Ads Top

ΠΑΟΚάρα ελθέτω η Βασιλεία σου – Πρόκριση με τριάρα και γκολάρες



Στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Σπαρτάκ Μόσχας προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος θριάμβεψε στην Ελβετία όπου επικράτησε πανηγυρικά με 3-0 της Βασιλείας και σε συνδυασμό με το 2-1 της Τούμπας πέρασε στην επόμενη φάση.
Το στήσιμο του Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ έπαιξε ο Μάτος, και αρχικά τοποθέτησε στα αριστερά τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος όμως ήταν άτυχος αφού τραυματίστηκε στο ζέσταμα και έτσι τη θέση του κάλυψε ο Κρέσπο με τον Χατσεριδη να τοποθετείται δίπλα στον Βαρέλα. Κάνιας και Μαουρίτσιο πήραν θέση στον άξονα, ο Ελ Καντουρί αγωνίστηκε αριστερό εξτρέμ και την απέναντι πλευρά κάλυψε ο Λημνιός. Ελεύθερο ρόλο είχε ο Πέλκας που έπαιζε λίγο πιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς που συμπλήρωνε το 4-2-3-1 του προπονητή του Δικεφάλου.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Δικέφαλος προηγήθηκε πολύ νωρίς. Μόλις στο 7' κέρδισε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Πέλκας, ο Βαρέλα βρέθηκε ξεχασμένο στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Το 0-1 πάγωσε τους Ελβετούς, οι οποίοι βρέθηκαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, στο 14' με τον Αγέτι, αλλά ο Πασχαλάκης με ωραία επέμβαση κράτησε το μηδέν, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να κάνει άλλη μία σημαντική απόκρουση στο 36' ύστερα από δυνατό σουτ του Τσούφι. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 42', όταν από σέντρα του Λημνιού ο Μαουρίτσιο έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν ντεζαβί του πρώτου. Γιατί δεν πέρασαν καλά καλά 7 λεπτά και ο ΠΑΟΚ σκόραρε. Μετά από βολέ του Πασχαλάκη και αδράνεια της άμυνας της Βασιλείας, ο Πρίγιοβιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Όμλιν και με άψογο τελείωμα στην κίνηση τον κρέμασε, σημειώνοντας το 0-2. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και η ελληνική ομάδα πέτυχε και τρίτο τέρμα. Μετά από ωραία ενέργεια, ο Πέλκας πάσαρε στον Ελ Καντουρί κι εκείνος με ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα για το 0-3.

Οι Ελβετοί τα παράτησαν, αν και στο 83' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν. Ο Πασχαλάκης όμως φώναξε ξανά παρών πραγματοποιώντας φοβερή επέμβαση έπειτα από εκτέλεση φάουλ και παρέμβαση του Φαν Βολφσβίνκελ. Έτσι διατηρήθηκε το 0-3 με τον ΠΑΟΚ να περνά θριαμβικά στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Champions League.

Οι συνθέσεις:

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Αλεξάντερ Φράι): Όμλιν, Τσιούμαρτ, Βίντμερ, Τσούφι, Στόκερ (46' Κάμπο), Σουχί, Ντιέ, Αγέτι (73' Φαν Βολφσβίνκελ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Κάνιας (82' Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (85' Ουάρντα), Ελ Καντουρί (75' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.