Ads Top

Κωνσταντίνος Κότσαρης: Ο 22χρονος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού που... συστήθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης"


Ο Κωνσταντίνος Κότσαρης μπορεί να είχε αγωνιστεί έως τώρα σε δυο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, αλλά στο ματς με τον Ολυμπιακό τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα και το Sport24.gr σας παρουσιάζει 22 λεπτομέρειες από τη ζωή του νεαρού τερματοφύλακα.
Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν είχε παράδοση στο να βγάζει σπουδαίους γκολκίπερ από την ακαδημία του και η παρουσία του Κωνσταντίνου Κότσαρη στο ντεμπούτου του στην Super League στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" ήρθε να την πιστοποιήσει.

Ο 22χρονος γκολκίπερ μπήκε ξαφνικά λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Διούδη και παρά το γεγονός ότι έπεσε με το καλημέρα στα βαθιά, συστήθηκε για τα καλά στους Έλληνες φιλάθλους. Έκανε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις με αποκορύφωμα αυτή στο φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ για ένα "κλικ" δεν μπόρεσε να σώσει και το γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός για το τελικό 1-1.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει 22 (όσο και η ηλικία του) λεπτομέρειες για την ποδοσφαιρική διαδρομή του νεαρού ποδοσφαιριστή.

1) Ο Κωνσταντίνος Κότσαρης έχει γεννηθεί στις 25 Ιουλίου 1996 στην Αθήνα και πέρασε όλη την έως τώρα ζωή του κατοικώντας στα Σπάτα μαζί με τους δικούς του. Έχει άλλα τρία αδέρφια, δυο αδερφές και έναν αδερφό, αλλά είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία της οικογένειας που έχουν φτιάξει ο Δημήτρης και η Ελένη.

2) Ο 22χρονος γκολκίπερ ξεκίνησε να παίζει μπάλα σε ηλικία έξι ετών στην ακαδημία του Ρότσα στα Σπάτα, αλλά τότε δεν αγωνιζόταν ως γκολκίπερ. Σταμάτησε για τρία-τέσσερα χρόνια πριν ενταχθεί στις ακαδημίες του Αήττητου Σπάτων όπου έμεινε μέχρι την ηλικία των 11 ετών και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2007 όταν και προτάθηκε στον Παναθηναϊκό από τους τότε προπονητές του στον Αήττητο, Προκόπη Καραγιάννη και Πέτρος Τσιγγούλης με τους οποίους ακόμα διατηρεί εξαιρετική σχέση.

3) Ο τότε προπονητής τερματοφυλάκων της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Αγριογιάννης, και νυν προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού, ήταν αυτός που τον επέλεξε μαζί με τον προπονητή του συγκεκριμένου γκρουπ της πράσινης ακαδημίας τότε, Άρη Κυριαζή. Τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του τριφυλλιού εκείνη την εποχή ήταν ο Νίκος Κόβης.

4) Από την πρώτη στιγμή, ο Κότσαρης έγινε βασικός στα τμήματα υποδομών του Παναθηναϊκού παίζοντας σε Παίδες, Έφηβους και Νέους ενώ παράλληλα έγινε μέλος και των αντίστοιχων εθνικών ομάδων αξιοποιώντας το ταλέντο του.

5) Σε ματς της Εθνικής Ελλάδος τον εντόπισαν και κάποιοι σκάουτ της Ρόμα, όταν ήταν 17 ετών και θέλησαν να τον δοκιμάσουν, ώστε να δουν αν θα προχωρήσουν στην απόκτηση του. Η απάντηση των "πράσινων", όμως, για δοκιμή ήταν αρνητική, ενώ εν συνεχεία ο νεαρός γκολκίπερ αντιμετώπισε κι ένα πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα το όλο θέμα να μην προχωρήσει.

6) Τον Μάρτιο του 2014, πριν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του, ο Κωνσταντίνος Κότσαρης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με το τριφύλλι, το οποίο είχε τριετή διάρκεια και συγκεκριμένα έληγε το καλοκαίρι του 2017.

