Ads Top

«Θα μείνει στην ιστορία ο Σαββίδης με αυτό που θα κάνει!»


Το «θύμα» του περσινού πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ, θα συναντήσει τον «δράστη», ΑΕΚ, στο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Τούμπα, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr o Γιώργος Μπούζος.


Ο διευθυντής του Metropolis 95,5 αναφέρθηκε, ακόμα, στο βάθος που έχει το ρόστερ του ΠΑΟΚ και πώς πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ρασβάν Λουτσέσκου, αλλά και στην πολύ σοβαρή επένδυση που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ.

Τέλος, σχολίασε το ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος αλλά, κυρίως, σε εκείνο που θα κάνει τον Ιβάν Σαββίδη να μείνει στην ιστορία του ΠΑΟΚ: Η δημιουργία της νέας Τούμπας. 

«Το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ είναι παιχνίδι μεγάλης ιδιαιτερότητας. Οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρσι. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ομάδα που τον κατηγορεί ότι του έκλεψε το πρωτάθλημα. Άρα υπό μια έννοια το "θύμα" συναντά τον "δράστη". Όλο αυτό σημαίνει ότι το κλίμα δεν θα είναι φιλικό προς την ΑΕΚ», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Μπούζος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον ΠΑΟΚ και το δύσκολο πρόγραμμα που έχει αυτό το διάστημα:

«Ο ΠΑΟΚ είναι κουρασμένος. Έπαιξε με την Τσέλσι, τώρα έχει την ΑΕΚ, μετά υπάρχει Κύπελλο με τον Άρη και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα. Άρα υπάρχουν 4 ματς-φωτιά σε λιγότερο από 10 μέρες. Ο Λουτσέσκου κάνει τις προπονήσεις της ομάδας στην Τούμπα μόνο και μόνο για να μειώσει την κόπωση από τον χρόνο των μετακινήσεων προς και από το προπονητικό κέντρο. Βέβαια ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη ποιότητα και έχει πολύ περισσότερες εναλλακτικές λύσεις και βάθος στον πάγκο. Η ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, έχει παίκτες πρώτης γραμμής, αλλά όχι βάθος όπως ο ΠΑΟΚ. Είναι ένα στοίχημα για τον Λουτσέσκου να κάνει το κατάλληλο ροτέισον, για να παίζει με την ίδια άνεση σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη».

Το καλοκαίρι που πέρασε ο Ιβάν Σαββίδης έκανε ξανά σοβαρή επένδυση στον ΠΑΟΚ, ανεβάζοντας μάλιστα το μπάτζετ του Δικέφαλου.

«Έκανε τη μεγαλύτερη επένδυση στον ΠΑΟΚ, ανεβάζοντας κι άλλο το μπάτζετ. Αλλά νομίζω ότι αυτό που θα τον περάσει στην ιστορία θα είναι αν καταφέρει να υλοποιήσει το πρότζεκτ για τη δημιουργία του νέου γηπέδου. Κύπελλα και πρωταθλήματα υπήρχαν πάντα και θα υπάρχουν. Γήπεδο, όμως, είναι ένα και αν συνδέσει το όνομά του με τη δημιουργία νέου γηπέδου, θα μείνει στην ιστορία. Μην γελιόμαστε, ο Σαββίδης είναι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει».

Στην Ελλάδα αποτελεί ολόκληρο ζήτημα οι σχέσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες των συλλόγων μεταξύ τους. Τι πιστεύετε για τους τρεις ισχυρούς, Σαββίδη, Μελισσανίδη και Μαρινάκη;

«Στην Ελλάδα υπάρχει διαπλοκή ποδοσφαίρου, επιχειρηματικότητας και πολιτικής. Και ο Σαββίδης και ο Μαρινάκης και ο Μελισσανίδης, όπως και ο Αλαφούζος που μέχρι πρότινος ασχολούνταν με τον Παναθηναϊκό, δεν είναι τυχαίο ότι έχουν σχέση με τις επιχειρήσεις και, πλην του Μελισσανίδη, διαθέτουν media. Άρα είναι ισχυροί πόλοι και βρίσκουν ισχυρή αντιπαράθεση και στο ποδόσφαιρο. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν απλά παιχνίδια, αλλά πολλά περισσότερα και με μεγαλύτερες προεκτάσεις. Αυτές οι συμπράξεις Μελισσανίδη-Σαββίδη, Σαββίδη-Μαρινάκη ή δεν ξέρω με ποιον άλλον σχηματισμό, είναι καιροσκοπικές και υπαγορεύονται από την ανάγκη της στιγμής».

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για το μοντέλο της διαιτησίας, με την παρουσία ξένων διαιτητών, που θα δούμε στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

«Πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για τους Έλληνες διαιτητές. Αποτελεί την ολοταχώς οπισθοχώρηση σε δεκαετίες πίσω. Αλλά αποτελεί και την απόδειξη όμως ότι δεν είμαστε ικανοί ούτε να διευθύνουμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Οι ξένοι διαιτητές είναι αναγκαίο κακό πια...».

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.