Ads Top

Με τον νεαρό Μωραΐτη ξεκινά το κιτρινόμαυρο «παιδομάζωμα» (vid)


Με τον νεαρό Μωραΐτη ξεκινά το κιτρινόμαυρο «παιδομάζωμα» (vid)
Τα τελευταία χρόνια είτε από πεποίθηση είτε από… ανάγκη παρατηρούμε την ολοένα και αυξανόμενη εμπιστοσύνη των μεγάλων ομάδων στον νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή. Παίκτες όπως οι Λημνιός, Κουλούρης, Γιαννούλης, Γαλανόπουλος, Τσιμίκας και Κούτρης έχουν αποκτήσει ήδη αρκετές παραστάσεις στην καριέρα τους αγωνιζόμενοι μάλιστα και σε Europa ή Champions League. Σε άλλες, όχι και τόσο μακρινές εποχές όμως, ίσως να… γυάλιζαν τους πάγκους των ομάδων τους ή να έκαναν τα «ρεπό» ακριβοπληρωμένων ξένων.

Τελευταίο και «απόλυτο» ίσως παράδειγμα εκμετάλλευσης ταλέντων είτε από μεταγραφή, είτε από τις Ακαδημίες είναι η περίπτωση του φετινού Παναθηναϊκού στην οποία έχουμε αναφερθεί πολλάκις. Φαίνεται λοιπόν πως όλο αυτό άνοιξε κατά κάποιον τρόπο την όρεξη των ιθυνόντων της ΑΕΚ με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με αποτέλεσμα τη στροφή στην απόκτηση νεαρών, πολλά υποσχόμενων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μπορούν να «μεγαλώσουν» στην ΑΕΚ και να αποκτήσουν σοβαρή μεταπολιτική αξία στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό καταρτήθηκε μια λίστα με υποψήφιους στόχους, με πρώτο και καλύτερο τον νεαρό επιθετικό Παναγιώτη Μωραΐτη, που ανήκει και αγωνίζεται στην Παναχαϊκή. Ο 21χρονος επιθετικός είναι γέννημα θρέμμα της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου και από την ομάδα Κ-19 του Παναιτωλικού, μεταπήδησε στην Παναχαϊκή το 2016, σε ηλικία 19 χρονών. Η πρώτη του σεζόν στους ροσονέρι ήταν αναγνωριστική καθώς αγωνίστηκε 20 φορές (18 ως αλλαγή), πετυχαίνοντας τρία τέρματα.

Την επόμενη χρονιά στη Football League, κέρδισε με το σπαθί του την εμπιστοσύνη των Πατρινών αγωνιζόμενος σε 29 ματς στα οποία κατάφερε να σκοράρει 14 φορές, μοιράζοντας παράλληλα και τρεις ασίστ. Οι εμφανίσεις αυτές τράβηξαν την προσοχή των ιθυνόντων στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων και κάπως έτσι ο Μωραΐτης μετράει 3 συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδος Κ-21, με 1 γκολ ενεργητικό.

Φέτος λογίζεται και πάλι βασικός στην Παναχαϊκή έχοντας στο ξεκίνημα της χρονιάς 4 συμμετοχές σε Football League και Κύπελλο με 2 γκολ. Η ΑΕΚ τον έχει στα ραντάρ της και παρακολουθεί στενά την εξέλιξή του. Το όλο εγχείρημα διευκολύνει και η παρουσία του Κώστα Κατσουράνη ως τεχνικού διευθυντή στους Πατρινούς και η καλή σχέση του με τον ομόλογό του στην Ένωση, Νίκο Λυμπερόπουλο που ίσως διευκολύνει και επιταχύνει τις διαδικασίες απόκτησής του.

Η χρηματιστηριακή αξία του ποδοσφαιριστή όπως αποτιμάται στο transfermarkt.com, ανέρχεται στις 300 χιλιάδες ευρώ, με τον Μωραΐτη να συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες να φορέσει τα κιτρινόμαυρα είτε κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είτε στο άμεσο μέλλον. Όπως θα δείτε και στις καλύτερες στιγμές του νεαρού, είναι μια περίπτωση που αξίζει τον κόπο…



to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.