Ads Top

Ερυθρόλευκο ΕΠΟΣ στην Πολωνία


ΕΠΟΣ για τα κορίτσια του Ολυμπιακού στην Πολωνία. Απέναντι στην πανίσχυρη Βίσλα Κρακοβίας, οι «ερυθρόλευκες» με τεράστια ΚΑΡΔΙΑ και ΨΥΧΗ πέτυχαν έναν μεγάλο άθλο. 
Με την Παυλοπούλου να σκοράρει ξανά στο φινάλε, 3 εκατοστά πριν το τέλος του ματς, νίκησαν 47-46 και πήραν το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων της Euroleague στις Γυναίκες. Ματσάρα από όλα τα κορίτσια, μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον πάγκο και μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ του Θρύλου.

Εξαιρετική άμυνα, σωστές επιθετικές επιλογές

Αρχική πεντάδα για τον Ολυμπιακό ήταν οι Παυλοπούλου, Τόμας, Σωτηρίου, Σπυριδοπούλου και Τζόνσον, Η Βίσλα θέλησε να επιβάλλει από την αρχή το ρυθμό της, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο λόγος; Η συγκέντρωση που έδειξαν οι «ερυθρόλευκες», η σούπερ άμυνά τους και η καλές επιθετικές επιλογές. Με την Σπυριδοπούλου να είναι καθοριστική στην πρώτη περίοδο. Με τρία τρίποντα και 9 πόντους. Δύο δικά της σουτ έφεραν το προβάδισμα (6-9 και 10-12), ενώ και η Τόμας έδινε λύσεις, όπως ο πάγκος, για το 14-19 στο δεκάλεπτο.

Η πολύ καλή άμυνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Το επί μέρους σκορ, 7-9, ήταν δείγμα των πλάνων του Γιώργου Παντελάκη. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θέλησε να πάει το ματς σε αργό τέμπο, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Το πέτυχε καθώς στη δεύτερη περίοδο η Βίσλα δεν κατάφερε να μπει στον αγώνα. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκες» είχαν τον έλεγχο και το ημίχρονο τις βρήκε από το +5 στο +7 (21-28). Η διαφορά έφτασε και στο +11 (14-25) με τη βολή της Τζόνσον, 6:21 για το τέλος. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά με την ομάδα της Κρακοβίας να μειώνει στους 7 στο 20ό λεπτό (21-28).

Τεράστιο πάθος, κατάθεση ψυχής και η killer Παυλοπούλου στο φινάλε

Η Βίσλα ήταν λογικό να ανεβάσει… στροφές και να θελήσει να φέρει το ματς στα δικά της μέτρα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει η πολωνική ομάδα σε 35-35, 2:15 για να λήξει 3η περίοδος. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού έμειναν πιστά στο πλάνο τους και δεν απέκλιναν από αυτό. Με τη Σωτηρίου βρέθηκαν ξανά στο +7 (26-33) για να απαντήσει η Βίσλα με σερί 9-2 για την ισοπαλία. Σε εκείνο το σημείο η Τόμας, η Τζόνσον και η Σωτηρίου έδωσαν πολύτιμες λύσεις και το δεκάλεπτο έκλεισε με τις «ερυθρόλευκες» στο +3 (36-39), που είχαν ως «όπλο» τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πολωνική ομάδα πίεσε και έκανε την τελική της επίθεση, έχοντας τη συμπαράσταση των 3.000 φιλάθλων της που είχαν γεμίσει το γήπεδο. Με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και οι διαιτητές. Όπως έγινε στη φάση που η Βίσλα προσπέρασε με 40-39, 7:04 για το τέλος, όταν η Μάνσο πριν σκοράρει έχει κάνει φανερά βήματα, αλλά δεν τα είδαν. Το ματς ήταν συγκλονιστικό και η ομάδα από την Κρακοβία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 42-41. Η Σπυριδοπούλου έκανε το 42-43, η Κάναντα του 44-43 και η Μάνσο με δύο βολές, 48'' πριν φινάλε, διαμόρφωσε το 46-43. Αλλά έχουμε πει.

Την ΚΑΡΔΙΑ των αθλητών του Ολυμπιακού δεν θα την υποτιμάτε ποτέ. Με δύο εξαιρετικές ενέργειες της Σωτηρίου, πρώτα στα 33'' όταν και πέτυχε το 46-45 και μετά στα 22'' που έπαιξε σούπερ άμυνα και έδωσε την ευκαιρία στην Τζόνσον να πάρει το αμυντικό ριμπάουντ. Η μπάλα στα χέρια της Παυλοπούλου και η τελευταία επίθεση για τα κορίτσια του Θρύλου. Η νεαρή γκαρντ πήρε πάνω της την επίθεση. Και στα 0:03'' για το τέλος, μετά το ντράιβ που έκανε, πέτυχε το νικητήριο καλάθι της πρόκρισης για τους ομίλους της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 21-28, 36-39, 46-47.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.