Ads Top

«Διπλό» στο Μόναχο ο Ολυμπιακός!


Με τους Σπανούλη και Στρέλνιεκς να μιλούν στην δ' περίοδο και έναν συγκινητικό ΛεΝτέι, ο Ολυμπιακός επικράτησε 72-62 στο Μόναχο της Μπάγερν και επέστρεψε στις νίκες (4-4) ύστερα από τρεις σερί ήττες! 
Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Τίμα και Γουίλιαμς-Γκος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση. Με βοήθειες στην άμυνα, κλεψίματα και αρκετό παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 4-10, στα πρώτα τρία λεπτά. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Από τη μία, οι παίκτες του Μπλατ αναλώθηκαν σε πολλά μακρινά άστοχα σουτ, ενώ από την άλλη πέρασε ο Γουίλιαμς στο παρκέ και «χτύπησε» στην άμυνα τον Πρίντεζη, με αποτέλεσμα να σπρώξει την Μπάγερν σε ένα επιμέρους σκορ 11-2, για το προσπέρασμα (15-12), στο ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Στον εναπομείναντα χρόνο «μίλησαν» οι άμυνες, αλλά και ο Σπανούλης, ο οποίος με δικό του τρίποντο διαμόρφωσε το 15-15. 

Ο Ολυμπιακός δεν διόρθωσε τα θέματά του στην άμυνα ούτε στην αρχή της δεύτερης της περιόδου, με την Μπάγερν να σκοράρει με ευκολία, αλλά χάρη στον Μιλουτίνοφ να μην ξεφεύγει η κατάσταση (23-22). Οι παίκτες του Μπλατ συνέχισαν τα αβίαστα λάθη και τις πολύ κακές επιθέσεις, αλλά λόγω και της αστοχίας των γηπεδούχων η κατάσταση δεν… εκτροχιάστηκε και απλά βρέθηκαν μόνο στο -3 (27-24), στο 17’. Ωστόσο, προς το τέλος οι Πειραιώτες βρήκαν κάπως την… ταυτότητά τους. Με καλή άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ βρήκαν καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και έτσι κατάφεραν να τρέξουν ένα 7-0 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +4 (27-31). 

Πιο… ζωηρή η Μπάγερν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο συγκλονιστικός Μιλουτίνοφ (πέτυχε ακόμη και τρίποντο από τα 8μ.!) διατηρούσε μπροστά τον Ολυμπιακό (33-38), στο 23’. Όμως, στη συνέχεια οι Πειραιώτες άρχισαν ξανά τα λάθη, έδωσαν αιφνιδιασμούς στους Βαυαρούς και έτσι εκείνοι έτρεξαν ένα 6-0 για να πάρουν το προβάδισμά τους (39-38), στα μισά. Οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν ξανά την άμυνά τους και πέρασαν μπροστά (39-42), αλλά αντί να πάρουν τον έλεγχο, άρχισαν πάλι τα αβίαστα λάθη, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα (43-42), στο 29’. Στο τελευταίο λεπτό, οι Πειραιώτες σκόραραν μόνο με βολές, κράτησαν χωρίς καλάθι τους Βαυαρούς και έτσι έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι 45-43. 

Πολύ γρήγορος ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Γουίλιαμς να κρατά την Μπάγερν, αλλά το λετονικό δίδυμο (Τίμα-Στρέλνιεκς) και τον ΛεΝτέι να στέλνει τον Ολυμπιακό στο +7 (49-56), στο 34’. Οι Βαυαροί αντέδρασαν με ένα 4-0 (53-56), αλλά οι Στρέλνιεκς και Σπανούλης με μεγάλα σουτ έστειλαν τη διαφορά στο +12 (53-65), στο 36’. Ο Λούτσιτς προσπάθησε να βάλει ξανά τους γηπεδούχους στο ματς (58-65), αλλά ο ΛεΝτέι και ένα τρίποντο του Στρέλνιεκς έστειλαν τους Πειραιώτες στο +12 (58-70), στο 1:22’’ πριν τη λήξη, όπου ουσιαστικά εκεί «κλείδωσε» η νίκη, που ήρθε με το τελικό 62-72. 

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 27-31, 43-45, 62-72

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.