Ads Top

Απίστευτες αποκαλύψεις Κόλκα για Σαββίδη


Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Η 10η του Αυγούστου είναι η μέρα που ο ΠΑΟΚ άλλαξε στάτους. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Όμως δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ που άλλαξε. Το εκτόπισμα Σαββίδη έχει γίνει πλέον αισθητό σε όλα τα μήκη και πλάτη της βορείου Ελλάδος. Και αναπτύσσεται προς το Νότο.

Η 10η του Αυγούστου του 2012, είναι η ημερομηνία κλειδί για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Πάντοτε υπήρχε η βάση, το λαϊκό έρεισμα, σε πολλές περιόδους της ιστορίας του υπήρχε η τεχνογνωσία που τον δυνάμωνε, όμως ποτέ δεν είχε ιδιοκτήτη – σύμμαχο έναν τόσο ισχυρό επιχειρηματία.

Η εποχή του Ιβάν Σαββίδη όμως, δεν άγγιξε μόνο τον ΠΑΟΚ. Η παρατημένη από επενδύσεις βόρεια Ελλάδα από τις παραδοσιακές οικογένειες της χώρας, επιχειρηματικές και πολιτικές, ήταν το κατάλληλο περιβάλλον για τον ομογενή επιχειρηματία να ξεκινήσει την άλωσή της.

Το έκανε με συμβολικό τρόπο αρχικά – ΠΑΟΚ, Μακεδονία Παλάς – όμως εκεί που σφράγισε την κυριαρχία του ήταν στην απόκτηση του λιμανιού. Πλέον, το παιχνίδι είναι μεγάλο και έχει καταστεί απόλυτος κυρίαρχος στην επιχειρηματική του βάση.

Όπως κάθε τι ξένο – ως προς τα παγιωμένα συμφέροντα της χώρας - αντιμετωπίστηκε με καχυποψία η οποία έφτασε στο σημείο του κιτρινισμού και της λασπολογίας. Ακόμη και ο ίδιος ο ρεαλιστής Πόντιος, υπήρξαν στιγμές που αιφνιδιάστηκε γιατί σε μία χώρα μηδενικών επενδύσεων, ήταν ο μόνος που έβαζε το χέρι στη τσέπη χωρίς να έχει εξασφαλίσει κάποια συγκεκριμένη αβάντα. Και παρόλα αυτά, τον κυνηγούσαν.

Το μεγάλο του ατού είναι η στρατηγική. Αυτό που τον εκνευρίζει όσο τίποτα είναι να πας σε μίτινγκ μαζί του και να μην είσαι οργανωμένος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως βασίζεται σε στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του, ενώ για να μπει κάποιος σε αυτόν τον σκληρό πυρήνα, πρέπει να περάσει από πολλά στάδια.

Τον εκνευρίζει βέβαια και αν πας σε μίτινγκ με ρούχα που έχουν το κόκκινο – το κίτρινο ή το πράσινο, για αυτό ας προσέχουν όσοι διαβάζουν αυτό το κείμενο και ψάχνονται να πουλήσουν κάποιο... φιλέτο στη Χαλκιδική.

Ο άνθρωπος Ιβάν είναι ένας εργασιομανής άνθρωπος. Δουλεύει 15 – 16 ώρες τη μέρα, κοιμάται 3 με 4 ώρες. Έχει μάθει να ζει σε ακραία πίεση, ενώ δεν μπορείς να τον πιάσεις από πουθενά. Εκεί που κάθεται στο γραφείο του στο Μακεδονία Παλάς, τρεις ώρες μετά μαθαίνεις νέα του από το Ροστόφ.

Μία τέτοια μορφή καθημερινότητας, δεν αφήνει περιθώρια στον ισχυρό άντρα του ΠΑΟΚ για υπερβολές. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν ακουμπάει ποτέ αλκοόλ, προσέχει πάρα πολύ την διατροφή του, ενώ το τσάι είναι ιεροτελεστία. Γίνεται λόγος για έξι λίτρα τσαγιού την ημέρα.

Κάπου τον Ιούνιο εξαφανίζεται με στόχο την αποφόρτιση. Είναι η περίοδος που πολλά πράγματα μένουν στάσιμα, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Πάνω απ όλα η υγεία.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας εξωστρεφής άνθρωπος. Μπορείς να καταλάβεις πότε είναι χαρούμενος και πότε εκνευρισμένος. Ειδικά το δεύτερο μη σου τύχει. Όλοι όσοι έχουν ζήσει την εμπειρία, πέρασαν ένα αρκετά σύνθετο ψυχολογικό τεστ. Όμως κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί τον Ιβάν γιατί κοστολογεί την πίεση που ασκεί.

Σε αυτό το επίπεδο δεν χωράνε συναισθήματα και εφόσον αποδείξεις πως μπορείς να λειτουργήσεις σε αυτές τις συνθήκες, θα αμειφθείς όσο κανένας άλλος.

Ο ομογενής επιχειρηματίας ουδέποτε αρνήθηκε να βοηθήσει όσους το χρειάστηκαν. Απλά έχει στήσει έναν μηχανισμό για να τσεκάρει αν βοηθάει αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται. Είναι τόσες οι αιτήσεις για βοήθεια που έχουν εμφανιστεί χιλιάδες επιτήδειοι.

Ο Ιβάν είναι ο ορισμός του large τύπου. Δεν τα λυπάται. Ο μόνος τρόπος να μη δώσει χρήματα, είναι να μην έχει. Κάτι που δεν προβλέπεται να συμβεί.

Ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του στα επιχειρηματικά ουδείς γνωρίζει. Σε πρώτη φάση, ενδιαφέρον παρατηρείται στα ΜΜΕ που του ανήκουν.

Το τηλεοπτικό κανάλι Έψιλον, αναμένεται να αναβαθμιστεί τεχνικά και ποιοτικά στη νέα σεζόν, ενώ η βελτίωση της εφημερίδας Έθνος είναι αισθητή το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα αγοράσει κι άλλα; Μάλλον ναι. Το μόνο σίγουρο είναι πως και στα ΜΜΕ θεωρείται σημαντικός παίκτης. Είναι αυτός που κούνησε και την συγκεκριμένη αγορά.

Στα έξι χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα, ο Ιβάν μόνο απαρατήρητος δεν έχει περάσει. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε στάτους, το Μακεδονία Παλάς μεταμορφώθηκε και λειτουργεί, εκατοντάδες μικρότερες επενδύσεις τρέχουν δίνοντας δουλειά στο παρατημένο πολιτικά γεωγραφικό κομμάτι της χώρας.

Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, στον τουρισμό, στα κατασκευαστικά, στα ΜΜΕ, είναι πραγματικά παντού. Κάτι που προφανώς και δεν άρεσε στα πολιτικά και επιχειρηματικά στάτους της χώρας που είδαν έναν καινούργιο να παίζει στα ίσια χωρίς να έχει φιλήσει κανενός το χέρι.

Η περυσινή μαζική προσπάθεια σπίλωσης το απέδειξε άλλωστε, αλλά στο μυαλό του Ιβάν τίποτα δεν πέρασε. Όσοι τον ξέρουν, θεωρούν πως στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την ιστορία. Και ως γνήσιο τέκνο του Πόντου περιμένει την κατάλληλη στιγμή.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.