Ads Top

Κώστας Κωνστάντος: Ο νέος... FAO του PAO


Το 24ο Ευαγγέλιο ρίχνει φως στο παναθηναϊκό... project "Κώστας Κωνστάντος". Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό παρελθόν του νέου... FAO του PAO και οι λόγοι που επιλέχθηκε, με κοινή απόφαση Αλαφούζου - Πιεμπονγκσάντ.
Κώστας Κωνστάντος... Ο νέος "Football Administrative Οfficer" (ή "Διοικητικός ποδοσφαιρικός σύμβουλος", στην ελληνική… βερσιόν του τίτλου του) στον Παναθηναϊκό.

Το ρεπορτάζ λέει πως θα αποτελέσει το πρώτο στέλεχος της "πράσινης" ΠΑΕ με κοινή απόφαση Αλαφούζου - Πιεμπονγκσάντ και ότι η ανακοίνωση της πρόσληψής του αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Βέβαια στο 24ο Ευαγγέλιο ήταν γνωστό από τον Ιούλιο (εξ ου και η καλοκαιρινή αποκάλυψη μας στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103,3) πως οι Νταμπίζας - Δώνης προωθούσαν στον ΠΑΟ τον έμπιστο φίλο και  πρώην συνεργάτη τους (από την "χρυσή" εποχή της ΑΕΛ).

Τι λέει η δική μας ενημέρωση για τις αρμοδιότητες που θα έχει ο Κωνστάντος στον Παναθηναϊκό και γιατί… καθυστέρησε τόσο η ενεργοποίηση του; Πρώτα έπρεπε να ενημερωθεί και να τον εγκρίνει ο Αλαφούζος, ενώ θα έχει ένα σύνθετο ρόλο, που θα τον εμπλέκει και στο κομμάτι του ποδοσφαιρικού/αγωνιστικού τμήματος. Επίσης, ως άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης των Νταμπίζα - Δώνη, που γνωρίζει πολύ καλά τα… χούγια τους, κρίθηκε απαραίτητος για να λειτουργεί ακόμη και σαν απορροφητήρας διαφόρων καταστάσεων και… τριβών.

Σήμερα, ο Κώστας Κωνστάντος έχει πολλές γνωριμίες και καλές άκρες σε όλες τις ομάδες. Σε τέτοιο επίπεδο που σύμφωνα με τον αστικό μύθο τον τελευταίο 1,5 χρόνο το όνομα του ήταν υποψήφιο για να στελεχώσει τόσο την ΕΠΟ, όσο και την Super League. Γιατί δεν έγινε ούτε στην Ομοσπονδία, ούτε στην Λίγκα δεν αποτελεί αντικείμενο της σημερινής ιστορίας μας.

Γιατί αυτή που θα σας παρουσιάσουμε έχει να κάνει με την πορεία του Κωνστάντου στον "μαγικό" χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και την κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα… ανέκδοτες λεπτομέρειες, περιστατικά και τα πρόσωπα που συνδέθηκαν μαζί του. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Ο Νίκος Λυράκης ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που… ανακάλυψε τον Κώστα Κωνστάντο και τον έμπασε στο ποδόσφαιρο, κάπου στα τέλη του προηγούμενου αιώνα/αρχές του 21ου. Ο πρώην μπασκετμπολίστας, που έκανε δημόσιες σχέσεις στο θρυλικό κλαμπ "Μερσέντες" και μετά ήταν ο προσωπικός μετρ του Αντώνη Ρέμου στο "Διογένη", κρίθηκε από τον δαιμόνιο νεαρό (τότε) ατζέντη ως ο κατάλληλος άνθρωπος να δουλέψει για αυτόν. Πόνταρε και θέλησε να εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες του και με αθλητές και με παράγοντες και επιχειρηματίες, που θα του έφερναν νέους πελάτες και θα του άνοιγες κάποιες πόρτες.

2. Η έμπνευση του Λυράκη αποδείχθηκε… πρωτοποριακή και τα επόμενα χρόνια βρήκε μιμητές κι από άλλα ελληνικά μανατζερικά Γραφεία, με αποτέλεσμα να προκύψουν ακόμη και νέοι ατζέντηδες που προερχόντουσαν από τον αντίστοιχο χώρο. Παρεμπιπτόντως ο Κωνστάντος ξεκίνησε ως … εξωτερικός συνεργάτης του Γραφείου του Λυράκη,  μέλη του οποίου ήταν τότε μάλιστα και οι Αντώνης Αποστολόπουλος στην Ιταλία και ο Γιάννης Εμαννουηλίδης (στην συνέχεια ακολούθησαν σόλο καριέρα ως μάνατζερ).

