Ads Top

Αλλάζουν τα πάντα στην Ευρωλίγκα! - Πολλές αλλαγές στους κανονισμούς!


Ξεχάστε όσα ξέρατε στην Ευρωλίγκα! - Διαβάστε να μάθετε γιατί σε λίγες μέρες ξεκινάει η κοφυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο μπάσκετ!


Η Euroleague αποφάσισε να αλλάξει ορισμένα σημεία των ισχυόντων κανονισμών στα ματς, ώστε να βοηθήσει στην καλύτερη ροή των αναμετρήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας, οι νέοι κανονισμοί οι οποίοι εντάχθηκαν στο «βιβλίο» κανόνων της FIBA, θα τηρούνται και στο Eurocup

Τι αλλάζει από τη νέα σεζόν στη Euroleague

Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά τις τεχνικές ποινές, καθώς από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχει αυτόματη αλλαγή κατοχής. Η μία βολή της τεχνικής ποινής παραμένει, ωστόσο πλέον η κατοχή θα πηγαίνει στην ομάδα που είχε τη μπάλα όταν δόθηκε η παράβαση.

Επίσης, πάρθηκαν σημαντικά «μέτρα» που αφορούν τα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων. Από τη σεζόν που έρχεται, οι παίκτες οι οποίοι θα προσπαθούν να εμποδίζουν την επαναφορά της μπάλας από τη βασική γραμμή, θα τιμωρούνται με τεχνική ποινή. Το μέτρο αυτό θα ισχύει στα τελευταία δύο λεπτά των ματς αλλά και στις παρατάσεις.

Παράλληλα, η Euroleague φρόντισε να εντάξει και το θέαμα, καθώς πλέον επιτρέπει βάσει κανονισμών, σε οποιονδήποτε παίκτη να δώσει… ασίστ στον εαυτό του, σημαδεύοντας το ταμπλό, ώστε στην επαναφορά να δοκιμάσει ο ίδιος, ένα άλει ουπ κάρφωμα!

Οι υπόλοιπες αλλαγές έχουν να κάνουν με τα εξής:

α) Εάν μια ομάδα κερδίσει φάουλ στο δικό της μισό του γηπέδου, η επαναφορά θα γίνει από τα 24 δευτερόλεπτα, ενώ αν το πάρει στο μισό του αντιπάλου, τότε θα έχει δυνατότητα επαναφοράς από τα 14 δευτερόλεπτα.

β) Στα τελευταία δύο λεπτά των αναμετρήσεων, ή κατά τη διάρκεια της παράτασης, όταν οι προπονητές καλούν τάιμ άουτ και η κατοχή είναι στην ομάδα τους, τότε μπορούν να αποφασίσουν για επαναφορά από το δικό τους μισό, ή από αυτό του αντιπάλου. Αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη συνεννόηση στα τελειώματα των τάιμ αουτ.

γ) Εάν η μπάλα κολλήσει μεταξύ στεφάνης και ταμπλό, τότε θα υπάρχει τζάμπολ, με την κατοχή να αλλάζει χέρια. Εάν το βελάκι δώσει τη μπάλα στην ομάδα που έκανε επίθεση, τότε θα έχει στη διάθεσή της 14 δευτερόλεπτα για σουτ. Εάν το βελάκι δείξει την ομάδα που αμυνόταν, έχουμε επίθεση 24 δευτερολέπτων

pagenews.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.