Ads Top

Κόλκας: «Ξεφτιλίστηκαν όσοι δεν λένε ότι είναι κανονικό το γκολ του Βαρέλα!»


Ποια φάση παρουσιάζει, τι λέει για ντέρμπι, Άρη και Τσέλσι.
Αναλυτικά το άρθρο του στο sdna.gr:

Έγινε η κλήρωση του κυπέλλου σήμερα και διαμορφώθηκε το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ για τις επόμενες σχεδόν είκοσι μέρες που είναι αρκετά έντονο. Η κλήρωση έφερε απέναντι τον Άρη, μία αναμέτρηση που μας έλλειψε είναι η αλήθεια. Όμως ο Άρης είναι ανάμεσα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, προηγείται η Τσέλσι και ακολουθεί η Μπάτε Μπόρισοφ. Άρα, το να σταθώ στην κλήρωση του κυπέλλου είναι ποδοσφαιρικά ηλίθιο.

Ως ένα γενικό σχόλιο, αυτό που πιστεύω στο ποδόσφαιρο του 2018, είναι πως οι ομάδες βρίσκουν ρυθμό όταν παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια. Η διάρκειά τους εξαρτάται από το βάθος και το επίπεδο διαχείρισης του προπονητή. Επίσης πολλά παιχνίδια σημαίνει χρησιμοποίηση όλων των ενεργών, άρα και ηρεμία στα αποδυτήρια.

Δεν την φοβάμαι αυτή τη σειρά και η αθλητική κούραση είναι διαχειρίσιμη για τον ΠΑΟΚ.

Ο μοναδικός αγώνας που δεν είναι must win, είναι ο πρώτος. Απέναντι σε αυτή τη Τσέλσι μόνο η θεά τύχη μπορεί να μας φέρει κάτι καλό. Ο ΠΑΟΚ πουλάει δύσκολα το τομάρι του βέβαια, όμως στο μομέντουμ που την συναντά η ομάδα του Σάρι είναι μέσα στη πεντάδα του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να χάσει τίποτα, είναι μία ομάδα που την αναγκάζουν να παίζει μονίμως στα κόκκινα για εξωαγωνιστικούς παράγοντες, αυτή είναι η μοναδική της ευκαιρία να παίξει χωρίς πίεση, να ευχαριστηθεί το παιχνίδι και εμείς από την κερκίδα να προσευχόμαστε σε όλες τις θρησκείες που έχουν ανακαλυφθεί, να γίνει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα.

Και μην ακούσω για ενδεχόμενο ροτέισον που μπορεί να κάνει ο Σάρι, γιατί αν δεν παίξει πχ ο Πέδρο και παίξει ο Γουίλιαν, αν δεν παίξει ο Νταβίντ Λουίζ και παίξει ο Κέιχιλ ή αν δεν παίξει ο Κόβασιτς και παίξει ο Μπάρκλεϊ, δεν αλλάζει και κάτι. Μόνο αν δεν παίξει ο Αζάρ υπάρχει διαφορά, αλλά και πάλι το επίπεδο των υπολοίπων είναι τόσο υψηλό, που μόνο από θαύμα δεν θα βρούνε λύσεις.

Παρότι πιστεύω πάντα στον ΠΑΟΚ, είμαι υποχρεωμένος να δω ρεαλιστικά το παιχνίδι, την διαφορά δυναμικότητας, να προσεγγίσω με ρεαλισμό γιατί μία ανούσια υπεραισιόδοξη κουβέντα, μπορεί να φέρει μουρμούρα σε ενδεχόμενο ήττα. Και τα ουσιαστικά ντέρμπι είναι μετά και είναι αυτά του πρωταθλήματος.

Το πως θα διαχειριστεί ο Λουτσέσκου την τριάδα που ακολουθεί είναι ένα θέμα. Εγώ θα ετοίμαζα δύο ίδιες ενδεκάδες στο μυαλό μου για το πρωτάθλημα και θα πήγαινε στο κύπελλο με τον Άρη με ένα ροτέισον τεσσάρων – πέντε παικτών. Και αυτό δεν θα το έκανα γιατί υποτιμώ τον Άρη, αλλά γιατί στο επίπεδο που είναι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεφύγει από την λογική του τι θα πει ο γείτονας. Το παιχνίδι με τον Άρη, είναι ένα παιχνίδι κυπέλλου σε όμιλο που στο τέλος θα περάσουν και οι δύο.

Πάμε στο άλλο θεματάκι με τον κλέφτη που δεν παραδέχεται πως είναι κλέφτης. Η ζωή κύκλους κάνει λοιπόν και την ώρα που άλλοι κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν για την διαιτησία, άλλοι αμολάνε τα επικοινωνιακά τους Ορκ και τον σύνδεσμό τους για να κάνουν πολιτική σε κάθε αμφισβητούμενο σφύριγμα υπέρ του ΠΑΟΚ, έρχεται το γκολ της Βιγιαρεάλ για να τους τρολάρει.

