Ads Top

Όπως έπρεπε!


Μία εβδομάδα μετά από την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην Ευρωλίγκα και πήρε τη νίκη που ήθελε κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 88-80! 
Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ωραίο μπάσκετ και κατάφεραν να δείξουν ότι έχουν συνέλθει από το ματς με τους Ιταλούς, ήττα η οποία όμως δεν επηρεάζει πουθενά αφού είμαστε ακόμα στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Έτσι ο Θρύλος έφτασε στις τρεις νίκες και μία ήττα στη διοργάνωση και ακολουθεί ένα δυνατό πρόγραμμα με ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκό εκτός έδρας και Φενέρμπαχτσε εντός.

ΤΟΝ «ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ» Η ΕΥΣΤΟΧΗ ΜΑΚΑΜΠΙ

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Μακάμπι Τελ Αβίβ αιφνιδίασε κάπως τον Ολυμπιακό, προσπαθώντας να «χτυπήσει» το ματς όπως ακριβώς νίκησε μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μία εβδομάδα πριν. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν τα τρίποντα και τους βγήκαν.

Με αποτέλεσμα να προηγηθούν μέχρι και με 7 πόντους με σκορ 11-18. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως από την πλευρά τους είχαν σε καλή βραδιά τον Γκος ο οποίος κράτησε την ομάδα του Πειραιά όρθια στην επίθεση και έτσι έληξε το δεκάλεπτο με 18-21 υπέρ της Μακάμπι.

Η Μακάμπι ήταν εύστοχη στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να μην είναι από το τρίποντο, αφού είχε 1/6.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΠΑΝ ΚΑΙ «ΓΥΡΙΣΕ» ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε σημαντικές βοήθειες από τον Αξέλ Τουπάν και κατάφερε να γυρίσει το ματς και μάλιστα να πάρει και μία σημαντική διαφορά για τη συνέχεια.

Ο Γάλλος ανέβασε την ομάδα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Έτσι περιορίστηκε η περιφέρεια της Μακάμπι και παράλληλα ανέβηκε και το ποσοστό του Ολυμπιακού στο τρίποντο. Χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το ημίχρονο με 4/10 δηλαδή η ομάδα είχε τρία εύστοχα σε ισάριθμες προσπάθειες, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τελειώσει με 1/6.

Έτσι οι Πειραιώτες κατάφεραν να φτάσουν στο +9 με σκορ 41-32, «τρέχοντας» σε εκείνο το σημείο ένα σερί 9-0, μετά το ισόπαλο 32-32!

Και παράλληλα τελείωσαν το ημίχρονο με +8 και σκορ 45-37, έχοντας τον Γκος πρώτο σκόρερ με 9 πόντους και ακολουθούσε ο Σπανούλης με 8 και ο Πρίντεζης με 7.

«ΞΕΣΠΑΣΕ» ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ +15

Η είσοδος του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν δυνατή! Οι «ερυθρόλευκοι» αμέσως έκαναν ένα σερί 9-2 και το 45-37 έγινε 54-39, με το +15 να είναι και η μεγαλύτερη διαφορά του Θρύλου στο ματς.

Στη συνέχεια έγιναν ορισμένα λάθη από τους Πειραιώτες με τη Μακάμπι να τα εκμεταλλεύεται και να μειώνει σε 54-45. Όμως ο Τουπάν έδωσε και πάλι τη λύση από το τρίποντο και μαζί με τον Πρίντεζη πήγε το σκορ στο 59-48, ξεφεύγοντας πάλι πάνω από 10 πόντους και το 61-52 ήρθε με μία από τις καλύτερες φάσεις στο παιχνίδι, το κάρφωμα του Πρίντεζη ο οποίος πήρε... παραμάζωμα τον Τάιους και έληξε το δεκάλεπτο με 68-57.

Σε αυτό το δεκάλεπτο εκτός από τον Τουπάν, ο οποίος συνέχισε την καλή του εμφάνιση από τη δεύτερη περίοδο, ο Πρίντεζης ήταν επίσης από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού ο οποίος έφτασε τους 13 πόντους.


redking.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.