Ads Top

Πήρε κεφάλια η ΚΕΔ αλλά έκανε και χάρες...


Τόλμησε αλλά με ...μέτρο η ΚΕΔ και το τελευταίο η διαιτητική πιάτσα το ερμηνεύει ότι δεν ήθελε να δυσαρεστήσει την ΑΕΚ! 
Με ανακοίνωσή της «φωτογραφίζει» ότι ο διαιτητής Φωτιάδης (Καστοριάς) τιμωρείται, προφανώς επειδή δεν έδωσε το πέναλτι του Τζημόπουλου στον Μιράντα στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-0, ενώ η πιο σκληρή τιμωρία είναι στον βοηθό, Βασίλη Καμπούρη (Εύβοιας), ο οποίος τίθεται εκτός πινάκων για το σοβαρό λάθος στο παιχνίδι Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1, επειδή, σύμφωνα με την έκθεση του παρατηρητή Βασίλη Τεροβίτσα (Αιτ/νιας) δεν μέτρησε γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, δηλαδή καταλόγισε λάθος οφσάιντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλοι δυο διαιτητές που τιμωρούνται είναι ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ο οποίος στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1, δεν καταλόγισε (πάντα σύμφωνα με τον παρατηρητή Ταπατζά της ΕΠΣ Θράκης) πέναλτι σε σε ανατροπή του Χηατζηγιοβάνη από τον Σιλά ενώ δεν απέβαλε τον Ινσούα. Επίσης, τιμωρείται και ο Κουτσιαύτης (Αρτας), ο οποίος στο παιχνίδι της 1ης Αγωνιστικής ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0 αλλοίωσε αποτέλεσμα, δίνοντας πέναλτι στη βουτιά του Πρίγιβιτς.

Αντίθετα τη γλιτώνει ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) παρότι αλλοίωσε αποτέλεσμα στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-1, καταλογίζοντας ανύπαρκτο πέναλτι σε βουτιά του Μάνταλου. Αν ισχύει η πληροφορία ότι από τους διαιτητές τιμωρούνται οι Σιδηρόπουλος, Φωτιάδης, Κουτσιαύτης αλλά όχι ο Παπαδόπουλος, στην ΚΕΔ θα πρέπει να φοβούνται (για να κάνουμε και λίγο χιούμορ) μην βήξει η ΑΕΚ και ...κρυώσουν, καθώς καταργούν τη λογική με τη μη τιμωρία του Θεσσαλονικιού ρέφερι. Θυμίζουμε και το μέγεθος των αντιδράσεων που προκάλεσε το λάθος του. Επίσης, χαρίζονται και στον Κουμπαράκη (Θράκης), όπως και στον βοηθό Τζιώτζιο (Θράκης), οι οποίος στο ματς Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0 δεν καταλόγισαν πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων» στο απλωμένο χέρι του Ντιόγκο.

«Υπήρξαν δυστυχώς αγώνες που σημειώθηκε ανεπαρκές επίπεδο απόδοσης, αναλυτικότερα σε 4 αγώνες της 1ης αγωνιστικής και 2 αγώνες της 2ης αγωνιστικής, γεγονός που προκάλεσε την ακραία απογοήτευση της Κ.Ε.Δ.», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔ που προσθέτει: «Επίδοση μη ανταποκρινόμενη με αυτή την υψηλού επιπέδου προετοιμασία δεν είναι αποδεκτή και δεν θα είναι ανεκτή από την Κ.Ε.Δ.».

Οι τιμωρίες που επιβάλει φωτογραφίζονται ως εξής:

«Υπό αυτή το πνεύμα, ελήφθησαν διάφορα μέτρα που σχετίζονται με τους διαιτητές και τους περαιτέρω ορισμούς. Ένας Βοηθός Διαιτητής αποκλείστηκε από τους πίνακες και η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή μέχρι την περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ η διάρκεια του αποκλεισμού τριών (3) άλλων Διαιτητών θα αξιολογηθεί εντός των ημερών. Λαμβάνονται επίσης και άλλα αυστηρά εσωτερικά μέτρα».

Επίσης, η ΚΕΔ ζητεί από την ΕΠΟ να λάβει μέτρα για τα «απαράδεκτα τα βλαβερά σχόλια, που ξεπερνούν κάθε όριο, μερικών εκπροσώπων ορισμένων συλλόγων, που παρεμβαίνουν στην απόλυτη αυτονομία και την ανεξαρτησία της διαιτησίας».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔ:

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) αξιολόγησε σήμερα συνολικά την επίδοση των διαιτητών της 1ης και της 2ης αγωνιστικής της Superleague (περίοδος μεταξύ 25 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου), δεδομένου ότι η κορυφαία επαγγελματική διοργάνωση διακόπτεται λόγω των αγώνων της Εθνικής Ομάδας στο UEFA Nations League.

Πέραν των θετικών επιδόσεων, υπήρξαν δυστυχώς αγώνες που σημειώθηκε ανεπαρκές επίπεδο απόδοσης, αναλυτικότερα σε 4 αγώνες της 1ης αγωνιστικής και 2 αγώνες της 2ης αγωνιστικής, γεγονός που προκάλεσε την ακραία απογοήτευση της Κ.Ε.Δ.

Υπήρξαν σοβαρές προσπάθειες και επενδύσεις από την Κ.Ε.Δ. και την Ε.Π.Ο. για το προ-αγωνιστικό σεμινάριο των Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών Α΄ Κατηγορίας (Superleague) στο Καρπενήσι, συμπεριλαμβανομένων διαλέξεων θεωρίας και πρακτικής άσκησης, εξετάσεων φυσικής κατάστασης και πολλών άλλων εξειδικευμένων παραμέτρων τεχνογνωσίας, σχετιζομένων άμεσα με την απαίτηση για διαιτησία κορυφαίου επιπέδου.

Επίδοση μη ανταποκρινόμενη με αυτή την υψηλού επιπέδου προετοιμασία δεν είναι αποδεκτή και δεν θα είναι ανεκτή από την Κ.Ε.Δ.

Υπό αυτή το πνεύμα, ελήφθησαν διάφορα μέτρα που σχετίζονται με τους διαιτητές και τους περαιτέρω ορισμούς. Ένας Βοηθός Διαιτητής αποκλείστηκε από τους πίνακες και η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή μέχρι την περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ η διάρκεια του αποκλεισμού τριών (3) άλλων Διαιτητών θα αξιολογηθεί εντός των ημερών. Λαμβάνονται επίσης και άλλα αυστηρά εσωτερικά μέτρα.

Από την άλλη πλευρά, η Κ.Ε.Δ. και η Ε.Π.Ο. σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξουν την στρατηγική τους και δεν θα σταματήσουν ποτέ τις μεταρρυθμίσεις στην Διαιτησία, υπηρετώντας το συμφέρον του Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Φυσικά, τα αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά η Ε.Π.Ο. έχει την πλήρη υποστήριξη της FIFA και της UEFA στη συνέχιση της όλης διαδικασίας.

Σε αυτό το κλίμα, είναι απολύτως απαράδεκτα τα βλαβερά σχόλια, που ξεπερνούν κάθε όριο, μερικών εκπροσώπων ορισμένων συλλόγων, που παρεμβαίνουν στην απόλυτη αυτονομία και την ανεξαρτησία της διαιτησίας.

Υπ αυτές τις συνθήκες, η Κ.Ε.Δ. ζήτησε από την Ε.Π.Ο. να αναλάβει περαιτέρω δράση, ώστε να σταματήσει τις ανώφελες εντάσεις και να προστατευθεί το ποδόσφαιρο.

gavros.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.