Ads Top

Τούμπα, η πιο αφιλόξενη έδρα για τον Παναθηναϊκό (videos)


Η αντίστροφη δυναμική που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχει αποτυπωθεί και στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ειδικότερα στο γήπεδο της Τούμπας.
Ήταν 9 Νοεμβρίου του 2014, όταν ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πανηγυρίζοντας το "διπλό". Λίγους μήνες πριν, είχε νικήσει 4-1 τον ίδιο αντίπαλο στο ΟΑΚΑ, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας, ένας τίτλος ο οποίος παραμένει ο τελευταίος για το Τριφύλλι και ο μοναδικός επί των ημερών του Γιάννη Αλαφούζου. Τότε, ο Παναθηναϊκός φαινόταν να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Έκτοτε, μεσολάβησαν πολλά και οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Ο ΠΑΟΚ έχει αναπτύξει εκπληκτική δυναμική και προβάλλει ως το φαβορί για να στεφθεί πρωταθλητής, ενώ ο Παναθηναϊκός ταλανίζεται από τα χρέη, αναζητεί νέο ιδιοκτήτη και τουλάχιστον κατάφερε να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ χάρη στο πλάνο και στη δουλειά των Νταμπίζα - Δώνη.

Όπως είναι φυσιολογικό, η εντελώς αντίθετη περίοδος που διανύουν οι δύο ομάδες αποτυπώνεται και στα παιχνίδια τους. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει το πάνω χέρι τα τελευταία χρόνια και ειδικά οι αναμετρήσεις στην Τούμπα, αποδεικνύονται πολύ δύσκολες για τον Παναθηναϊκό... Σε τρεις αναμετρήσεις μετράει ισάριθμες ήττες με μεγάλα σκορ και παθητικό 10-1. Για την ακρίβεια, είναι η πιο αφιλόξενη έδρα για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά:

20/10/2015, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1


9/4/2017, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-0


10/12/2017, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-0



Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Παναθηναϊκός υπέστη άλλη μία βαριά ήττα για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ τον νίκησε 4-0 στον δεύτερο ημιτελικό ανατρέποντας το 2-0 του "Απόστολος Νικολαΐδης" και προκρίθηκε στον επεισοδιακό τελικό στο Πανθεσσαλικό του Βόλου, όπου στέφθηκε Κυπελλούχος με 2-1 απέναντι στην ΑΕΚ. Βέβαια, σε εκείνο το ματς είχε επηρεάσει την εξέλιξη του ο διαιτητής Κύζας...

27/4/2017, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-0
ΒΙΝΤΕΟ
Στους μοναδικούς αγώνες που άντεξε ο Παναθηναϊκός ήταν τα Play Offs της Superleague. Σε δύο αναμετρήσεις στην Τούμπα απέσπασε μία ισοπαλία και πέτυχε το μοναδικό διπλό του μετά το 2014, χάρη σε ένα γκολ του Γκιγέρμο Μολίνς στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

31/5/2016, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-1


31/5/2017, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-3


*sport24.gr Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.