Το υποβρύχιο κέρδισε εκτός έδρας με το γκολ του Μπάκα, σε μία φάση που απλά ξεφτιλίζει όλους όσους δεν είχαν την ψυχή να παραδεχτούν πως το γκολ του Βαρέλα πέρυσι ήταν πεντακάθαρο και ο Κομίνης έκρινε τον πρωταθλητή. Ας δούμε λίγο το γκολ της Βιγιαρεάλ λίγο για να καταλάβουμε τι συνέβη και πόσο μοιάζει.

Εδώ βλέπουμε λοιπόν τον παίκτη στο δεύτερο δοκάρι, όχι μόνο να πηγαίνει προς την μπάλα, αλλά να κάνει και κίνηση προς αυτή, σε αντίθεση με τον Μαουρίτσιο που παλεύει να την αποφύγει, ξέχωρα αν κάποιοι φελλοί λένε πως πήγε να κάνει τακουνάκι.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το δικό μας γκολ, είναι πως εδώ όχι μόνο μέτρησε, αλλά μέτρησε μετά από σύσκεψη στο VAR. Αυτό που έχει σημασία για τον κανονισμό είναι πρώτον να μην επηρεάζεται το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και δεύτερον να μην ακουμπάει τη μπάλα ο εκτεθειμένος παίκτης.

Παρά την κίνηση του εκτεθειμένου παίκτη προς την μπάλα, το γκολ μετράει. Και μου έρχονται αυτομάτως τα μούτρα του τύπου που έσκιζε τα ρούχα του στην ΕΡΑ πως το γκολ ήταν οφσάιντ. Στο κρατικό μας ραδιόφωνο που τις προάλλες, ο ίδιος αυτός τύπος, ζητούσε να μας πάρουν τις δημοσιογραφικές άδειες. Αυτουνού αν υπήρχε χώρα, την ιθαγένεια έπρεπε να του πάρουν αλλά θα συνεχίζω να ζω με κρατική ενημέρωση στα όρια της φιλανθρωπίας για κάτι τέτοια παλικάρια. Συνήθισα πλέον…

Εννοείται πως κανένας από αυτούς δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ την αλήθεια γιατί αυτή χρειάζεται παντελόνια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να γίνουν αρεστοί παντού, πλην του κοινού των Μάο – Μάο, παρατσούκλι που έδωσε ο γνωστός λόγιος Τίγρης σε μία αποστροφή του λόγου του.

Και ενώ οι δύο ισχυροί παράγοντες του Λεκανοπεδίου δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν την δυσφορία τους για την διαιτησία, έρχεται η στιγμή που αν τους ρωτήσεις για το τι πιστεύουν για το VAR, η γεμάτη προσωπικότητα και ψαρωτικό βλέμμα όψη τους, μεταμορφώνεται σε αυτή Κινέζου ριζέμπορα στα βάθη της Σαγκάης.

Σήμερα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Λίγκας Μπαταγιάννης και μας είπε χωρίς να ιδρώνει ιδιαίτερα, πως το VAR μάλλον θα λειτουργήσει στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές … πειραματικά, άρα θα έχουν την ευκαιρία να διαπρέψουν τα καμάρια της ΚΕΔ η οποία έχει καταφέρει να τα κάνει μαντάρα μέσα από τα υπόγεια μηνύματα που περνάει ο Σταύρος Τριτσώνης.

Ο Σταυράκης μας, διατήρησε τον Κομίνη στους πίνακες και αυτό από μόνο του δημιουργεί μία κατάσταση πανικού στους διαιτητές οι οποίοι αισθάνονται αυτόματα πως αν σφυρίξουν υπέρ της ΑΕΚ θα ζήσουν μέχρι τα 80 τους από την Ελληνική διαιτησία, κάτι που συμβαίνει αν σφυρίξουν και κατά του ΠΑΟΚ.

Αυτός είναι ο υπεύθυνος για το χάλι που βλέπουμε στις πρώτες αγωνιστικές, αυτός φταίει που πέρασε στους διαιτητές στο σεμινάριο στο Καρπενήσι πως ο ίδιος είναι το κουμάντο και όχι ο Περέιρα.

Επίσης, πλέον είναι φανερό και πως οι επιλογές που έκαναν για να αντικαταστήσουν αυτούς που δικαιολογημένα έδιωξαν από τους πίνακες, είναι οι περισσότεροι αστείες περιπτώσεις, χωρίς προσωπικότητα και απ ότι φαίνεται με εξαρτήσεις. Σύντομα θα απευθύνω στον Τριτσώνη κάποια ερωτήματα για συγκεκριμένες επιλογές που έχει κάνει σε διαιτητές, παρατηρητές. Όπως και για τον έλεγχο των παρατηρητών από τον Τσαχειλίδη. Απαντήσεις δεν θα πάρω και δεν χρειάζεται γιατί τις ξέρω.

Πρωτάθλημα δεν τελειώνει και μαζί με τον Τριτσώνη θα είναι υπεύθυνος και ο Βασιλειάδης. Ο οποίος μέσα από την τακτική ψηφοθηρίας που επέλεξε μοιράζοντας χρήμα εκτός της λογικής της αγοράς αντί να επενδύσει στην ισονομία και το VAR, ενίσχυσε το παρασκήνιο, ενίσχυσε την αρρώστια, ενίσχυσε το παρασκήνιο, κόντρα σε αυτούς που θέλουν την πραγματική αλλαγή.

sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.