Ads Top

Οι 5+2 αποχωρήσεις του Ολυμπιακού!


Δεν είναι μόνο ο Τουρέ που ετοιμάζει βαλίτσες στον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον άλλοι τέσσερις συμπαίκτες του θα ακολουθήσουν, ενώ είναι ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο πώλησης, μέχρι να έρθουν οι επόμενοι.
Το χορτάρι στο ποδόσφαιρο λέει πάντα ή σχεδόν πάντα την αλήθεια. Είναι γεγονός ότι και η τύχη παίζει το ρόλο της, ωστόσο, η αλήθεια φαίνεται, φωνάζει στα 90 λεπτά μιας αναμέτρησης.

Και είναι αλήθεια, επίσης, ότι το χθεσινό τρίποντο του Ολυμπιακού σε βάρος του Παναιτωλικού, ήταν ένα από τα πιο εύκολα που πέτυχε φέτος η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κι ας μην το δείχνει το τελικό σκορ.

Το 2-1 που έγραφε ο φωτεινός πίνακας του "Γ. Καραϊσκάκης" την ώρα που ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί από τις εξέδρες δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα μιας αναμέτρησης που η μία ομάδα είχε 20 τελικές (15 στο στόχο) και η άλλη μόλις 5 (τρεις στο στόχο). Υπό νορμάλ συνθήκες, αν υπάρχουν τέτοιες στον αθλητισμό, το σκορ θα έπρεπε να είναι 3-0 ή 4-0.

ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΑΝΑ 10 ΤΕΛΙΚΕΣ

Οι "ερυθρόλευκοι" παρότι μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο, "δάγκωναν" από το πρώτο λεπτό και πέτυχαν δύο γκολ στα πρώτα 25', πάλι είχαν ένα ανά 10 τελικές! Δεν βελτίωσαν δηλαδή τα ποσοστά ευστοχίας τους, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι παλμοί στο τέλος, έπειτα κι από το ωραίο γκολ του Καμαρά που τρύπησε σαν το μαχαίρι το βούτυρο το κέντρο της άμυνας.

Πολλοί λένε ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει την πιο παραγωγική ομάδα. Μεταξύ αυτών και παραδοσιακοί αντίπαλοι, νυν και πρώην, όπως οι Δώνης, Κατσουράνης, Κονέ σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή.

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σημαντική βελτίωση και στην αμυντική τους συμπεριφορά, έστω κι αν τα γκολ που τρώνε, προέρχονται κυρίως από φθηνά λάθη. Δεν έχει δεχθεί πολλές γκολάρες ο Ολυμπιακός, όπως για παράδειγμα αυτή του Κάτσε που του... 'κατσε στο ντέρμπι των "αιωνίων".

Κόντρα στον ΠΑΟΚ που ζορίστηκε πολύ και στη Λαμία, η μπάλα ζωντάνεψε στα χέρια του Γιαννιώτη. Κόντρα στην ΑΕΚ κοιμήθηκε ο... Θεός για να φτάσει η μπάλα έπειτα από κόντρα στο κεφάλι του Μπακασέτα. Χθες ο Σισέ, αν δεν είχε δεχθεί ανόητη κάρτα στο ξεκίνημα, το πιθανότερο είναι πως θα άρπαζε από το λαιμό τον ικανότατο επιθετικό της ομάδας του Δέλλα, πριν τελειώσει -εξαιρετικά- τη φάση.

Για να πάμε και στο παραπέρα, η παραδοχή του Πέδρο Μαρτίνς ότι η ομάδα του ξέμεινε και από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο λύνει πολλές απορίες, όχι όλες.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο για παράδειγμα παρότι έγραψε με κοντινή προβολή το 2-0, έχασε κι ένα γκολ από αυτά που επιθετικοί κλάσης έχουν ψωμοτύρι, απέναντι στον Κυριακίδη. Αυτό το γκολ δεν το χάνει παίκτης με ικανότητα στο τελείωμα άνω του μέσου όρου.

ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΑ

Σε τελική ανάλυση, το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι δίνει στο χορτάρι περισσότερα απ' όσα παίρνει. Πέρα από το ότι έχουν χαθεί βαθμοί σε παιχνίδια που δεν έπρεπε, θα σταθώ κυρίως στους πέντε πόντους με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, είναι γεγονός ότι η έλλειψη αποτελεσματικότητας -λέξη που χρησιμοποίησε και ο κόουτς στις δηλώσεις του- στην αντίπαλη εστία, έχει προκαλέσει και συνέπειες.

Σε αυτά τα δύο ματς να είχαν γίνει τα αυτονόητα στο σκοράρισμα, ο Ολυμπιακός θα ήταν καβάλα στο άλογο, ωστόσο, υπάρχει χρόνος μπροστά και όλα μπορούν να συμβούν...

