Ads Top

Ο Σισέ κατάλαβε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος


Η δυναμική «επιστροφή» του Πάπε Σισέ στον Ολυμπιακό, το τελεσίγραφο του Μαρτίνς, η βελτίωση της ψυχολογίας, οι συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο και (πότε είναι) το τελικό ραντεβού για να «πέσουν» οι υπογραφές.
Κατά τον Γκαίτε, το ταλέντο ωριμάζει μες στη σιγή. Ο Πάπε Αμπού Σισέ είναι εξαιρετικά απίθανο να γνωρίζει τη φράση ή έστω τον μεγαλοφυή Γερμανού διανοητή. Αλλά την ουσία της φράσης έχει αρχίσει (εν αγνοία του) να την αντιλαμβάνεται. Το ταλέντο του χρειάζεται ωρίμανση. Δεν είναι ακόμη έτοιμο για την υπερπροβολή και την υπερενθουσιασμό. Είναι, όμως, εκεί, υπάρχει σε πλεόνασμα και διαρκώς καλλιεργείται. Με τον αμυντικό από τις παράγκες Πικίνε της Σενεγάλης, να βγαίνει σιγά-σιγά νικητής με τη μάχη κόντρα στη μετριότητα που είχε περιέλθει το καλόκαίρι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε καταστήσει σαφές στον Σισέ ότι μόνο με τα προσόντα δεν θα μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο στο επίπεδο που επιτάσσει το σπάνιο χάρισμά του. Ο 23χρονος στόπερ άργησε, δυσκολεύτηκε, αλλά κατάλαβε ότι με την απογοήτευση, την γκρίνια και τον ωχαδερφισμό, δεν παίζεις μπάλα. Πηγαίνεις σπίτι σου και η σειρά σου πηγαίνει σε άλλον. Ετσι, τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε πάλι τον παίκτη που πέρυσι προκάλεσε το ενδιαφέρον κορυφαίων συλλόγων από την Ευρώπη και παράλληλα αποτέλεσε τον καλύτερο αμυντικό του Ολυμπιακού.

Η παρουσία του Σισέ στο παιχνίδι με την Ντουντελάνζ ήταν ακόμη μία απόδειξη ότι αλλάζει. Ενα 90λεπτο ωριμότητας, συγκέντρωσης και αγωνιστικής διαύγειας, στοιχεία που αποτελούν από την πρώτη το βασικό ζητούμενο για τον ίδιο. Ολα τα άλλα τα έχει. Και τα βελτιώνει. Διότι το σώμα δεν παίζει μόνο του ποδόσφαιρο. Το μυαλό είναι η βασική κινητήριος δύναμη. Τώρα που το κατάλαβε, να βελτιώνει διαρκώς την αντιληπτική του ικανότητα, μελετάει, σκέφτεται, προβληματίζεται και καταλαβαίνει ότι εάν δεν δουλέψει σε όλους τους τομείς, το ταλέντο θα τον φάσει έως ένα σημείο. Αλλά όχι εκεί που πραγματικά μπορεί να πάει.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Ενας από τους βασικούς λόγους που ο Σισέ άλλαξε τον διακόπτη, είναι η συμπεριφορά του Ολυμπιακού απέναντί του. Οπως αποκάλυψε to10.gr την προηγούμενη Παρασκευή (19/10), η διοίκηση των Ερυθρόλευκων άνοιξε μόνη της συζήτηση για την επέκταση του συμβολαίου του Σενεγαλέζου αμυντικού. Χωρίς η τρέχουσα συμφωνία τους να βρίσκεται στην τελευταία της χρονιά, ούτε καν στην προτελευταία (σ.σ. 2021). Ηταν ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα από πλευράς Ολυμπιακού στον παίκτη, «σε πιστεύουμε, ώρα να δείξεις τι μπορείς να κάνεις».

ΠΟΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ

Σε αντίθεση με όσα κυκλοφόρησαν, ο Σισέ δεν έχει υπογράψει ακόμη το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα περιλαμβάνει υψηλότερες απολαβές, αλλά και νέα μακροχρόνια δέσμευση με τον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια, στην πρώτη κουβέντα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, έπεσαν στο τραπέζι τα δεδομένα και οι δύο πλευρές έδειξαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του εκπροσώπου του, Πιερ Ισά, και του ιδίου του Σισέ με τη διοίκηση των Πειραιωτών αναμένεται να γίνει την εβδομάδα που έρχεται. Με σκοπό να τελειώσει το θέμα, να πέσουν οι υπογραφές και ο Σισέ να πάρει το συμβόλαιο που ήθελε, αλλά και μία σημαντική ψυχολογική ώθηση, για να συνεχίσει να βελτιώνεται.

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

Αντί επιλόγου, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Μαρτίνς έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να αλλάξει ο Σισέ τον τρόπο σκέψης του. Ο Πορτογάλος είχε μία πολύ μεγάλη συζήτηση με τον ποδοσφαιριστή του πριν από λίγες εβδομάδες. Σε αυτή τη συζήτηση του εξήγησε αναλυτικά και με παραδείγματα τι δεν κάνει καλά, του ξεκαθάρισε ότι τον θεωρεί έναν από τους πιο ταλαντούχους αμυντικούς που έχει συνεργαστεί ποτέ, αλλά παράλληλα του επεσήμανε ότι εάν συνεχίσει να αδικεί τον εαυτό του και τις ικανότητές του, δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό. Το ταρακούνημα ήταν μεγάλο και τα αποτελέσματα ορατά. Καθώς ο Πάπε κατάλαβε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να παίξει. Παρά μόνο σκληρή δουλειά, διαρκής καλλιέργεια του ταλέντου του και… σιωπή.

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.