Ads Top

«Έφυγε» ο Δημήτρης Ράλλης, ο «μπαλαδόρος» της ομαδάρας του Μπούκοβι


Η συγκλονιστική ιστορία της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό - Ποιος τον έκρυψε σε σπίτι στις Σπέτσες για να μην τον βρουν οι άνθρωποι του Εθνικού.  
«Έφυγε» σε ηλικία 73 ετών από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Ράλλης.

Ο σπουδαίος μπαλαδόρος από τη Νίκαια αγωνιζόταν στον τοπικό Ηρακλή. Στην ομάδα του Πειραιά ήρθε το 1967 επί Μάρτον Μπούκοβι για να καλύψει το κενό του Αριστείδη Παπάζογλου, ο οποίος έπασχε από την επάρατη νόσο.

Για το ενδιαφέρον του Ούγγρου τεχνικού, ο Ράλλης είχε σχολιάσει τα εξής σε παλαιότερη συνέντευξή του:

«Είχε στο μυαλό του (ο Μπούκοβι) να προωθήσει τον Νίκο Γιούτσο μπροστά,στην θέση του Αριστείδη Παπάζογλου και να βρεί ένα Νο10 στη θέση του. Ψάχνει στα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά και παρακολουθεί δυο ματς του Ηρακλή Νικαίας που έπαιζα εγώ. Του έκανα μεγάλη εντύπωση που με μεγάλη άνεση μοίραζα έτοιμα γκολ με κάθετες μπαλιές "τρύπα" στους επιθετικούς και λέει αυτόν θέλω στον Ολυμπιακό».

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ο Εθνικός προσπάθησε να τον «αρπάξει». Ο ίδιος για την μετακίνησή του στο μεγάλο λιμάνι δηλώνει:

«Το μαθαίνει όλος ο Πειραιάς οτι με ζήτησε ο Μπούκοβι και η τιμή μου ανεβαίνει μέρα με τη μέρα.Ο πρώτος που με πλησίασε ήταν ο Δημήτρης Καρέλλας ο Πρόεδρος του Εθνικού Πειραιώς, έλα στον Εθνικό και θα έχεις οτι θέλεις μου λέει. Αμέσως το μαθαίνει ο Ευτύχιος Γκούμας και με κρύβει στις Σπέτσες στο εξοχικό του μέχρι να λήξουν οι μεταγραφές. Έλα που το μαθαίνει κι αυτό ο Καρέλλας και παίρνει το ταχύπλοο και νάτος στις Σπέτσες στο εξοχικό. Μπαίνει μέσα και κατευθείαν ανοίγει μια καταπακτή που οδηγεί σε κρυψώνα και με βρίσκει. "Χαλάλι σου Ευτύχιε Γκούμα, αφού τον θέλεις τόσο πολύ πάρτον εσύ στον Ολυμπιακό" του λέει ο μεγάλος αυτός πρόεδρος του Εθνικού».

Αγωνίστηκε με τα «ερυθρόλευκα» τις χρονιές 1967,1968,1969.

Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, έγινε διαιτητής στον Πειραιά.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρα 14:30 στον Ιερό Ναό της Οσίας Ξένης στη Νίκαια.

Πηγή: fosonline.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.