Ads Top

Πασκουάλ: "Παίξαμε μπάσκετ για 17 λεπτά"


Ο Τσάβι Πασκουάλ έβγαλε το καπέλο στην Αναντολού Εφές και παραδέχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός, εστιάζοντας στην εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Παναθηναϊκός υπέστη την βαρύτερη φετινή του ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Αναντολού Εφές και ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αναζήτησε δικαιολογίες για την κακή εικόνα της ομάδας του. Ο Ισπανός προπονητής τόνισε ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα λάθος και ότι έπαιξε ουσιαστικά μπάσκετ για 17 λεπτά. Και με τόσο λίγο καλό μπάσκετ, κανείς δεν μπορεί να νικήσει σε επίπεδο EuroLeague, ειδικά εκτός έδρας...

"Νομίζω πως η εικόνα του αγώνα είναι ξεκάθαρη. Στα πρώτα 20 λεπτά τα κάναμε όλα λάθος. Δεν παίξαμε άμυνα, ήμασταν κακοί στην επίθεση και γενικά δεν παίξαμε στο επίπεδο που έπρεπε", είπε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου που επακολούθησε της αναμέτρησης.

"Στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά στο ξεκίνημα αλλάξαμε κάπως την εικόνα μας. Παίξαμε καλύτερη άμυνα και πιο σωστά στην επίθεση. Βρήκαμε πολλά ανοιχτά σουτ που θα μας έδιναν τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στο ματς αλλά δεν τα βάλαμε. Ειδικά στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και στην αρχή του τέταρτου είχαμε 5 ή 6 σερί ελεύθερα σουτ τριών πόντων, αλλά δεν σκοράραμε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Γενικά, η Εφές ήταν καλύτερη και γι’ αυτό κέρδισε. Για εμάς παίξαμε μόνο 17 λεπτά άμυνα και γι’ αυτό χάσαμε".

Στη συνέχεια ο Πασκουάλ παραδέχτηκε ότι οι "πράσινοι" θα έπρεπε να είναι πιο έτοιμοι και στις δύο πλευρές του παρκέ. "Η Εφές είναι σίγουρα μια πολύ καλή ομάδα. Πιστεύαμε πως θα τα παίξουμε καλύτερα. Αν θες να κερδίσεις μια ομάδα όπως είναι η Εφές πρέπει να παίξεις καλά σε άμυνα και επίθεση. Όπως προανέφερα και πριν, στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ κακοί. Με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται να κερδίσεις εδώ. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Συγχαρητήρια στην Εφές. Από μέρους μας επιβάλλεται να βελτιωθούμε, να βρούμε τρόπους να αντιδράσουμε".

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους 62 πόντους που πέτυχε η ομάδα του, ο Πασκουάλ σχολίασε: "Στα προηγούμενα ματς σκοράραμε περισσότερο. Για παράδειγμα στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σκοράραμε 93. Ελπίζω να μην επαναλάβουμε ανάλογη εμφάνιση με τη σημερινή. Θα ήθελα να σκεφτώ ότι ήταν μια κακή βραδιά και ότι δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον. Επιβάλλεται να βελτιωθούμε. Πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε".

ΤΟΜΑΣ: "ΔΕΝ ΣΟΥΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ"

Στην κάμερα της Nova μίλησε μετά το τέλος του αγώνα ο ΝτεΣόν Τόμας, τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός δεν σουτάρει με αυτοπεποίθηση στους εκτός έδρας αγώνες. Για του λόγου το αληθές, έχει 17/60 τρίποντα, δηλαδή ποσοστό 28,3%... "Ειδικά εκτός έδρας πρέπει να προσέξουμε περισσότερο τη μπάλα και να έχουμε την αυτοπεποίθηση να σουτάρουμε τη μπάλα. Νομίζω ότι είναι περιστασιακό το πρόβλημα στο σουτ, αλλά εκτός έδρας δεν σουτάρουμε με αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει", τόνισε ο Αμερικανός φόργουορντ.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.