Ads Top

Τενερίφη - ΠΑΟΚ 65-66: Σούπερ ο "Δικέφαλος", πήρε τεράστια νίκη στην Ισπανία!


Με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να βομβαρδίζει από την περιφέρεια, ο ΠΑΟΚ νίκησε 66-65 την μέχρι πρότινος αήττητη Τενερίφη και πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη του στο Basketball Champions League.
ΠΑΟΚ να τον πιεις στον ποτήρι και να έχεις χίλια μάτια να τον βλέπεις εμφανίστηκε στην Ισπανία και καθοδηγούμενος από έναν ασταμάτητο Λίνο Χρυσικόπουλο επικράτησε 66-65 της Τενεριφής, της κατόχου του Champions League τη σεζόν 2016-17 η οποία μετρούσε μέχρι πρότινος 6 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε τους παίκτες του να είναι εξαιρετικοί στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα (μόνο στο δεύτερο κατάφεραν οι γηπεδούχοι να έχουν το πάνω χέρι) και να πνίγουν με την άμυνά τους μία φύσει επιθετική ομάδα και το φινάλε δικαίωσε την ελληνική ομάδα καθώς άντεξε στην αντεπίθεση των Ισπανών.

Με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να βάζει μπροστά την ομάδα του στα 23'' για το φινάλε και τους "ασπρόμαυρους" να παίζουν εκπληκτική άμυνα στην τελευταία επίθεση της Τενεριφής, έμεινε το 66-65 και η τέταρτη σερί νίκη στο Champions League κατακτήθηκε δικαιότατα για τον ΠΑΟΚ.

Ο MVP

Χωρίς αμφιβολία ο Λίνος Χρυσικόπουλος που έκανε εμφάνιση που θα ζήλευαν ακόμα και μεγάλα αστέρια του μπάσκετ που διαπρέπουν στην Ευρωλίγκα. Ο διεθνής φόργουορντ μπήκε "ζεστός" στο ματς με δύο στα δύο τρίποντα και στη συνέχεια τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Το αποτέλεσμα ήταν να μετρήσει 24 πόντους στα 29 λεπτά που αγωνίστηκε, έχοντας συνολικά 9/11 σουτ, εκ των οποίων 3/4 δίποντα (75%) και 6/7 τρίποντα (85%). Στην τέταρτη περίοδο που η μπάλα "έκαιγε" δήλωσε "παρών" και ήταν εκείνος που έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ 23'' πριν το φινάλε με αποφασιστικό drive και καλάθι από κοντά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ ήταν πως κατάφερε να "κατεβάσει" μία ομάδα που έχει μέσο όρο τους 85 πόντους στους 65, αναγκάζοντάς την να έχει άθλια ποσοστά. Από τα 59 συνολικά σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του Βιντορέτα ευστόχησαν μόνο στα 22 (37%), με το 12/36 στα τρίποντα να πιστώνεται ουσιαστικά στην άμυνα της ελληνικής ομάδας. Στον αντίποδα, το μεγάλο όπλο για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν οι πολλές λύσεις που βρήκε από την περιφέρεια, με το 11/23 τρίποντα να συνιστά ένα εξαιρετικό ποσοστό (47%), ειδικά σε εκτός έδρας παιχνίδι και με τόσο ισχυρό αντίπαλο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από την αρχή της άγριες διαθέσεις του καθώς ευστόχησε σε τρία τρίποντα στα πρώτα πέντε λεπτά, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 13-4. Οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να βρουν το αντίδοτο στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία του "Δικεφάλου", με αποτέλεσμα να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με 3/14 σουτ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε 6/13 σουτ συνολικά και 5/9 τρίποντα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ισπανοί ανέβασαν στροφές, βελτίωσαν τα ποσοστά τους ειδικά έξω από τη γραμμή των 6,75μέτρων και προσπέρασαν τον ΠΑΟΚ που έδειχνε να δυσκολεύεται στην επίθεση χωρίς τους Γκος και Χρυσικόπουλο (έμειναν αρκετή ώρα στον πάγκο για να πάρουν ανάσες). Ο ΜακΦάντεν με 10 πόντους και ο Σάιθ με 8 φρόντισαν να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα η ισπανική ομάδα, με τον ΠΑΟΚ να κλείνει το ημίχρονο με 7/14 δίποντα και 5/15 τρίποντα (κανένα εύστοχο στο δεύτερο δεκάλεπτο).

Όσοι περίμεναν πάντως πως ο ΠΑΟΚ δεν θα άντεχε στο υψηλό τέμπο που ήθελαν να δώσουν οι Ισπανοί διαψεύστηκε πανηγυρικά, με την ελληνική ομάδα να βρίσκει καλάθια από Μορέιρα, Γκάρετ και Γκος και να πηγαίνει στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου με αβαντάζ έξι πόντων. Καθοριστικό ρόλο είχε παίξει η παροιμιώδης αστοχία των γηπεδούχων και η εκνευριστική εμμονή τους στο τρίποντο χωρίς να δικαιώνονται καθώς και το ρεσιτάλ του Χρυσικόπουλου που έφτασε στους 16 πόντους.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, το ματς μετατράπηκε σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ, με τους Ισπανούς να "ροκανίζουν" τις διαφορές που έπαιρνε ο ΠΑΟΚ και κάποια στιγμή να κάνουν την προσπέραση, με δύο διαδοχικά τρίποντα να μετατρέπουν το 58-62 υπέρ του ΠΑΟΚ σε 64-62 με τα τρίποντα των Μπρουσίνο και Μπεϊράν.

Ούτε όμως αυτά έφτασαν για να κάνει το "7 στα 7" η Τενερίφη, με τον Μορέιρα να ισοφαρίζει σε 64-64 και τον Χρυσικόπουλο να κάνει το 66-65 για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έπαιξε άμυνα για όσκαρ στην τελευταία επίθεση των Ισπανών και τους υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ευρωπαϊκή τους ήττα, την ώρα που εκείνος πήρε την 4η σερί νίκη του στο Basketball Champions League.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Η "Santiago Martin Arena" δεν ήταν κατάμεστη ωστόσο οι 4.000 οπαδοί της Τενερίφης που βρέθηκαν στις εξέδρες δημιούργησαν μία όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαντσαρίνι, Σλίβιτς, Κούκελτσικ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-19, 33-32, 42-48, 65-66

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Η Τενερίφη θα ταξιδέψει στις 11 Δεκεμβρίου στη Γερμανία για να παίξει με τη Βόννη, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στις 12/12 στο γήπεδό του (19:30) τη Βενέτσια.

*sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.