Ads Top

Έγιναν ηγέτες του οι «επιζήσαντες»!


Η πεντάδα με τους Φορτούνη, Ομάρ, Σισέ, Κούτρη και Βούκοβιτς δικαιώνει την επιλογή του Ολυμπιακού!
Όταν πριν από μερικούς μήνες πήρε την απόφαση η ηγεσία του Ολυμπιακού για να προχωρήσει σε «ριζική ανακαίνιση»(την οποία απόφαση προσυπέγραψαν και οι οπαδοί της ομάδας) μία από τις πιο σημαντικές δουλειές ήταν να γίνει σωστά ο «διαχωρισμός», καθώς δεν ήταν δυνατόν να αδειάσει και όλο το ρόστερ!

Για το λόγο αυτό οι ερυθρόλευκοι λειτούργησαν με βάση την ποδοσφαιρική λογική, καθώς ο νέος προπονητής Πέδρο Μαρτίνς έπιασε δουλειά στο Ρέντη πριν να ολοκληρωθεί η προηγούμενη σεζόν και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά το τότε υπάρχον υλικό.

Ποιοι έμειναν τελικά στο λιμάνι; Λίγοι και καλοί, όπως μας απέδειξε η συνέχεια της ιστορίας. Ο Κώστα Φορτούνης αν και είχε κι αυτός τη φυσιολογική για τους «παλιούς» φθορά κράτησε τη θέση του, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν προτάσεις, κυρίως από την Τουρκία για την παραχώρησή του, ενώ και ο ίδιος συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για συνεχόμενη χαμηλή πτήση.
Για το λόγο αυτό ο «Mr.7» του Ολυμπιακού έφερε με δικά του έξοδα Γερμανό γυμναστή στον Πειραιά και ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα τη δική του προετοιμασία και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στο γήπεδο, αφού έχει παρουσιαστεί «άλλος παίκτης» και έχει ξεχωρίσει στον ανταγωνισμό με τους Νάτχο και Τουρέ.

Πολύ κοντά στον «Φόρτου» από πλευράς απόδοσης βρίσκεται και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος ίσως κάνει την καλύτερή του χρονιά με τα ερυθρόλευκα, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του πέντε ασίστ και μάλιστα σε διαφορετικούς συμπαίκτες του, στο διάστημα μάλιστα που αποτέλεσε και βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας της Νορβηγίας, χωρίς όμως να επηρεαστεί από τις «υπερωρίες» που κατέγραψε στο κοντέρ.

Οι Σισέ και Κούτρης ήταν οι καλύτεροι πρωτοεμφανιζόμενοι για τον προηγούμενο Ολυμπιακό και φυσικά κέρδισαν δικαιωματικά την παραμονή τους στηνομάδα. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν μπήκαν από την αρχή στις επιλογές του Μαρτίνς, όμως με το πέρασμα του χρόνου επανήλθαν δριμύτεροι και τώρα μοιάζουν να είναι βασικοί και αναντικατάστατοι.

Ο τελευταίος της παρέας είναι ο Γιάγκος Βούκοβιτς, ο οποίος έφυγε δανεικός για Ιταλία στα μισά της περασμένης διαδρομής και αυτό μάλλον του βγήκε σε καλό, αφού με τον Μαρτίνς αποτελεί την «κολώνα» στο κέντρο της άμυνας, με τους άλλους στόπερ να εναλλάσσονται στο πλάι του, καταφέρνοντας μάλιστα να ξεπεράσει και το «σοκ» από το παιχνίδι που του έπαιξε η μπάλα στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Οι «επιζήσαντες» της προηγούμενης ομάδας του Ολυμπιακού έχουν αναλάβει πλέον ηγετικό ρόλο στην ενδεκάδα του και δικαιώνουν την επιλογή των αρμοδίων το περασμένο καλοκαίρι, σε ότι αφορά το δικό τους το κομμάτι. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά κι αυτό το αποφεύγεις μόνον αν ασπαστείς τους βασικούς κανόνες της μπάλας…

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.