Ads Top

Τα προφίλ των αντιπάλων στο Europa League


Μια πρώην κάτοχο του Champions League κι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και δύο πρωταθλήτριες θα βρει ο ΠΑΟΚ στο δρόμο του στους ομίλους του Europa League.
Το μπαλάκι με το όνομα του Δικεφάλου – όπως παραδοσιακά συμβαίνει – έμεινε τελευταίο από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας κι έτσι η ομάδα θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για ν' αντιμετωπίσει την Τσέλσι για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή του ιστορία. Από το τρίτο γκρουπ ήρθε η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από την Λευκορωσία και από το τέταρτο η ουγγρική Βίντι, συνθέτοντας έναν δυνατό όμιλο.

Chelsea FC


Οι Μπλε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο επιχειρούν ένα restart μετά την εποχή Κόντε δίχως ωστόσο ν' αλλάζουν την ιταλική συνταγή τους. Το ρόλο να οδηγήσει την ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και πάλι στις επιτυχίες έχει αναλάβει ο Μαουρίσιο Σάρι.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Σάρι αντικαθιστά για δεύτερη φορά στην πολυετή καριέρα του τον Αντόνιο Κόντε. Το έργο είχε επαναληφθεί το 2006 στην Αρέτσο. Ο 59χρονος Ιταλός ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που ουδέποτε έπαιξαν ποδόσφαιρο σ' επαγγελματικό επίπεδο.

Εργαζόταν ως τραπεζικός στην τράπεζα της Τοσκάνης και παράλληλα προπονούσε τοπικές ομάδες χτίζοντας σταδιακά τ' όνομά του. Του πήρε 25 χρόνια στους πάγκους για να πάρει την ευκαιρία να κοουτσάρει μια μεγάλη ομάδα, αλλά φρόντισε να την εκμεταλλευτεί. Η δική του Νάπολι έφτασε κοντά στο να σπάσει την σύγχρονη παντοκρατορία της Γιουβέντους κι ίδιος κέρδισε το δικαίωμα να πάρει μεταγραφή – πάντα με τη φόρμα του στον πάγκο – για τον μαγικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι Λονδρέζοι διατήρησαν τον βασικό κορμό τους και κυρίως τον Εντέν Αζάρ, ο οποίος αποτελεί τον καταλύτη της ομάδας. Η μοναδική ουσιαστική απώλεια είναι η πώληση του Τιμπό Κουρτουά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αντικαταστάτης του, ο νεαρός Κέπα, αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα όλων των εποχών. Τα... γάντια του κοστολογήθηκαν 80 εκατ. ευρώ.

Σημαντική προσθήκη ο Ζορζίνιο που ακολούθησε τον Σάρι από τη Νάπολι για να προσθέσει τρεξίματα και ποιότητα στη μεσαία γραμμή, ενώ λύσεις θα δώσει κι ο Ματέο Κόβασιτς ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

FC BATE Borisov


Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αποτελεί την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δύναμη του ποδοσφαίρου της Λευκορωσίας. Την περσινή σεζόν κατέκτησε για 12η συνεχόμενη χρονιά το εγχώριο πρωτάθλημα και 14η στην ιστορία της, ενώ ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου από την Ντιναμό Μπρεστ.

Τα τελευταία χρόνια η ΜΠΑΤΕ έχει σταθερή παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Βρέθηκε για πρώτη φορά σε αντίστοιχη φάση την σεζόν 2008-09 στο Champions League και έκτοτε έχει αγωνιστεί πέντε φορές ακόμα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, χωρίς να καταφέρει να πάρει την πρόκριση, και τρεις φορές σε όμιλο του Europa League, μετρώντας μία πρόκριση.

Φέτος έδωσε τρεις μάχες στα προκριματικά του Champions League, απέκλεισε τις Ελσίνκι και Καραμπάγκ και αποκλείστηκε από την Αϊντχόβεν με δύο ήττες.

Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από Λευκορώσους και σε αυτό δεσπόζει ο άλλοτε άσος των Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, Αλιαξάνταρ Χλεμπ. Στα μεταγραφικά δεν έχει απώλειες, ενώ έχει ενισχυθεί με την απόκτηση των στόπερ Φιλιπένκο από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και Πολιακοφ από τον ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, ενώ ο Κιζίτο από την Πόλι Ιάσι και ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης Ερβέν Μουκάμ ήρθαν να προσφέρουν λύσεις στην επίθεση.

MOL VIidi FC


Τον όμιλο κλείνει η Βίντι. Ή Βιντεότον. Ή αλλιώς η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας που ολοκληρώνει την αλλαγή αντιπάλων με την ΑΕΚ! Οι Ούγγροι με την μέχρι τώρα πορεία τους στα προκριματικά του Champions League έδειξαν πως είναι μια δυσκολοκατάβλητη κι αρκετά σκληρή ομάδα η οποία βρίσκεται σε ανοδική πορεία έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα τα τελευταία επτά χρόνια.
Η Βίντι πριν αποκλειστεί από την ΑΕΚ πέρασε από την Ντούντελανζ, τη Λουντογκόρετς και τη Μάλμε, ομάδες που όλες κατάφεραν να φτάσουν ως τους ομίλους του Europa League. Προπονητής της είναι ο Σέρβος Μάρκο Νίκολιτς που την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και αστέρια της οι, επίσης Σέρβοι, Ντάνκο Λάζοβιτς, Μάρκο Σκέποβιτς, Στέφαν Σκέποβιτς κι ο νεοαποκτηθείς Αρμίν Χότζιτς. Όλοι επιθετικοί.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.