Ads Top

Η "θυσία" του Νάτχο και η "σφήνα" του Τουρέ


Γιατί ο Ισραηλινός έμεινε εκτός 18άδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, τι περιμένει ο Πέδρο Μαρτίνς και τι θα προκύψει από εδώ και πέρα στην εξίσωση του άξονα στον Ολυμπιακό. 
Το τεράστιο ενδιαφέρον της αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για τη Super League την προηγούμενη Κυριακή (7/10) στην Καλογρέζα, έκανε μια αξιοπρόσεκτη είδηση να περάσει σχεδόν απαρατήρητη.

Αφορά τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για τη 18άδα του ντέρμπι και την απόφασή του να αφήσει εκτός 18άδας τον Μπίμπαρς Νάτχο.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ισραήλ ήταν ένας από τους τέσσερις που πλήρωσαν την υπεραριθμία επιλογών, καθώς στην προεπιλογή βρέθηκαν αρχικά 22 ποδοσφαιριστής, από τους οποίους έπρεπε να κοπούν οι τέσσερις. Μέσα σε αυτούς (μαζί με Ναουέλ, Μιράντα και Χουτεσιώτη) είδε τον αγώνα από την τηλεόραση και ο 30χρονος μέσος, ο οποίος αποτέλεσε μία από τις ακριβότερες κινήσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού με συμβόλαιο 900 χιλιάδων ευρώ "νετ", συν μπόνους. Να σημειωθεί ότι ήταν κι έξι οι ξένοι στην αποστολή (Μεριά, Σισέ, Καμαρά, Χασάν, Τουρέ, Νάτχο), άρα κι εδώ υπήρχε περιορισμός που έπρεπε να ληφθεί υπόψη.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ

Είναι γεγονός ότι ο πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ δεν έχει ρολάρει ακόμη, κάτι που συμβαίνει, άλλωστε, και στον ΠΑΟΚ με τον πρώην παρτενέρ του στη Μόσχα, Πόντους Βέρνμπλουμ. Αμφότεροι έμειναν ελεύθεροι, έχασαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των ομάδων τους κι ακόμη ψάχνουν τον καλό αγωνιστικό ρυθμό που θα τους ανοίξει για τα καλά την πόρτα της ενδεκάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νάτχο έχει αγωνιστεί ως τώρα σε 7 επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού, αλλά μόλις σε ένα βασικός. Αυτό με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο». Ούτε στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό δεν ήταν στις αρχικές επιλογές, καθώς ξεκίνησε ο Τουρέ και ο Νάτχο τον αντικατέστησε για περίπου μισή ώρα.

Ασφαλώς και δεν αρέσει τον Νάτχο αυτή η εξέλιξη, καθώς όπως σε όλες τις προηγούμενες ομάδες του έτσι και στον Πειραιά θέλει να γίνει βασικό γρανάζι της μηχανής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι με δική του γκολάρα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαμψαν στο φινάλε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης. Ο ίδιος περίμενε πως στον επόμενο αγώνα, στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο θα ήταν στις αρχικές επιλογές, αλλά και πάλι ξεκίνησε από τον πάγκο για να παίξει τελικά από το 58'.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΟ

Η αλήθεια είναι πως έως τώρα δεν έχει δείξει να πατάει πολύ καλά. Δεν παίζει άσχημα, ειδικά η ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια, το κάθετο παιχνίδι και το κοφτερό μυαλό φαίνονται από μακριά. Δεν έχει, ωστόσο, ρυθμό, συν ότι έχει πέσει και σε έντονο ανταγωνισμό. Στον αγώνα με την ΑΕΚ, ουσιαστικά "πλήρωσε" την παρουσία του Γιάγια Τουρέ.

