Ads Top

Με τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε ο Τουρέ;


Κοντά στα 7 εκατ. ευρώ κόστισε ο Τουρέ, ο Ολυμπιακός έκανε 20 προσθήκες διατηρώντας υψηλά συμβόλαια, δαπανώντας ποσά για μεταγραφές που οι άλλες ομάδες δεν… πλησίασαν.
Καταρρίπτοντας έναν ακόμη… εξυγιαντικό μύθο, πως χωρίς λεφτά από το Τσου Λου, δεν μπορείς να κάνεις υπερβάσεις. Ο Ολυμπιακός «απαντά» ποδοσφαιρικά στον «πόλεμο εξυγίανσης» των άλλων, βγάζει υγεία και «τελειώνει» τα παραμύθια δεκαετιών.

Διδακτικό αυτό το καλοκαίρι. Όπως χθες έγραφα πως «μεγαλώσαμε 20 και πλέον πια χρόνια με τους «απέναντι» να δείχνουν τον Ολυμπιακό ως το «κακό», το «διαβολικό», κάτι σαν τον… Μάμρα που καταδυναστεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν το αφήνει να εξελιχθεί. Έγινε σλόγκαν και από τους τρεις ιδρυτές της… εξυγίανσης το «θέλουμε τις Κυριακές μας πίσω» εννοώντας βεβαίως πως θέλουμε επιτέλους να σταματήσουμε να βλέπουμε την πλάτη του Ολυμπιακού» για τα περί… εξυγίανσης που διαλύονται μέρα με την μέρα από τους ίδιους τους δύο βασικούς εμπνευστές της που πλέον «μάχονται» μεταξύ τους, πάντα βεβαίως για το… καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πάμε όμως να δούμε και μια ακόμη μεγάλη… παραμύθα με την οποία επίσης μεγαλώσαμε όλα αυτά τα χρόνια που το σεντονάκι του Τσάμπιονς Λιγκ τεντωνόταν στο Καραϊσκάκη, για την ακρίβεια αποκλειστικά και μόνο στο Καραϊσκάκη από ελληνικής πλευράς.

Ποιος δεν θυμάται την ατάκα από τους απέναντι «αφού ο Ολυμπιακός παίρνει όλα τα λεφτά από το Τσου Λου, λογικό να κάνει τις καλύτερες μεταγραφές σε σχέση με εμάς»; Ή αυτή την ατάκα: «με τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ ξέρω και εγώ να φτιάχνω ομαδάρες και να παίρνω παιχταράδες».
Κατά πως φαίνεται και φέτος ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζει αλλά ακόμη μας το κρύβουν… Τι, όχι; Με Μίλαν και Μπέτις τον λες και όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ του Ολυμπιακού, όμως τελικά δεν… κάνουμε λάθος. Στο Γιουρόπα Λιγκ παίζει ο Ολυμπιακός και τα εκατ. ευρώ που θα βάλει στο ταμείο του ακόμη και αν το… πάρει θα είναι το 1/3 (στην καλύτερη) από όσα εγγυημένα θα βάλει στο ταμείο της η ΑΕΚ που είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γιάγια Τουρέ λοιπόν, η κορυφαία μεταγραφή των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, δεν θα πληρωθεί με λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ λοιπόν. Ο Μαρινάκης όμως αποφάσισε να κάνει, ότι κάνει κάθε χρόνο, ότι έκανε και το μοναδικό καλοκαίρι έως το φετινό που όντας το απόλυτο αφεντικό στον Ολυμπιακό, δεν ήταν πρωταθλητής, αυτό του 2010. Να πληρώσει και να φέρει… Τουρέδες για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να είναι του χρόνου ο Ολυμπιακός στην διοργάνωση που ανήκει, το Τσου Λου, και να καρπωθεί και τα οικονομικά του οφέλη.

