Ads Top

Ζητούμενο το γκολ


Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία του παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και το ζητούμενο είναι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο Φάληρο.
Στο ποδόσφαιρο αν δεν σκοράρεις δεν κερδζεις και ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στη σεζόν έμεινε δύο σερί ματς μακριά από τη νίκη γιατί πολύ απλά δεν σκόραρε. Κι αν στην Τούμπα δεν δημιούργησε αξιόλογες ευκαιρίες και δεν βρήκε τον τρόπο να φανεί απειλητικός, δε συνέβη το ίδιο και με την ΑΕΚ.

Εκεί έφτιαξε ευκαιρίες και μάλιστα κλασικές. Και του Μακέντα και του Μπουζούκη και του Χατζηθεοδωρίδη. Μία απ’ τις τρεις αν έμπαινε, ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε. Δεν υπήρχε περίπτωση με την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες, η ΑΕΚ να επέστρεφε στο ματς. Η μπάλα δεν μπήκε κυρίως γιατί τα τελειώματα δεν ήταν καλά. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει την Κυριακή.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα βρει πολλές ευκαιρίες απέναντι στον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι και να αποδειχτούν πιο αποτελεσματικοί. Είναι κάτι που έχει δει φυσικά πρώτος απ’ όλους ο Γιώργος Δώνης. Και κάτι που έχει συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές του. Και είναι κυρίως θέμα συγκέντρωσης.

Στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός θα ψάξει τους κενούς χώρους στην κόντρα επίθεση, θα προσπαθήσει με την ταχύτητα να χτυπήσει τον Ολυμπιακό και με τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι παίκτες του κυρίως στο ένας εναντίον ενός είναι ικανός να βρεθεί με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Κι εκεί πρέπει να δείξει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ώστε να βρει γκολ. Και να αυξήσει τις πιθανότητες του για αποτέλεσμα.

Όσο για την αμυντική λειτουργία, η σκέψη του Δώνη να πάει με τρεις στην άμυνα έχει ξεκάθαρο στόχο να σταματήσει τον Ολυμπιακό κυρίως από τα άκρα του. Να περιορίσει τη δράση του Ποντένσε, ντουμπλάροντας πάνω του είτε με τον έναν κεντρικό αμυντικό, είτε με το ένα από τα δύο χαφ του και το ίδιο να κάνει από την άλλη πλευρά.

Ο Πορτογάλος θεωρείται και είναι ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής στη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, αφού η ταχύτητά του, η τεχνική του κατάρτιση και η ευκολία που δείχνει στο να ντριπλάρει στο ένας εναντίον ενός μπορεί να φέρει ανισορροπία σε οποιαδήποτε άμυνα. Κι εκεί ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να φανεί προετοιμασμένος και έτοιμος και αγωνιστικά και ψυχολογικά.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.