Ads Top

Με… καραμπόλα «ζωντανή» για πρόκριση η Τότεναμ – Παραμένει πρώτη και αήττητη η Μπαρτσελόνα


Με φοβερή ανατροπή και γκολ από… σπόντα στο 89’, η Τότεναμ κέρδισε 2-1 την Αϊντχόφεν και έβαλε… φωτιά στον δεύτερο όμιλο. Ισοπαλία 1-1 ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ίντερ, στο άλλο ματς. 
Συναρπαστικά ήταν και τα δύο ματς που έγιναν σήμερα σε Λονδίνο και Μιλάνο, για την τέταρτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Champions League.

Εκεί όπου η Τότεναμ κέρδισε με 2-1 την Αϊντχόφεν και έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση. Ενώ η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ίντερ, παραμένοντας αήττητη και στην κορυφή της βαθμολογίας.

inner

Επέστρεψε με… καραμπόλα η Τότεναμ! 

Με τον Ζουτ να πιάνει τα… άπιαστα και τον Ντε Γιόνγκ να σκοράρει μόλις στο 2’, η Αϊντχόφεν έδειχνε πως θα έφευγε από το «Γουέμπλεϊ» με αποτέλεσμα. Ο Κέιν, όμως, είχε… άλλη γνώμη και με δύο γκολ, στο 78’ και το 87’, με το δεύτερο μάλιστα να βρίσκει σε δύο αντιπάλους του, «σφράγισε» την ανατροπή κι έδωσε τη νίκη στην Τότεναμ με 2-1!

Η PSV δεν θα μπορούσε να ευχηθεί καλύτερη αρχή, με τον Ντε Γιόνγκ να σηκώνεται ψηλότερα από τρεις αντιπάλους του και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Γκατσανίγκα, που έκανε το ντεμπούτο του μάλιστα σε αγώνα Champions League, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Περέιρο μόλις στο 2’!

Ο λόγος, όμως, που πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη ήταν οι πολλές και καθοριστικές επεμβάσεις του Ζουτ, με τους Έρικσεν, Άλι και Αλντερβάιρελντ να πέφτουν… θύματα του Ολλανδού τερματοφύλακα. Η Αϊντχόφεν προσπάθησε να φανεί επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, με το γρήγορο τρανζίσιον της, αλλά δεν έφτασε ποτέ ξανά κοντά σε ένα ακόμα γκολ, ολοκληρώνοντας με τέσσερις τελικές και… μία στο στόχο.

Τα «σπιρούνια» ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, έφτιαξαν αρκετές φάσεις για να ισοφαρίσουν, ωστόσο… πλήρωσαν την καταγεγραμμένη τους αδυναμία -σε όλα ανεξαιρέτως τα ματς του ομίλου- να μετουσιώσουν σε γκολ τις τελικές προσπάθειές τους. Κάπως έτσι, οι 13 προσπάθειες τους έμειναν… απλή καταγραφή στην στατιστική.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την Τότεναμ να πιέζει και την ολλανδική ομάδα να… αντέχει και να αμύνεται αποτελεσματικά. Το ματς πήρε φρενήρη ρυθμό στα τελευταία λεπτά, με την Αϊντχόφεν να έχει ευκαιρίες για να κάνει το 0-2, αλλά τους Λονδρέζους να έχουν κάτι σημαντικότερο: Τον Κέιν…

Ο Άγγλος στράικερ αρχικά ισοφάρισε στο 78’, με το σουτ του να περνάει κάτω από το σώμα του ανίκητου ως τότε Ζουτ, για να έρθει η ολική ανατροπή και το 2-1, ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Όταν ο Ντέιβις έκανε την ασίστ για τον Κέιν, που πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Σένσμπουρι κι άλλαξε πορεία, για να καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα!

Πλέον, με νίκη την επόμενη αγωνιστική απέναντι στην Ίντερ, ξανά στο «Γουέμπλεϊ», είναι η Τότεναμ αυτή που θα ανέβει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου.



Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Τότεναμ-Αϊντχόφεν 2-1
(78’, 89’ Κέιν - 2’ Ντε Γιόνγκ)

Ίντερ-Μπαρτσελόνα 1-1
(87’ Ικάρντι - 83’ Μάλκομ)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
1. Μπαρτσελόνα 10 (11-3)
2. Ίντερ 7 (5-5)
3. Τότεναμ 4 (7-9)
4. Αϊντχόφεν 1 (4-10)

Επόμενη αγωνιστική (28/11)
Τότεναμ-Ίντερ
Αϊντχόφεν-Μπαρτσελόνα

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.