Ads Top

Βατερλό της ΑΕΚ στην εκδίκαση του Λάζαρου


Το αυτογκόλ της «Ένωσης» και οι αντίδραση των νομικών του ποδοσφαιριστή. Προθεσμία για υπομνήματα μέχρι την Τετάρτη (24/10).
Ο Ολυμπιακός και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των εντυπώσεων, στην εκδίκαση της υπόθεσης του ποδοσφαιριστή, που έγινε τη Δευτέρα (22/10) το μεσημέρι, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη (24/10) για να καταθέσουν υπομνήματα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βγει απόφαση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το αυτογκόλ της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ με τη δικηγόρο της Ελευθερία Ρίζου αρχικά, υποστήριξε ότι… «η απόφαση λέει ότι το συμβόλαιο είναι άκυρο γιατί δεν επικυρώθηκε από τη Λίγκα. Το κύρος του συμβολαίου όμως δεν εξαρτάται από την επικύρωσή του, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μεταγραφών (ΚΙΜ). Ο κανονισμός αναφέρει αν ο παίκτης έχει υπογράψει δύο συμβόλαια, όχι αν έχουν επικυρωθεί ή κατατεθεί και ο παίκτης έχει υπογράψει δύο συμβόλαια για την ίδια αγωνιστική περιοδο. Επίσης, το CAS λέει ότι η κατάθεση συμβολαίου δεν αποτελεί ουσιώδες στοιχείο».

Η νομική εκπρόσωπος της «Ένωσης» έβαλε… αυτογκόλ όμως, όταν ισχυρίστηκε ότι… «Τον Αύγουστο του 2016 υπογράψαμε συμβόλαιο με δανεισμό και οψιόν, που φέρει υπογραφή 1/7/2018 ώστε να είναι εξασφαλισμένη η ΑΕΚ σε περίπτωση αγοράς του».
Χατζησαββάογλου: «Ήθελαν την ομηρία του»

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός προκάλεσε την αντίδραση, από την πλευρά του ποδοσφαιριστή.
«Ήθελαν να είναι εξασφαλισμένοι, είχαν το θάρρος και το θράσος, ήθελαν να έχουν εξασφαλισμένη την ομηρεία του. Η θέση μας είναι μία: τα έγγραφα που είναι κλειδωμένα σε συρτάρια των ΠΑΕ, δεν είναι συμβόλαια σύμφωνα με την ποδοσφαιρική νομοθεσία. Τα έγγραφα τα οποία εμφανίζονται όταν κρίνουν οι ΠΑΕ εύλογο, δεν συνιστούν συμβόλαια  σύμφωνα με την ποδοσφαιρική νομοθεσία. Η Πουθενά δεν υπήρχε το 2+1 στους φορείς που έπρεπε να υπάρχει. Αυτό το +1 τι σήμαινε; Ότι έχω στο συρτάρι μου ένα έγγραφο με υπογραφή σου, το οποίο σε έβαλα να το υπογράψεις και αν κρίνω ότι θέλω να το βαφτίσω συμβόλαιο βάζοντας την υπογραφή μου χωρίς να στο κοινοποιήσω. Αν κρίνω ότι δεν σε θέλω, δεν το εμφανίζω ποτέ. Αυτό είναι Είναι ανήθικη και παράνομη πρακτική που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο από την αντίδικο, απλά η ΑΕΚ το ανακοινώνει κιόλας, οι άλλες ομάδες δεν το ανακοινώνουν. Αυτή την παρανομία, ζητάει από την Επιτροπή σας να την νομιμοποιήσει» τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος του παίκτη, Ιωάννης
Χατζησαββάογλου.

Η Άσπα Σουλούκου, επίσης, δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, υποστήριξε ότι “η ΑΕΚ έχει έγγραφο με ψεύτικη ημερομηνία. Ο ποδοσφαιριστής δεν έλαβε ποτέ κανένα αντίγραφο. Τα συμβόλαια δεν βρίσκονται στα συρτάρια, υπάρχουν στην ΕΠΟ, στις Λίγκες και τον ΠΣΑΠ. Δεν κατέθεσε κυρία ΠΑΕ το συμβόλαιο, το αθέτησες άρα για πιο πράγμα μιλάμε. Ουδέποτε δεν τόλμησαν να καταθέσουν το έγγραφο, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να το επικυρώσει η Λίγκα».
Ενστάσεις από την Άσπα Σουλούκου

Η πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν παρών στην εκδίκαση, χωρίς να μιλήσει, με τη δικηγόρο του Άσπα Σουλούκου, κατέθεσε ενστάσεις: κακής σύνθεσης του δικαστηρίου με τις οποίες συμφώνησε και ο Ολυμπιακός, ζητώντας είτε τριμελή, είτε επταμελή επιτροπή και όχι πενταμελή.
Επίσης, αρμοδιότητας της Επιτροπής αφού όπως ειπώθηκε δεν υφίσταται συμβόλαιο σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, καταχρηστικής ασκήσεως προσφυγής αφού δεν έχει κατατεθεί συμβόλαιο και αοριστίας αφού δεν αναφέρονται πουθενά οι διατάξεις που ο ποδοσφαιριστής παραβίασε, ποιός κανόνας Δικαίου προσβάλλεται, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Λίνα Σουλούκου: «Η Λιγκα ειχε τον Λάζαρο στη λίστα με τους ελεύθερους»
Η δικηγόρος του Ολυμπιακού Λίνα Σουλούκου, ισχυρίστηκε ότι το συμβόλαιο του Ολυμπιακού επικυρώθηκε κανονικά από τη Super League η οποία στις 10/5/2018 έστειλε λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έμεναν ελεύθεροι και ο Χριστοδουλόπουλος ήταν σε αυτή τη λίστα.
«Κοινοποιήσαμε την έγκριση του συμβολαίου, η ΑΕΚ μπορούσε να την προσβάλει αλλά δεν το έκανε ποτέ. Πέρασε και η 1η Ιουλίου και ουδέποτε κατατέθηκε το συμβόλαιο. Επί δανεισμού, μεταχρονολογημένο συμβόλαιο δεν νοείται….»

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.