Ads Top

Το πάλεψε και έμεινε όρθιος ακόμη και με δέκα!


Τι και αν έμεινε ο Ολυμπιακός με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από 20 λεπτά, κατάφερε να κρατήσει την Μπέτις στο «μηδέν» και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο πρώτο ματς του ομίλου του Europa League, με το τελικό 0-0. 
Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν το παιχνίδι και τη στιγμή που άρχισαν να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο ρυθμό και να κυνηγούν το γκολ, ήρθε στο 73' η αποβολή του Τσιμίκα και εκεί η πίεση των Ισπανών μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, χωρίς όμως να «λυγίζει» η ομάδα του Πειραιά.

Ο προπονητής του Θρύλου, Πέδρο Μαρτίνς, στο ματς προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που συνήθιζε να «κατεβάζει» στα μέχρι τώρα ματς. Συγκεκριμένα, έκανε τρεις αλλαγές με τους Μεριά, Φετφατζίδη και Χασάν να είναι τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.

Βάζοντας τον Γιαννιώτη στο τέρμα, Ελαμπντελαουί δεξιά της άμυνας, αριστερά τον Τσιμίκα και τους Μεριά, Βούκοβιτς στα στόπερ. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής δεν άλλαξε την τριπλέτα των Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, με τον Φετφατζίδη να ξεκινά στα δεξιά της επίθεσης, τον Ποντένσε αριστερά και τον Χασάν στην κορυφή.

ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ... ΣΚΑΚΙΕΡΑ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πραγματικά ο αγωνιστικός χώρος του Καραϊσκάκη στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης έμοιαζε με... σκακιέρα! Κινήσεις τακτικής συνεχώς και από τους δύο πάγκους, με τους Ισπανούς να δείχνουν αρκετά «διαβασμένοι» για να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» κατά τη διάρκεια του ματς άλλαξαν αρκετά πράγματα στο παιχνίδι τους. Πρώτα απ' όλα στο 36' έγινε η αλλαγή από τον Πέδρο Μαρτίνς βγάζοντας από το παιχνίδι τον Μπουχαλάκη και βάζοντας στη θέση του τον Νάτχο. Παράλληλα, υπήρξαν και εσωτερικές αλλαγές από τον Πορτογάλο τεχνικό. Συγκεκριμένα, ο Φορτούνης από επιτελικός μέσος πήγε στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, με τον Φετφατζίδη να παίρνει τον ρόλο του οργανωτή και ο Ποντένσε να αλλάζει πλευρά και να πηγαίνει δεξιά.

Όσον αφορά τις ευκαιρίες που υπήρξαν στο ματς, η Μπέτις στο 14' απείλησε πρώτη φορά όταν έγινε η κάθετη μπαλιά στον Μορόν και βγήκε τετ α τετ φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας και ο Τσιμίκας έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ!

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 23', απείλησε ο Ολυμπιακός τους Ισπανούς. Όταν ο Γιαννιώτης έκανε το διώξιμο με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να μπερδεύει τον Ρόμπλες, ο Χασάν πρόλαβε να μπει στη φάση και να κάνει την προβολή χωρίς όμως να βρίσκει τον επιθυμητό στόχο!

Οι Ισπανοί στη συνέχεια πίεσαν τους «ερυθρόλευκους», αλλά ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 41' ο Φορτούνης «άνοιξε» ωραία την μπάλα στον Ποντένσε για τα δεξιά, ο οποίος έκανε την ντρίμπλα και αμέσως το σουτ με τον Ρόμπλες να διώχνει. Στην επαναφορά ο Χασάν έκανε το πλασέ, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και πήγε αρκετά άουτ.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και πήγαν στα αποδυτήρια, παίζοντας αρκετά με την τακτική στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (36' Νάτχο), Καμαρά, Φορτούνης, Φετφατζίδης (71' Λάζαρος), Ποντένσε (80' Τοροσίδης), Χασάν.

ΜΠΕΤΙΣ (Ενρίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Γκαρσία, Λεόν (71' Κανάλες), Τέγιο, Σίντνεϊ, Μορόν, Χοακίν (80' Σανάμπρια), Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83' Ινούι), Μαντί.

redking.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.