Ads Top

Περπατώντας για τα ομορφότερα Χριστούγεννα


Μέχρι το Μάιο ο δρόμος είναι μακρύς, όχι όμως και μέχρι τα Χριστούγεννα, όπου ο Σταύρος Σουντουλίδης βλέπει, βάσει προγράμματος, ότι μπορεί να είναι τα πιο όμορφα των τελευταίων ετών για τον ΠΑΟΚ…
Καμία στέψη δεν έχει γίνει με συμπληρωμένο το 1/3 του πρωταθλήματος, κανένας πρωταθλητής δεν αναδείχθηκε ενώ έχουν απομείνει ακόμη 20 αγωνιστικές, αλλά όπως και να το κάνουμε, αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ τρέχει μόνος του προς την κατάκτηση του Πρωταθλήματος!

Αν, μάλιστα, κοιτάξει κανείς το πρόγραμμα του, μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ότι το 14 (νίκες) στα 15 (παιχνίδια) είναι ένας εφικτός και άκρως ρεαλιστικός στόχος.

Αυτό, άλλωστε, που μετράει στον πρωταθλητισμό είναι το αποτέλεσμα. Ναι, ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του ούτε κόντρα στον Παναιτωλικό, ζορίστηκε μέχρι το 63ο λεπτό, αλλά ειλικρινά υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για τις εντυπώσεις; Μάλλον, όχι, το μόνο που ίσως να τον ενδιαφέρει είναι η ομάδα του να «καθαρίζει» πιο εύκολα τέτοιου είδους ματς και να μην αγχώνεται.

Ακόμη και ο Ατρόμητος, που βρίσκεται ξοπίσω του, δεν εντυπωσιάζει. Στο μεταξύ τους παιχνίδι είχε δύο, άντε τρεις, τελικές προς την εστία και βρήκε ένα γκολ. Στο ΟΑΚΑ οι Περιστεριώτες πέτυχαν τη νίκη της αγωνιστικής επί της ΑΕΚ, με όπλα τους, την τύχη και την σωστή τακτική. Και τον… Κουλούρη, βεβαίως βεβαίως, που έφτασε, αισίως, τα 8 γκολ και απειλεί να ρίξει από το θρόνο του κορυφαίου σκόρερ της κατηγορίας, τον μέχρι πριν από λίγους μήνες συμπαίκτη του, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος φορ το «κρατάει μαντιάτικο», που η Λίγκα χρέωσε ως αυτογκόλ το 1-0 χτες το βράδυ στην Τούμπα, υποσχόμενος για… μάχη μέχρι εσχάτων με τον Ευθύμη. Είναι μια ωραία κόντρα, που αρέσει στους ΠΑΟΚτσήδες.
Ο ΠΑΟΚ είδε στο 1/3 του πρωταθλήματος, όλους τους ανταγωνιστές του τίτλου, να έχουν απώλειες σε πολλά παιχνίδια, είδε το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκης να λήγει ισόπαλο και όταν γυρίζει πίσω του, αυτός που βλέπει να τον ακολουθεί είναι ο Ατρόμητος.  Ο «Δικέφαλος» με 26 βαθμούς, 28 στα γήπεδα, μπαίνει στη διακοπή με πρωταρχικό στόχο να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, την Τετάρτη στο Ηράκλειο κόντρα στον Εργοτέλη, να πάρει πολύτιμες ανάσες, να ανασυνταχθεί και με την επιστροφή του στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας να πάει φουλ για τα πιο χαρούμενα και ασπρόμαυρα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών. Ενδιάμεσα υπάρχουν και δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, στο Λονδίνο με Τσέλσι και στην Τούμπα με ΜΠΑΤΕ, αλλά αν κάτι έχουν «σημαδέψει» Λουτσέσκου και παίκτες είναι αυτό το «14 στα 15» (14 νίκες και μια ισοπαλία στο Περιστέρι) που θα τους στέψουν πρωταθλητές χειμώνα και θα τους χρίσουν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Θέλετε να δούμε το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ από την επιστροφή των ομάδων στα γήπεδα, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών, μέχρι και το φινάλε του πρώτου γύρου; Ας, το δούμε…

Οι «ασπρόμαυροι» στα πέντε παιχνίδια που απομένουν, για την ολοκλήρωση του του πρώτου γύρου, έχουν να αντιμετωπίσουν την Ξάνθη, τη Λαμία, την ΑΕΛ, το  Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα τρία από τα πέντε  ματς θα τα δώσουν στην Τούμπα και θα ταξιδέψουν για τα παιχνίδια στη Λαμία και στη Λιβαδειά, όπου ο μοναδικός πραγματικός «πονοκέφαλος» θα είναι ο… κόσμος του, κυρίως το πως θα σταματήσει η ΠΑΕ τους διψασμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ για να μην εκδράμουν στις δύο πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

Ασφαλώς, μπάλα είναι, απώλειες μπορεί να υπάρξουν, ωστόσο στην Ελλάδα ο «Δικέφαλος» δείχνει μια απίστευτη ωριμότητα, σταθερότητα και αξιοπιστία, σε αντίθεση με την Ευρώπη, που κάνει και τους πλέον δύσπιστους, να θεωρούν ότι μπορεί να πετύχει αυτό το «πέντε στα πέντε» μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Κι αν με όπλο τη σοβαρότητα το κάνει πράξη και το αποτυπώσει στο βαθμολογικό πίνακα, τότε, ποιος τον πιάνει… Με την ΑΕΚ, ήδη, στους μείον εννιά βαθμούς, τον Ολυμπιακό στους μείον έξι, αλλά και αναμονή της τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών, ο ΠΑΟΚ γυρνάει την πλάτη του και βλέπει τον Ατρόμητο.

ΥΓ: Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου φίλαθλου του Ολυμπιακού, που έχασε τη ζωή του στο γήπεδο, βλέποντας την αγαπημένη ομάδα του. Τέτοιες στιγμές το ποδόσφαιρο πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Ας είναι ελαφρύ το χώρο που θα τον σκεπάζει…

gazzetta.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.