Ads Top

"Τέτοιο γκαρντ θέλει ο Μπλατ"



Ο Ολυμπιακός εδώ και μερικές ημέρες εξετάζει την αγορά ψάχνοντας για γκαρντ προκειμένου να ενισχύσει την περιφέρειά του. 

Οι προτάσεις που έχουν έρθει είναι δεκάδες, ωστόσο ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του όπως σχολίασε ο Παντελής Διαμαντόπουλος στον Sport24 Radio 103.3 μιλώντας το στυλ του παίκτη που ψάχνει ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων".

Ο Διευθυντής του Sport24 Radio 103.3 τόνισε αρχικά ότι ο Μπλατ προσπάθησε όσο μπορούσε προκειμένου να μην υπάρξει νέα προσθήκη, ωστόσο κατάλαβε μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα ότι πλέον είχε άλλη επιλογή: "Ο Μπλατ το πήγε από εδώ, το έφερε απο εκεί. Εξάντλησε ακόμα και την υπομονή με τον εαυτό του και έφτασε στο σημείο να πάρει λίστα στα χέρια, όχι πως είναι από τους προπονητές που χρειάζεται να σπάσει το κεφάλι του για να βρει και να επιλέξει παίκτη. Είναι από τους προπονητές που ξέρουν τι θέλουν, αρκεί να μπορούν να το αποκτήσουν αρκεί να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες Πρώτον: Οικονομικές. Δεύτερον: Τι υποχρέωση έχει ο κάθε αθλητής, αν έχει συμβόλαιο, με ποια ομάδα και αν μπορεί να σπάσει αυτό το συμβόλαιο. Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει και ομάδα ο Ολυμπιακός; Άλλη υπόθεση εργασίας: Είναι στην Αμερική ο παίκτης; Αν είναι, μπορεί να είναι πιο εύκολο, μπορεί και πιο δύσκολο όσον αφορά στη συμφωνία. Με τον Χένρι χάλασαν όλα για έναν όρο όχι για τα χρήματα, αφού ζητούσε όρο για το ΝΒΑ και δικαίωμα να ανανεώσει ο ίδιος το συμβόλαιο, αυτό σταμάτησε στον αρραβώνα τον γάμο.

Μιλώντας για το στυλ του γκαρντ που ψάχνει ο Μπλατ, ο Παντελής Διαμαντόπουλος είπε: Από χθες έχουν εμφανιστεί κάμποσα ονόματα παικτών. Κάποιοι από τους παίκτες που έχουν δει τα μάτια σας δεν πληρούν καμία από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το προπονητικό τιμ και εδώ που τα λέμε έχει ανάγκη ο μπασκετικός Ολυμπιακός.

Τι παίκτη θέλει ο Ολυμπιακός. Ψάχνει γκαρντ ο οποίος δεν είναι απαραίτητο να είναι οργανωτής, ο Μπλατ δεν καίγεται να πάρει οργανωτή. Επίσης, κάτι το οποίο ίσως φανεί παράξενο, αυτή τη στιγμή δεν ψάχνει παίκτη να βάλει 40 πόντους. Αν είναι κοντρολαρισμένος, μπορεί να στήσει 2-3 Πικ εν Ρολ της προκοπής και σετάρει την ομάδα σε μία δύσκολη συνθήκη, αλλά και ταυτόχρονα να γράφει μόνιμα διψήφιο αριθμό πόντων και με καλή στατιστική θα μιλάγαμε για την τέλεια επιλογή, που την δεδομένη χρονική περίοδο δεν είναι και το ευκολότερο.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή το κριτήριο που έχει ο προπονητής, αυτό για το οποίο παλεύει, αναζητά, θα προσπαθήσει τέλος πάντων να καταλήξει είναι να πάρει ένα σκληρό γκαρντ. Έναν παίκτη ο οποίος θα μπορεί να πιέζει. Έναν παίκτη που θα βάζει το σώμα, θα πιέζει την μπάλα, θα ταλαιπωρεί τον αντίπαλο, θα χαλάει τις επιθέσεις της άλλης ομάδας. Κάποιοι θα πουν ότι ψάχνει έναν Λο. Ο Έισι Λο ήταν καθαρό πλέι-μέικερ, ο Μπλατ ψάχνει έναν παίκτη με αποκλειστικό στόχο να του δώσει ενέργεια μπρος και πίσω.  Αυτή τη στιγμή θέλει να είναι πιο δυνατός από τον Γκος, 100% πιο δυνατός από τον Σπανούλη και να μπορεί να πιέζει, να ταλαιπωρεί και σε συνθήκη εργασίας να φράξει την άμυνα με τον Παπανικολάου, τον Τουπάν ή όποιον βρει στο παρκέ. Δεν θέλει καστανά, τύπο που θα μπει μέσα να ρίχνει τούβλα, αλλά δεν είναι κριτήριο να έχει 80% στα δίποντα.

Ακολούθως ο Διευθυντής του Sport24 Radio θέλησε να προλάβει τους βιαστικούς που θα έσπευδαν να τονίσουν ότι τέτοιου στυλ παίκτης είναι ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος το καλοκαίρι ήταν ελεύθερος και τελικά υπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ, τονίζοντας: Θα δεχθώ όλους τους ακροατές που θα στείλουν και θα πουν ψάχνει τον Χάκετ και δεν ασχολήθηκαν το καλοκαίρι. Ναι, δεν ασχολήθηκαν, αλλά τον Χάκετ ούτε ο Σφαιρόπουλος τον ήθελε λόγω ιατρικού ιστορικού και ο Μπλατ δεν ασχολήθηκε καθόλου".

Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν ο Ολυμπιακός δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης κάποιου από τους υπάρχοντες παίκτες, παρά για μία προσθήκη: Οι ελληνικές συνθήκες δίνουν πάντα την δυνατότητα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να παίζουν χαλαρά. Θα παίζουν όλοι στην Ευρωλίγκα αν δεν γίνει αντικατάσταση - που δεν είναι ο σκοπός του προπονητή και στηρίζει τις επιλογές του, αφού οι 4 από τους 6 ξένους είναι δικοί του και δεν έχει πρόβλημα με τους άλλους 2. Θα πάει για έβδομο ξένο. Θα βγάλει τον Βασιλάκη (σ.σ Τολιόπουλο) από την 12αδα. Στην Ελλάδα έπαιξε ήδη με τον Παναθηναϊκό. Έχει μπροστά του ένα γύρο για τον Παναθηναϊκό και 3.5 μήνες για το Κύπελλο, οπότε δεν τον καίει".

Ακούστε την τοποθέτηση του Παντελή Διαμαντόπουλου:

*sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.