Ads Top

Ο κλέφτης Ινσούα, ο τρομερός Κουλιμπαλί και τα πολλά λάθη


Τις λιγότερες επιθετικές πάσες από κάθε άλλο ματς μέτρησε στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει αλώβητος από το «Γ. Καραϊσκάκης» και για λίγα λεπτά στερήθηκε έναν μεγάλο θρίαμβο. Η εικόνα του, όμως, δεν ήταν καλή κι αποτυπώνεται στα νούμερα.

Οι αριθμοί λένε ότι είναι μία καλή ευκαιρία να πεις ψέματα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αποδεικνύεται ότι όντως οι πράσινοι δεν έπαιξαν όπως μπορούν. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά λάθη. Ίσως δεν του επέτρεψε και ο αντίπαλος με την πίεση που άσκησε στην έδρα του, ειδικά μετά το 0-1, να κάνει το παιχνίδι του. Οι παίκτες του Δώνη υπέπεσαν σε 54 λάθη. Δεν είναι, όμως, τα περισσότερα σε ένα ματς. Κόντρα στην ΑΕΚ, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος κι εμφανώς καλύτερος συγκριτικά με το παιχνίδι στον Πειραιά, είχε 64 λάθη! Στην Τούμπα, παράλληλα, που ηττήθηκε εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο είχε 46 λάθη.

Η διαφορά είναι στις επιθετικές πάσες. Εναντίον του ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Δώνη είχαν 43. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι» είχαν 45. Στο Φάληρο, ωστόσο, κατέγραψαν μόλις 18! Έναντι 89 του αντιπάλου. Τις περισσότερες επιθετικές πάσες είχε ο Ινσούα με πέντε, αλλά είχε κι οκτώ λάθη. Μοναδικός «πράσινος» με θετικό πρόσημο ήταν ο Χατζηγιοβάνης με τέσσερις εύστοχες επιθετικές πάσες και τρία λάθη.

Για παράδειγμα, ο Μακέντα, ο οποίος έδωσε ομηρικές μάχες κυρίως με τον Σισέ και λιγότερο με τον Βούκοβιτς είχε μία σωστή πάσα και οκτώ λάθη. Την ίδια επίδοση με μία πάσα κι οκτώ λάθη είχε και ο Κάτσε. Ο Γιόχανσον, παράλληλα, αν κι έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού, έκανε ένα τρομερό ματς ανασταλτικά, αλλά είχε μία πάσα κι επτά λάθη, ενώ ο Κουρμπέλης είχε επίσης μία πάσα και τέσσερα λάθη. Ο Μπουζούκης κατέγραψε τρεις σωστές και πέντε λάθη. Όταν οι δύο κεντρικοί χαφ, οι μεσοεπιθετικοί κι ο φορ έχουν συνολικά δέκα σωστές πάσες και 28 από τα 54 λάθη (43 από τα 54, αν προσθέσουμε και τους δύο ακραίους που έχουν εντολή να ανεβαίνουν στην επίθεση), τότε δημιουργικά δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα.

Ξεχώρισαν

Ο Ινσούα μπορεί να είχε οκτώ λάθη, αλλά ήταν συγκλονιστικός ανασταλτικά. Και τα περισσότερα λάθη ήταν επιπόλαια κι από το πάθος με το οποίο έπαιξε. Ενδεικτικά είχε επτά κλεψίματα από τα 15 των συμπαικτών του (δεν υπολογίζουμε τα τρία κλεψίματα που είχαν έκαστος Διούδης, Κότσαρης και τα χρεώνει κατά περίεργο τρόπο η στατιστική). Δηλαδή, σχεδόν τα μισά, ενώ δεύτερος με τρία κλεψίματα ήταν ο Γιόχανσον. Ο Ινσούα ήταν επίσης πρώτος στις επεμβάσεις με τέσσερις, όσες είχαν και οι Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί. Ο Αφρικανός για δεύτερο σερί ματς ως στόπερ, ήταν πραγματικός μαχητής. Και κέρδισε μονομαχίες τόσο χαμηλά, όσο και ψηλά. Δεύτεροι με τρεις επεμβάσεις ήταν οι Γιόχανσον, Χατζηγιοβάνης.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.