7) Αξιοσημείωτο πως το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο ο Κότσαρης το υπέγραψε με το Νίκο Νταμπίζα σε ρόλο τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού και προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου.

8) Το καλοκαίρι του 2014, πήρε για πρώτη φορά μέρος σε προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας του Παναθηναϊκού, ακολουθώντας την αποστολή στην Πολωνία. Ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολόγιζε τότε στον Καπίνο που είχε άδεια και τους Κοτσόλη, Ταμπάκη πλαισίωσε ο 18χρονος τότε Κότσαρης.

9) Η πρώτη του παρουσία ως παίκτης της πρώτης ομάδας, έστω και σε φιλικό, έγινε στο παιχνίδι εκείνου του καλοκαιριού κόντρα στην Άκρα Γκντίνια στις 9 Ιουλίου με τον Κότσαρη να παίζει για 28 λεπτά στην αναμέτρηση. Σε εκείνο το παιχνίδι, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο με 1-0 είχε αντικαταστήσει τον Κοτσόλη.

10) Το επίσημο ντεμπούτο του με το τριφύλλι στο στήθος πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2015 με τον Γιάννη Αναστασίου να τον χρησιμοποιεί ως βασικό στην αναμέτρηση με τα Χανιά για το Κύπελλο. Ένα παιχνίδι που είχε λήξει ισόπαλο 2-2.

11) Τον Μάιο του 2015 η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού είχε βρεθεί σε τουρνουά στο εξωτερικό εκεί όπου την εστία των πράσινων υπερασπίστηκε ο Κότσαρης. Στο τουρνουά μετείχαν ακόμα επτά ομάδες και συγκεκριμένα οι Ουιτγκέστ, Ντε Χαγκ, Τζένοα, Αλκμάρ, Τορίνο, Σταντάρ Λιέγης και Μπενφίκα. Ο Κότσαρης όμως ήταν αυτός που αναδείχθηκε σε MVP του τουρνουά από τους διοργανωτές.

12) Μια ακόμη διάκριση ήρθε στις 21 Ιουλίου 2015 όταν είχε επιλεγεί από την UEFA ως ένας από τους ποδοσφαιριστές που είχαν ξεχωρίσει με την Εθνική Νέων στην ημιτελική φάση του Euro U19 που είχε γίνει σε Κατερίνη, Λάρισα και Βέροια. Ο Κότσαρης είχε συμπεριληφθεί στην ίδια δεκάδα μαζί με παίκτες όπως οι Ασένσιο και Σεμπάγιος.

13) Το καλοκαίρι του 2016, ένα χρόνο πριν τη λήξη του πρώτου του συμβολαίου, ο Κότσαρης ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα είχε δεχθεί πρόταση για να πάρει μεταγραφή στην Ομόνοια του Νίκου Νταμπίζα, υπέγραψε ανανέωση συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2018. Γι' αυτό και λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός κίπερ μετά από εισήγηση των Αγριογιάννη και Νταμπίζα παραχωρήθηκε ως δανεικός στον κυπριακό σύλλογο.

14) Στη θητεία του στον σύλλογο της Κύπρου στάθηκε άτυχος καθώς στα τέλη Σεπτέμβρη του 2016 σε μια προπόνηση, υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για τέσσερις μήνες. Μάλιστα τότε έπειτα από συνεννόηση των Νταμπίζα και Ζιλμπέρτο Σίλβα ο Κότσαρης είχε κάνει την εγχείριση και την αποκατάσταση του στον Παναθηναϊκό.

15) Το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και την περσινή σεζόν ήταν μέλος της τριάδας των γκολκίπερ του τριφυλλιού μαζί με τους Βλαχοδήμο, Διούδη. Ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία της πρώτης ομάδας, έπαιξε και σε φιλικά παιχνίδια, αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής σε επίσημο ματς τη σεζόν 2017-18.

