Ads Top

Στο Champions League πας μόνο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος


Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πηγή, αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό και να ξεδιψάσει τον πόθο χιλιάδων υποστηρικτών του που ήθελαν να δουν την ομάδας τους να συνεχίσει να τεντώνει το σεντόνι στην Τούμπα. 
Ο μοναδικός δρόμος είναι το πρωτάθλημα που αν κατακτηθεί φέτος θα φέρει στο δρόμο του καφενεία τύπου Βίντι.

Το όνειρο τελείωσε άδοξα. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε από τη Μπενφίκα με 4-1 μέσα στην Τούμπα σε μια αναμέτρηση που μετά το πρώτο 20λεπτό του αγώνα θέλεις να την ξεχάσεις γρήγορα. Ο ΠΑΟΚ, έστω και για μικρό διάστημα έδειξε ότι είχε την ικανότητα να διεκδικήσει το δικαίωμα στο όνειρο. Έκανε μία ονειρική εκκίνηση στο ματς, κοίταξε στα μάτια τους Πορτογάλους όμως, πλήρωσε, τα τραγικά λάθη των Βαρέλα και Πασχαλάκη, που έδωσαν στη Μπενφίκα την ψυχολογική άνεση να πατήσουν το γκάζι και να απλώσουν όλες τις αρετές τους στην κατάμεστη Τούμπα,. Δεν αντέχει σε… υψηλή κριτική. Είναι ξεκάθαρο το τι συνέβη και το πως συνέβη χθες το βράδυ στην Τούμπα.

Ήταν ένα σκληρό μάθημα για τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου που όμως μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για τη συνέχεια, καθώς η σεζόν μόλις άρχισε και ο Δικέφαλος μπορεί να πετύχει πολλά και στην Ελλάδα και στο Europa League. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε κρίσιμα ματς, συνέβη και χθες. Ο ΠΑΟΚ «αυτοκτόνησε». Το έχει στην ιδιοσυγκρασία του. Το κουβαλάει και αυτό στον χαρακτήρα του.

Για να λέμε και την αλήθεια, ο ΠΑΟΚ, απέναντι σε ομάδες τύπου Μπενφίκα, χρειαζόταν ποδοσφαιριστές με ποδοσφαιρική εμπειρία. Που να ξέρουν να διαχειρίζονται καταστάσεις σαν τις χθεσινές. Που να μπορούν να κουβαλήσουν στις πλάτες τους την ομάδα και να συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους. Αν έπαιζε με ομάδες τύπου Βίντι τότε θα έκανε πάρτι το υπάρχον υλικό.

Ο ΠΑΟΚτσής, έστω και μ’ αυτή τη βαριά ήττα νιώθει περήφανος για την ομάδα του. Απέκλεισε ομάδες όπως η Βασιλεία και η Σπαρτάκ Μόσχας που είχαν τα τελευταία χρόνια μόνιμη παρουσία στα αστέρια. Στην τελευταία στροφή βρέθηκε απέναντι στη Μπενφίκα την κοίταξε όσο μπορούσε στα μάτια, όμως δεν τα κατάφερε.

Εύγε, βέβαια, στον καταπληκτικό κόσμο του ΠΑΟΚ. Δεν πτοήθηκε από το σκορ, δεν έμεινε στον αποκλεισμό και χειροκρότησε την ομάδα μετά τη λήξη, δίνοντάς την κουράγιο και δείχνοντάς την εμπιστοσύνη για τη συνέχεια της σεζόν. Ο λαός του ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής. Με τη στάση του έδειξε ότι θα αποτελεί σταθερά πηγή ζωής γι’ αυτή την ομάδα…

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.