Από 'κει και πέρα, για να πάμε και στην επόμενη μέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός τοποθετήθηκε χθες και για τον Τουρέ, αλλά και για τους πιτσιρικάδες που πρέπει κάπου αλλού να πάνε για να εξελιχθούν. Για τον Γιάγια επισήμανε -γλυκά και με σεβασμό- ότι ακόμη είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο των υπολοίπων.

ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Επειδή χρόνος δεν υπάρχει κι αν υπάρχει είναι... χρήμα, ο Ιβοριανός είναι σε διαδικασία αποχώρησης. Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει κάποιου είδους σιωπηρή τιμωρία, προκειμένου να επέλθει το βελούδινο διαζύγιο.

Επίσης, οι τρεις πιτσιρικάδες Ανδρούτσος, Νικολάου και Βρουσάι, σύμφωνα με τον κόουτς και όχι μόνο, θα πρέπει να πάνε κάπου αλλού για να γεμίσουν με χρόνο τα παπούτσια τους και να επιστρέψουν για μία ακόμη ευκαιρία.

Ήδη για τους δύο πρώτους, γίνεται κουβέντα με τον Πανιώνιο, όπου ο Ολυμπιακός πλην του Γιώργου Μασούρα, έχει ρίξει δίχτυα και στον Φιορίν Ντουρμισάι.

Ο πέμπτος που θα συμπληρώσει το γκρουπ των αποχωρήσεων του Γενάρη είναι ο Φελίπε Πάρντο, ο οποίος δεν παίζει που δεν παίζει το έχει ρίξει στις φωτογραφίες με τη σύζυγο στα social media από τα διαδοχικά τους ταξίδια κάθε φορά που η ομάδα έχει ρεπό.

Και ο μήνας έχει... 9, εν ολίγοις για τον Κολομβιανό, ο οποίος μένει ούτως ή άλλως ελεύθερος το καλοκαίρι, ενώ καταλαμβάνει και θέση ξένου. Μια θέση που πρέπει να ανοίξει ώστε να γίνουν και περισσότερες οι επιλογές για την ενίσχυση στην επίθεση που, ούτως ή άλλως, στο παζάρι του χειμώνα είναι περιορισμένες.

Το ζητούμενο εδώ είναι το εξής. Πως θα αντιδράσει η διοίκηση αν υπάρξουν προτάσεις από το εξωτερικό για μεταγραφή; Υπάρχει μια σειρά παικτών που κάνουν γκελ εκτός των συνόρων, άρα όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται παίκτες όπως ο Σισέ που έκανε πρόσφατα επέκταση συμβολαίου ώστε ο σύλλογος να είναι έτοιμος δια παν ενδεχόμενο, ο Καμαρά, ο Κούτρης, ο Φορτούνης.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο τελευταίος δεν κουνιέται (τουλάχιστον τον Γενάρη) κι επειδή δεν θέλει, αλλά κι επειδή είναι υπεραπαραίτητος για ευνόητους λόγους.

Δύσκολα θα γίνει κάτι και με τους υπόλοιπους στην παρούσα φάση, αλλά την τελική απόφαση θα καθορίσει το ύψος της προσφοράς. Αν έρθει ένα ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων € σίγουρα θα τοποθετηθεί στο τραπέζι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι πιθανή προσθήκη πρωτοκλασάτου επιθετικού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης ή του Χασάν, ο οποίος ενδέχεται να επιστρέψει στη Μπράγκα ή του Μάνου που θα πάει κάπου δανεικός, μιας και τον γλυκοκοιτάζουν περίπου οι μισές ομάδες της Super League.

Μετέωρο είναι (και) το βήμα και του Φετφατζίδη που έμεινε ξανά εκτός "αποστολής", ιδιαίτερα αν αποκτηθεί κι άλλος ακραίος επιθετικός.

Όπως και να 'χει, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σχετικά σύντομα, αφού ο Μαρτίνς θέλει το νέο επιθετικό, πιθανότατα κι έναν ακόμη εξτρέμ, πλην του -όχι ιδιαίτερα λαμπερού, αλλά αξιόπιστου και συνεπή στο σκοράρισμα- Μασούρα, ο οποίος βρίσκει δίχτυα σερί τις τελευταίες αγωνιστικές, στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη μέχρι τα Χριστούγεννα. Ίδωμεν...

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

1 σχόλιο:

  1. λετε για τους ελληνες παιχτες οτι θελουν χρονο για να αποδειξουν αν αξιζουν , αυτο το κοντοπουτανο τον ποντενσε ποτε θα τον πεταξετε απο την ενδεκαδα που μας εχει σπασει τα νευρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.