16) Φέτος μετείχε και πάλι κανονικά στην προετοιμασία, ξεκινώντας αυτή τη φορά ως το "νούμερο 2" πίσω από τον Σωκράτη Διούδη. Στα φιλικά που έπαιξε δεν τα πήγε τόσο καλά, κυρίως λόγω του ότι ακόμα δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του. Αυτό, όμως, δεν έκανε τους πράσινους να χάσουν την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του. Γι' αυτό και λίγες μέρες μετά την επιστροφή του τριφυλλιού από το εξωτερικό, του προτάθηκε νέο συμβόλαιό. Ο Κότσαρης μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν κάποιες μέρες είπε "ναι" και στις 25 Αυγούστου 2018 ανανέωσε το συμβόλαιο του για άλλα τρία χρόνια.

17) Το πρώτο φετινό του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν το ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο που έληξε με νικητή τους "πράσινους" με 1-0 και τον Κότσαρη να πραγματοποιεί μια ομολογουμένως καλή εμφάνιση. Αυτή, μάλιστα, ήταν και η μοναδική του παρουσία, πριν πέσει στα βαθιά στην αναμέτρηση του "Γ. Καραϊσκάκης".

18) Παράλληλα με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, είναι ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής Ελπίδων και ο μοναδικός μαζί με τον Ανδρούτσο ο οποίος στην προκριματική φάση δεν έχασε ούτε ματς αγωνιζόμενος και στα δέκα παιχνίδια. Ο 22χρονος είχε σταθεί άτυχος στο πρώτο παιχνίδι με τους Κροάτες στην προκριματική φάση και είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού. Τώρα έχει κληθεί και πάλι και αναμένεται να είναι βασικός στους δυο αγώνες μπαράζ με την Αυστρία. Στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης με αντίπαλο τη Λευκορωσία ήταν και αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

19) Οι κολλητοί του εκτός Παναθηναϊκού, είναι δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν ξεκινήσει μαζί του από τα τμήματα υποδομής των πράσινων και με τους οποίους ακολούθησε κοινή πορεία για αρκετά χρόνια. Ο λόγος για τους Βασίλη Αγγελόπουλο και Μάριο Τζανουλίνο. Ενώ από την ομάδα είναι κολλητός με τον Χρήστο Δώνη, με τον οποίο άλλωστε είναι και οι παλιότεροι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

20) Στο ντέρμπι του έτυχαν όλα. Έκανε το ντεμπούτο του στην Super League μετά από τον τραυματισμό του Διούδη και βοήθησε με τις επεμβάσεις του να πάρει ο Παναθηναϊκός τον βαθμό. Μετά από το τέλος της αναμέτρησης ήταν και στην τετράδα των ποδοσφαιριστών που κληρώθηκε να περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ μαζί με τους Κολοβέτσιο, Χασάν και Μπουχαλάκη.

21) Αγωνίζεται με το "27" στην πλάτη και έχει έναν ιδιαίτερο λόγο που έχει επιλέξει αυτό το νούμερο. Το ίδιο νούμερο στη φανέλα του στον Παναθηναϊκό φορούσε και ο Ορέστης Καρνέζης. Ένας γκολκίπερ που αποτελεί πρότυπο για τον 22χρονο γκολκίπερ για την υπομονή που έκανε μέχρι να παίξει και να καθιερωθεί και τις δυσκολίες που πέρασε στην καριέρα του. Ο Κότσαρης τον θαυμάζει για όσα έχει καταφέρει να ξεπεράσει και γι' αυτό ήθελε να πάρει τη φανέλα με το νούμερο που είχε και ο Καρνέζης στον Παναθηναϊκό.

22) Ο 22χρονος γκολκίπερ έγινε ο 23ος παίκτης που χρησιμοποίησε σε αγώνα της φετινής Super League ο Γιώργος Δώνης, ενώ με το ντεμπούτο του στην Super League έγινε 467ος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα από τη θέσπιση της Α' Εθνικής.

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.