Ads Top

Με τι κινδυνεύει ο Ολυμπιακός για τα καπνογόνα και τις διακοπές!


Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τα καπνογόνα που άναβαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, είχαν ως αποτέλεσμα να διακόπτεται κάθε λίγο και λιγάκι το παιχνίδι αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν μόνο με πρόστιμο.
Σύμφωνα με το πειθαρχικό κώδικα δεν προβλέπεται διακοπή αγώνα όσες φορές και να σταματήσει προσωρινά ένα παιχνίδι από άναμμα πυρσών ή καπνογόνων στις εξέδρες.

Αυτό όμως, που προβλέπεται στο άρθρο 15, παράγραφος 2, είναι κίνδυνος τιμωρίας μία ή δύο αγωνιστικών την τρίτη φορά που μία ομάδα θα τιμωρηθεί για το συγκεκριμένο αδίκημα.

«Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), τα όρια της ως άνω χρηματικής ποινής τριπλασιάζονται και δύναται αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών να επιβληθεί ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής, έως δύο (2) αγωνιστικές, εφόσον οι ρίψεις προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα» αναφέρει συγκεκριμένα η παράγραφος 2γ. Όπου «ρίψεις» ο νομοθέτης εννοεί «άναμμα» αλλά εκ παραδρομής κάνει λόγο για «ρίψη», προκαλώντας μάλιστα, την απορία των αθλητικών δικαστών.

Και τις προηγούμενες χρονιές προβλέπονταν τιμωρία έδρας στην τρίτη τιμωρία για άναμμα πυρσών και είχαν αντιδράσει οι ομάδες. Γι’ αυτό το περασμένο καλοκαίρι προστέθηκε η φράση «δύναται αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών», κάτι που σημαίνει ότι η ΕΠΟ πετάει το γάντι στους αθλητικούς δικαστές.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός φέτος, έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο 20.000 ευρώ για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν το νικητήριο γκολ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, την τρίτη αγωνιστική.

Άρα δεν έχει τιμωρηθεί άλλη φορά για άναμμα πυρσών και κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.