Ο Ιβοριανός σταρ, επίσης, δεν είναι έτοιμος, έχασε την προετοιμασία και τρέχει περίπου ένα μήνα τώρα για να προλάβει το βαγόνι της ενδεκάδας, ωστόσο, έχει δουλίτσα μπροστά του. Από τον Νάτχο, όμως, στο συγκεκριμένο ματς, κρίθηκε περισσότερο απαραίτητος κι αυτό δεν είναι κάτι που χρίζει μεγάλης ανάλυσης.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Το ζητούμενο είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα, καθώς στο τελευταίο ματς έχασε τη θέση του από το αρχικό σχήμα και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος ήταν μία από τις σταθερές του νέου Ολυμπιακού. Ας επιχειρήσουμε να τα βάλουμε σε μία σειρά. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς τα 6άρια της ομάδας είναι ο Γκιλιέρμε με τον «Μπούχα». Πιο τεχνίτης, δημιουργικός και ποιοτικός ο Βραζιλιάνος πιο δυναμικός, ψηλός και τακτικά "κουμπωμένος" ο αριστεροπόδαρος Κρητικός.

Στο μυαλό του κόουτς μετράει και ποιος από τους δύο ελευθερώνει καλύτερα τον Καμαρά για να κάνει σωστά τη δουλειά στο «8». Σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια το ρόλο του υποδοχέα της πρώτης πάσας, ώστε να παίζει πιο μπροστά ο νεαρός Σενεγαλέζος είχε ο Μπουχαλάκης. Στο ματς με την ΑΕΚ, αυτό γινόταν εκ περιτροπής από Γκιλιέρμε και Μαντί. Λογικό, αφού οι δύο τους ακόμη δεν έχουν αποκτήσει ακόμη χημεία και δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακριβώς τους ρόλους πάνω στο χορτάρι.

Ο ΤΟΥΡΕ ΣΤΟ "8"

Το θέμα είναι ότι ο Καμαρά με τον Νάτχο υπολογίζονται περισσότερο ως 8άρια, ενώ το ότι ο Τουρέ μέχρι στιγμής παίζει ως αλλαγή του Φορτούνη στο «10» δεν σημαίνει ότι θα μονιμοποιηθεί εκεί. Είναι μια έξυπνη κίνηση από πλευράς Μαρτίνς για να μακιγιάρει το έλλειμμα του Γιάγια από πλευράς φυσικής κατάστασης. Παίζοντας πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή ο Ιβοριανός και την ατομική του ποιότητα μπορεί να αναδείξει καλύτερα και να αποφύγει το διαρκές ανεβοκατέβασμα για να καλύψει στον άξονα αποφεύγει, συγκριτικά με το «6» ή το «8».

Όσο περνάει ο καιρός θα βλέπουμε συχνότερα τον Τουρέ στο «8», ενώ είναι δεδομένο πως σύντομα θα τον δούμε και μαζί με τον Φορτούνη στην ενδεκάδα, μαζί με ένα 6άρι για να γίνει και πιο ποιοτικό το σχήμα στον άξονα, αρκεί να βγαίνουν και τα απαιτούμενα τρεξίματα. Σε ό,τι αφορά τον Νάτχο, η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού εκτιμά πως μέσα από τα παιχνίδια που θα πάρει κι αυτές τις μέρες με την Εθνική του ομάδα θα επιστρέψει στου Ρέντη σε ακόμη καλύτερη κατάσταση, άρα από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής να παίζουν σε κάθε ματς οι πιο έτοιμοι, αλλά και οι πιο συμβατοί.

Το ότι έπαιξε ο Γκιλιέρμε δηλαδή με την ΑΕΚ έχει να κάνει και με το ότι στην ενδεκάδα της Ένωσης δεν βρίσκονταν πολλά ψηλά κορμιά. Αν είχε πιο ισχυρή αεροπορία η ομάδα του Ουζουνίδη, είναι πιθανό να έπαιζε ξανά βασικός ο Μπουχαλάκης.

Εν ολίγοις έχουν να αλλάξουν ακόμη πολλά από εδώ και στο εξής στον άξονα του Ολυμπιακού, μιας και θα πρέπει να δημιουργηθούν δίδυμα και τρίγωνα στα οποία δεν θα βρίσκεται απαραίτητα ο Καμαρά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει ανάσες και ο μικρός που έως τώρα τα έχει πάει μια χαρά, παρότι ανέλαβε βαρύ φορτίο.

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.