3. Ο Κωνστάντος ήταν αυτός που με την σειρά του ουσιαστικά γνώρισε στους Λυράκη - Δώνη στον Κώστα Πηλαδάκη, τον κουμπάρο του Ρέμου, σχηματίζοντας την λεγόμενη "Αγία Τριάδα", η οποία οραματιζόταν εξαρχής να πάρει μια ποδοσφαιρική ομάδα με την προοπτική να την ανεβάσουν στην Α' Εθνική, να την καθιερώσουν  στις υψηλά πατώματα της βαθμολογίας, που θα παίζει συχνά Ευρώπη, θα αναδεικνύει παίκτες και θα υπάρχει το δέλεαρ του κέρδους μέσα από την κατασκευή νέου γηπέδου! Ο Πηλαδάκης ως ο βασικός χρηματοδότης, ο Λυράκης για να τρέχει την ΠΑΕ και την ομάδα και ο Δώνης ως προπονητής…

4. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλοι μαζί από τον Ηλυσιακό, τον οποίο ανέβασαν με την πρώτη στην Β' Εθνική. Προηγουμένως είχαν ανεπιτυχώς προσπαθήσει να πάρουν τον Απόλλωνα Αθηνών. Η επιτυχία τους στην ομάδα του Ζωγράφου αποτέλεσε το διαβατήριο για να πάρουν την ιστορική ΑΕΛ.  Τη μοναδική ομάδα της περιφέρειας που είχε πάρει πρωτάθλημα, Κύπελλο αλλά βρισκόταν σε παρακμή.

5. Πηλαδάκης - Λυράκης - Δώνης - Κωνστάντος μετακομίζουν και οι τέσσερις στη Λάρισα, όπου και μεγαλούργησαν. Επανέφεραν την ΑΕΛ στην φυσική της κατηγορία, κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό του Βόλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, έκαναν πορεία σε ευρωπαϊκό όμιλο και έβαλαν μπροστά το μεγαλόπνοο  πρότζεκτ κατασκευής του AEL FC ARENA. Ποντάροντας πως από εκεί θα άρχιζε η απόσβεση της επένδυσης τους...

6. Στο απόγειο της επιτυχίας αυτής της "Αγίας Τριάδας" (με τον Κωνστάντο σε πιο αφανή ρόλο, ουσιαστικά το μάτι του Πηλαδάκη που δεν έμενε στην Λάρισα)  άρχισαν οι τριγμοί και η… εσωτερική φαγωμάρα. Αρχή του τέλους αποτέλεσε η  φυγή του "παρεξηγημένου" Λυράκη (κουβαλούσε όμως, όλη την ποδοσφαιρική/διοικητική τεχνογνωσία), ο οποίος βρήκε … καταφύγιο στην Αγγλία και επέστρεψε στην δουλειά του ατζέντη. Ακολούθησε  αυτή του Γιώργου Δώνη, που "μαγεύτηκε" από τον Ντέμη Νικολαΐδη και άφησε τον φίλο του Πηλαδάκη για το όνειρο της μεγάλης ΑΕΚ. Ο πρόεδρος/ ιδιοκτήτης τότε της ΑΕΛ (που δεν ήξερε πολύ από ποδόσφαιρο) έμεινε μόνο με τον Κωνστάντο στο πλάι του (ως αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός) και ήταν θέμα χρόνου το «the end».

7. Σε αυτή την πορεία στην παρέα προστέθηκε και ο Νίκος Νταμπίζας, αρχικά ως παίκτης. Λεπτομέρεια σημαντική στην ιστορία μας: ο Νταμπίζας από τους… Πόντιους Βέροιας είχε μάνατζερ/μέντορα του τον Νίκο Λυράκη. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν αυτός που πήγε τον Νταμπίζα στον Ολυμπιακό, παρότι ο Μελισσανίδης τον είχε κλεισμένο μέσω του πρόεδρου του στους Πόντιους, του Φωτιάδη, στην ΑΕΚ. Η περίπτωση Νταμπίζα και κυρίως Αλεξανδρή ουσιαστικά… επικήρυξαν τον Λυράκη στα μάτια του Μελισσανίδη. Την ίδια ακριβώς σχέση που είχε ο Λυράκης με τον Νταμπίζα είχε κτίσει προηγουμένως και με τον Δώνη. Λογικό ήταν να τον πάρουν στην Λάρισα, εκεί που δέθηκε ο νυν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού με τον Κωνστάντο. Για την ιστορία από αυτή την μεγάλη παρέα, με τους τρεις από τους πέντε να ξαναβρίσκονται πλέον στο "τριφύλλι" ο  Νίκος Λυράκης διατηρεί ακόμη καλές σχέσεις/επικοινωνία με τον Νταμπίζα.

Ο Κωνστάντος από την προηγούμενη σεζόν ήταν μόνιμος σχεδόν θεατής των αγώνων της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι πιο… μυημένοι ή… παρατηρητικοί όμως, γνώριζαν πως ο νέος κολλητός του ήταν ο (γνωστός από την εποχή που δούλευε στην ΕΠΟ και πλέον διάσημος λόγω Κούγια) Γιάννης Παπαδόπουλος.

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.