη βεβαίως, ο διεθνής μέσο-επιθετικός μπορεί αν το θελήσει να παίξει στον ΠΑΟΚ να περιμένει ως το καλοκαίρι. Ή να πάει κάπου στο εξωτερικό σαν… ενδιάμεση στάση. Τι είπατε; Δεν γίνονται αυτά. Μωρέ όλα… γίνονται.

Ας μην προτρέχουμε όμως. Γιατί δεν έχουμε ως πληροφορία προς το παρόν κάτι παραπάνω από όσα αναφέραμε. Την ερώτηση στον Μπρούνο Τσιρίλο.

ΥΓ. Για την ιστορία στους Θεσσαλονικείς προτάθηκε και ο Αντρέ Σιμόες, που όμως είναι πιο πιθανό να γίνει Άραβας, καθώς στα 29 του θέλει το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.