Ο Μαρινάκης δηλαδή δεν ακολούθησε τον δρόμο που ακολουθούσαν άπαντες όλα αυτά τα χρόνια που χάζευαν τον Ολυμπιακό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τον δρόμο του… δεν κάνω κάτι φοβερό, δεν επενδύω χρήματα για να ισχυροποιήσω την ομάδα μου, αλλά προσπαθώ με άλλους…. εξυγιαντικούς τρόπους να βρω, σιγά-σιγά τον δρόμο για τα αστέρια.

Το (ένα ακόμη) παραμυθάκι του «χωρίς λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν κάνετε τίποτα» πήγε περίπατο και αυτό το καλοκαίρι. Γιατί θυμίζω πως και πρόπερσι μετά τον εφιάλτη της Μπερ Σεβά, πάλι επένδυσε και πλήρωσε αδρά για την ενίσχυση της ομάδας.

Και έχεις λοιπόν τώρα τον Ολυμπιακό να έχει κάνει το καλοκαίρι 20 προσθήκες στο ρόστερ του, να έχει δαπανήσει ποσά για μεταγραφές που οι υπόλοιποι δεν πλησίασαν καν, και να βγάζει από τα ταμεία του κοντά στα 7 εκατ. ευρώ για να φέρει τον τεράστιο Γιάγια Τουρέ. Λεφτά που ούτε καν πλησίασε η πρωταθλήτρια ΑΕΚ για όλες τις μεταγραφές της, η ΑΕΚ που παίζει στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προσοχή, δεν είναι ο στόχος μου να… κράξω την ΑΕΚ για τις μη μεταγραφές μετά την εξασφάλιση της εισόδου της στους ομίλους του Τσου Λου. Δεν μου πέφτει λόγος άλλωστε, δεν με ενδιαφέρει να μπλεχτώ σε ξένα χωράφια. Επιλογή της διοίκησης της ήταν και είναι σεβαστή. Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Στην τελική έως τώρα η διοίκηση της ΑΕΚ έχει δείξει πως έχει τους τρόπους να παίρνει αυτά που θέλει.

Αυτό που θέλω να καταδείξω είναι μια ακόμη… παραμύθα με την οποία μεγαλώσαμε όλα αυτά τα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του Ολυμπιακού. Ένα ακόμη «κατασκεύασμα» προπαγάνδας κατά του Ολυμπιακού που εκ του ασφαλούς τότε άπαντες που ήταν απέναντι του χρησιμοποιούσαν.
Τώρα απλά… σιωπή!

Υ.Γ. Θυμήθηκα και την πρόταση Μελισσανίδη εκείνα τα χρόνια για τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ και την προσπάθεια του να μην τα παίρνει μόνο η ομάδα που συμμετέχει αλλά να μοιράζονται αναλογικά και στις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Ωραία πρόταση ήταν, θα είχε ενδιαφέρον αν την επανέφερε τώρα στο «τραπέζι», τώρα που η ΑΕΚ παίρνει το χοντρό «μπικικίνι» από την ΟΥΕΦΑ.
Υ.Γ. Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός γίνεται όλο και καλύτερος. Γεμάτος λύσεις παντού θα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο. Με τον Τουρέ θα ανέβει σκαλοπάτια άμεσα. Η ομάδα βγάζει υγεία, βγάζει «κάψα», βγάζει δίψα για την ερυθρόλευκη, για επιτυχίες με τον Ολυμπιακό.

Τα ματς είναι απολαυστικά για τον κόσμο που δεν βιάζεται να φύγει από το γήπεδο αλλά περιμένει την γιορτή μετά τον αγώνα μαζί με τους παίκτες. Είναι στον σωστό δρόμο ο Ολυμπιακός και πρέπει πάση θυσία να διατηρήσει αυτή την λάμψη και την διάθεση, ακόμη και όταν κάτι στραβώσει. Την ώρα που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ «σκοτώνονται» για την κυριαρχία στην… εξυγίανση, ο Ολυμπιακός ασχολείται με το ποδόσφαιρο, χαίρεται το ποδόσφαιρο και «απαντά» ποδοσφαιρικά παρότι ξέρει τι τον περιμένει…

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.