Ads Top

Η ενδεκάδα των… 20!


Ποιος άλλος προπονητής στην Σούπερ Λίγκα διαθέτει το πλεονέκτημα του Πέδρο Μαρτίνς, σε ότι αφορά την επιλογές;
Τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον ο Μαρτίνς; Γιατί μπορεί να μας παρουσίασε σε χρόνο ρεκόρ το πρώτο πολύ καλό δείγμα του νέου Ολυμπιακού, όμως τώρα πια διαθέτει κι άλλα πιόνια που μπορεί να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια της παρτίδας.

Ο Πορτογάλος πήγε στα ματς της προκριματικής φάσης και στα 180 λεπτά του πρωταθλήματος με τους παίκτες που δούλεψε στην προετοιμασία και το αποτέλεσμα, όσο και η εικόνα της ομάδας  δικαίωσαν την επιλογή του, αλλά μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα έχει τη δυνατότητα να βάλει τόσους παίκτες στο παιχνίδι. Και Νάτχο και Γκιγιέρμε και Χασάν, που «έκλεψε» κάποιο χρόνο συμμετοχής και Ναουέλ. Ο Τουρέ μπορεί να είναι μία κατηγορία μόνος του όμως υποχρεωτικά θα πρέπει να τον περιμένει μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας-δεν θα αργήσει να συμβεί αυτό.

Μέχρι τώρα ο Μαρτίνς μας έχει δείξει ότι δεν ασπάζεται ιδιαίτερα το rotation. Δεν την κάνει δηλαδή «σαλάτα» την ενδεκάδα του μόνο και μόνο επειδή πρέπει να χωρέσουν κάποιοι παίκτες, αλλά βάζει σε προτεραιότητα τα δικά του θέλω. Για αυτό και τηρεί με ευλάβεια τη σειρά. Από την τελευταία φουρνιά πρώτος ήρθε ο Νάτχο και μπήκε από ένα σημείο και μετά στο παιχνίδι. Έχουμε την αίσθηση ότι θα ακολουθούσε ο Γκιγιέρμε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά η υποχρεωτική αλλαγή του Βούκοβιτς χάλασε τον προγραμματισμό του Πέδρο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι από εδώ και πέρα «μεγαλώνει» η ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Στην εκκίνηση της κούρσας οι ερυθρόλευκοι μας προέκυψαν με καινούργια άμυνα. Μόνον ο Ομάρ διατηρήθηκε στο δεξί άκρο και στο κέντρο έπαιξαν οι Βούκοβιτς και Μιράντα, μπροστά από τον Γιαννιώτη και αριστερά ο Τσιμίκας. Ο Μεριά προορίζεται για βασικός κι ενώ θα περιμένει ο Κούτρης.

Στον άξονα πραγματικός συνωστισμός. Οι Καμαρά και Μπουχαλάκης έβαλαν ψηλά τον πήχη του εσωτερικού ανταγωνισμού ακόμη και για παίκτες όπως ο Νάτχο και ο Γκιγιέρμε. Ο Τουρέ υπό κανονικές συνθήκες υπολογίζεται για τη θέση του μαέστρου, εκεί όπου δεσπόζει ο Κώστας Φορτούνης. Στις άκρες οι Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος θα χρειαστούν ανάσες, άρα ο Ναουέλ θα υπολογίζεται σε σημαντικό βαθμό και μπροστά υπάρχει το «ρεζερβέ» από τον Γκερέρο, με τον Χασάν να έρχεται από τον πάγκο, στον οποίο περιμένουν και οι Τοροσίδης-Φετφατζίδης.

Ξεκάθαρο το πλάνο, ορατοί και οι ρόλοι. Και με αυτό το ρόστερ ο σχηματισμός του 4-2-3-1 φαίνεται να έχει «κλειδώσει», ως τακτική, όμως δεν ξέρουμε αν το χάσατε στο μέτρημα, αλλά η ενδεκάδα αποτελείται πλέον από… 20 παίκτες. Πέρα από τους Σισέ, Ανδρούτσο, Μασούρα, Ζοσέ Σα, Βρουσάι, Νικοάλου, Πάρντο και Μάνο που θα αναμένουν κι αυτοί τη δική τους σειρά. Τέτοια πληρότητα δεν βρίσκεις συχνά σε ομάδα και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για τον «ευχάριστο πονοκέφαλο» του προπονητή, αλλά αυτό που μας διαφεύγει επί του παρόντος είναι το… παυσίπονο!

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.