Ads Top

Αποκαλύψη: «Αυτή είναι η επόμενη κίνηση Παϊρόζ!»


H ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου για συμφωνία με την πλευρά Παϊρόζ για μεταβίβαση του 50% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που κατέχει ο πρώτος, ήταν το πρώτο και απαραίτητο βήμα προκειμένου ο σύλλογος να περάσει στην επόμενη ημέρα. Μία επόμενη ημέρα η οποία δρομολογείται εδώ και πολλούς μήνες, δείγμα του για πόσο περίπλοκο deal συζητάμε.
Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε επισημάνει πως θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε είσοδο του Παϊρόζ στο τριφύλλι μόνο από την στιγμή που θα επέλθει οριστική συμφωνία με τον νυν μεγαλομέτοχο. Η σημερινή ανακοίνωση, λοιπόν, αποτελεί την «σφραγίδα» της συμφωνίας αυτής.

Πλέον, το επόμενο και ακόμα σημαντικότερο βήμα που θα φέρει με κάθε επισημότητα την νέα σελίδα στους πράσινους, θα είναι να μπουν τα χρήματα από την πλευρά του Ταϊλανδού επιχειρηματία στους λογαριασμούς της ΠΑΕ. Βεβαίως, πρέπει να ξεκαθαριστεί το ακριβές ποσό που θα μπει αλλά και ο τρόπος που αυτό θα συμβεί. Πάντως, η ανακοίνωση κάνει λόγο για το 50% που κατέχει αυτή την στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος είτε ως προσωπικές μετοχές, είτε μέσω της εταιρίας Sortivo που είναι συμφερόντων του και θα προκύψει μέσω μεταβίβασης. Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως με δεδομένο το 10% που ανήκει στον Ερασιτέχνη αλλά και το ότι τα ποσοστά της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και των λοιπών μικρομετόχων έχουν συρρικνωθεί ο Mr.. ΣΚΑΪ αυτή την στιγμή κατέχει ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 85%. Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που ο Παϊρόζ επιθυμεί να γίνει μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ θα πρέπει να βάλει επιπλέον χρήματα στην ΑΜΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά και άπαξ και πλέον μπορούμε να μιλάμε για συμφωνία των δύο πλευρών, ο Παϊρόζ αναμένεται να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να λάβει την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, βήμα στο οποίο δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας θα τοποθετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο τρία άτομα της δικής του εμπιστοσύνης. Βεβαίως, για την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια θα είναι αυτά και αν κάποια εξ’ αυτών θα είναι από τα ονόματα που έχουν δει το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας ή θα πρόκειται για κάποια νέα. Επιπλέον, πρέπει να φανεί και ποιες θέσεις θα λάβουν στο Συμβούλιο, αν, δηλαδή, θα πάρουν τις θέσεις προέδρου ή αντιπροέδρου ή απλών μελών.

sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.