Ads Top

Πεντάρα στην Ευρώπη και τώρα Παναθηναϊκός!


Εύκολα και ωραία ο Ολυμπιακός νίκησε την Ντουντελάνζ με 5-1 στο Καραϊσκάκη, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, επίσης εντός έδρας, για το πρωτάθλημα! 
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αυτό που ήθελαν και μάλιστα σε ματς του Europa League, κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες τους σε γκολ και να φτάσουν σε υψηλά στάνταρ το σκορ, παίρνοντας παράλληλα και ψυχολογία για τη συνέχεια.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός αύξησε σημαντικά τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, φτάνοντας τους 7 βαθμούς στον όμιλό του, όσους έχει και η Μίλαν, ενώ η Μπέτις είναι πρώτη με 8 πόντους.

Στο ματς με την Ντουντελάνζ ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Πέδρο Μαρτίνς, έβαλε στο τέρμα τον Σα, ενώ στην τετράδα της άμυνας έπαιξαν οι Τσιμίκας, Μιράντα, Σισέ και Τοροσίδης. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Νάτχο, Καμαρά και Φορτούνης, με τους Ποντένσε, Ναουέλ στα πλάγια και τον Λάζαρο στην κορυφή.

ΞΕΣΠΑΣΕ, ΞΕΜΠΟΥΚΩΣΕ, ΞΕΔΩΣΕ, ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΕ...

Ήταν ό,τι έπρεπε όλο το πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Ντουντελάνζ! Ήταν απ' αυτά τα ημίχρονα που έψαχνε η ομάδα εδώ και καιρό, έτσι ώστε να ξεσπάσει και ουσιαστικά να ξεμπουκώσει στην επίθεσή της!

Αυτό που όλοι έλεγαν ότι η ομάδα δημιουργούσε επιθέσεις, ήταν επικίνδυνη προς τον αντίπαλο, αλλά δεν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. Και αυτό που όλοι περίμεναν ήταν το ματς που θα ξεσπούσε ο Ολυμπιακός και οι ευκαιρίες θα γινόντουσαν γκολ και θα ξέδινε η ομάδα ενόψει και της συνέχειας.

Το ημίχρονο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» το βρήκαν απέναντο στον αντίπαλο από το Λουξεμβούργο και σε ματς για τους ομίλους του Europa League.

Μάλιστα από νωρίς ο Θρύλος επέβαλε τον ρυθμό του, καθώς μόλις στο 6' κατάφερε να προηγηθεί όταν ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Μπονεφουά να κάνει άστοχη έξοδο και τον Καμαρά να το εκμεταλλεύεται. Ο μέσος του Ολυμπιακού έκανε το πλασέ, με τον Τοροσίδη να είναι στην πορεία της μπάλας και με τακούνι να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-0!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άργησαν να «γράψουν» το 2-0, αφού στο 15' ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε τον «αέρα» που βρήκε ο αμυντικός της Ντουντελάνζ στη σέντρα από τ' αριστερά και με σουτ έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Στο 26' ήρθε και το 3-0 και μάλιστα με όμορφο τρόπο!

Σέντρα του Φορτούνη από τα δεξιά, ψαλίδι από τον Λάζαρο, και 3-0 για τον Θρύλο ξεσηκώνοντας τον κόσμο στο Καραϊσκάκη!

Δέκα λεπτά μετά έγινε και το 4-0, όταν ο Ποντένσε σέντραρε από τ' αριστερά και ο Φορτούνης με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερό του γκολ στο ματς.

Έτσι ο Ολυμπιακός εύκολα και απλά έφτασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, με την Ντουντελάνζ να είναι σε παθητικό ρόλο αφού δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα με την πίεση των «ερυθρόλευκων».

Το μόνο μελανό σημείο σε αυτό το πρώτο ημίχρονο ήταν ο τραυματισμός του Ναουέλ ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 33'.

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΧΑΣΑΝ...

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός έριξε κάπως τον ρυθμό του στο δεύτερο ημίχρονο, από τη στιγμή που το ματς ήταν στο 4-0 από τα πρώτα 45 λεπτά και παράλληλα ήταν λογικό να αρχίζει να μπαίνει στο μυαλό όλων και το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Παρόλα αυτά όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν ευκαιρίες και επίσης κατάφεραν να σημειώσουν ένα γκολ, απαντώντας έτσι στο μοναδικό γκολ της Ντουντελάνζ στην αναμέτρηση.

Στο 69' οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν, όταν ο Σινανί πήρε την μπάλα από τα δεξιά «έκοψε» προς το κέντρο και με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή μείωσε σε 4-1.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς στο 71' έγινε το 5-1! Μάλιστα σκόρερ ήταν ο Χασάν ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά πριν ως αλλαγή αντί του Φορτούνη.

ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ

Το θετικό για τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων», Πέδρο Μαρτίνς, ήταν το γεγονός πως από τη στιγμή που το ματς πήγε έτσι ήταν ευκαιρία για τον ίδιο να δοκιμάσει και ορισμένα πράγματα ενόψει της συνέχειας.

Όπως η χρησιμοποίηση του Γιάγια Τουρέ για πρώτη φορά στη φυσική του θέση, δηλαδή «8άρι» έχοντας μπροστά του τον Φετφατζίδη και δίπλα του τον Καμαρά. Ο έμπειρος μέσος του Θρύλου μπήκε ως αλλαγή και έπαιξε για μισή ώρα.

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Χασάν έτσι ώστε να αποκτήσει ρυθμό ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αφού πριν από το ματς με τον Άρη που αγωνίστηκε ήταν για καιρό εκτός δράσης εξαιτίας του τραυματισμού που είχε περάσει.

Έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία σημαντική και άνετη νίκη με 5-1 επί της Ντουντελάνζ, προσφέροντας θέαμα στον κόσμο του και παίρνοντας παράλληλα τρεις σημαντικούς βαθμούς για την εξέλιξη του ομίλου του Europa League.

Από την άλλη όμως τα άσχημα του αγώνα αυτού ήταν οι τραυματισμοί των Ναουέλ, Νάτχο οι οποίοι έγιναν αναγκαστικές αλλαγές από τον Πέδρο Μαρτίνς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Τοροσίδης, Μιράντα, Σισέ, Καμαρά, Νάτχο (61' λ.τρ. Τουρέ), Φορτούνης (56' Χασάν), Ποντένσε, Ναουέλ (33' λ.τρ. Φετφατζίδης), Λάζαρος.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (Ντίνο Τοπμέλερ): Μπονεφουά, Σνελ, Πρεμπέ, Μελισέ, Γιορντάνοφ, Μπίσεβατς, Κρούσκα (60' Γένσεν), Στολτζ, Κουτουριέ, Σινάνι, Τουρπέλ (74' Πέρεζ).

redking.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.