Ads Top

Μοναδικός ο τρόπος που ο ΠΑΟΚ επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων!


Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη μάχη με την Μπενφίκα, ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ που δρέπει καρπούς δουλειάς πολλών ετών και δίνει το δικαίωμα στους φίλους του να ονειρεύονται...
Ο ΠΑΟΚ είναι το θέμα συζήτησης του φετινού καλοκαιριού και όχι άδικα. Πρωταγωνιστεί εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Δίνει το δικαίωμα στους φιλάθλους του να ονειρεύονται ενθουσιασμένοι και αναγκάζει τους αντιπάλους του να προετοιμάζονται για… δύσκολο χειμώνα.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει τα δόντια του και δρέπει καρπούς δουλειάς, πολλών ετών. Η ομάδα προσέθεσε… αστέρια στη φανέλα της, πετώντας έξω από το Champions League την Βασιλεία και την Σπαρτάκ Μόσχας. Ομάδες έμπειρες με παραστάσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση, που αναγκάστηκαν να υποκλιθούν στο μεγαλείο του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος μετρά 3 νίκες και μια ισοπαλία σε τέσσερις αγώνες και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα με φόντο τους ομίλους. Ο Χατσερίδης, ο Ζαμπά, ο Ακπόμ, ο Βέρνμπλουμ έχουν προστεθεί στο ασπρόμαυρο ρόστερ και έπεται συνέχεια. Να είστε σίγουροι ότι έπεται συνέχεια.

Επιστρέφοντας από την Ρωσία το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης, διαπίστωσα πόσο επηρεάζει την καθημερινότητα και την ζωή των οπαδών, η πορεία της ομάδας. Όχι πως δεν το ήξερα, ήταν όμως μια ευκαιρία να επιβεβαιωθεί η άποψη ότι η Θεσσαλονίκη (όπως και όλες οι πόλεις στην Βόρεια Ελλάδα), ζούνε στους ρυθμούς του ΠΑΟΚ.

Πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης και χαράς με τα ανάλογα σχόλια ενθουσιασμού από το παλικάρι που με εξυπηρέτησε στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Ανάλογα χαμόγελα στην στάση που έκανα στην Εθνικής Αντιστάσεως, για τον πρωινό καφέ και τα τσιγάρα. Παρόμοιο σκηνικό λίγο πιο κάτω στη στάση που έκανα για να προμηθευτώ την FORZA Plus.

Ανάλογα χαμόγελα στο μπιτσόμπαρο της Χαλκιδικής που επισκέφτηκα για λίγες ώρες χαλάρωσης. Παντού έντονη η αύρα του ΠΑΟΚ. Παντού το πρώτο θέμα συζήτησης. Παντού χαμόγελα.

Τι αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν 15Αυγουστο. Καρφί δεν τους καιγόταν. Ο ΠΑΟΚ τους είχε προσφέρει όσα χρειάζονταν για να έχουν κέφι. Αυτή είναι η δύναμη του ΠΑΟΚ. Αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων. Αλλάζει την φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης. Της Βόρειας Ελλάδας. Αλλάζει την καθημερινότητα όσων νιώθουν ΠΑΟΚ, όπου κι αν ζούνε.

Αυτά τα έντονα συναισθήματα που δημιουργεί αυτή η ομάδα, είναι η όαση στα προβλήματα της καθημερινότητας! Με τη φόρα που πήρε το συγκρότημα του Ράζβαν, αυτό θα είναι το σκηνικό για τα επόμενα χρόνια. Ας είμαστε έτοιμοι να το ζήσουμε. Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει. Διεκδικεί και κατακτά όσα δικαιούται. Όσα του στέρησαν και όσα ο ίδιος στέρησε από τον εαυτό του, από λάθη, παραλείψεις, κακές εκτιμήσεις, τρυπήματα (υπήρχαν κι αυτά) του παρελθόντος.

Πάμε τώρα στα... φρέσκα. Εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι με τους Πορτογάλους. Η Μπενφίκα δεν έχει σχέση ούτε με την Βασιλεία ούτε με την Σπαρτάκ. Άλλη φιλοσοφία, άλλη ιδιοσυγκρασία, άλλη προσέγγιση στο παιχνίδι! Και ο ΠΑΟΚ όμως δεν θα είναι ίδιος. Θα είναι καλύτερος.

Οι επιτυχίες προσέφεραν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα ενώ ο χρόνος εξακολουθεί να κυλά υπέρ του Δικεφάλου. Η ομάδα «δένει» κάθε μέρα πιο πολύ και στα δυο παιχνίδια με την Μπενφίκα θα δείξει ακόμα καλύτερο πρόσωπο.

Ο Δικέφαλος θα κληθεί να χτίσει βάσεις πρόκρισης στο Ντα Λουζ και θα αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει. Επειδή πιστεύω στις παραδόσεις και γενικά είμαι προληπτικός, θα σημειώσω πως 3η φορά από την ίδια ομάδα, δεν θα αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ. Θυμίζω επίσης ότι στις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις των δυο ομάδων, γηπεδούχος στη ρεβανς ήταν
η Μπενφίκα.

ΥΓ Βγάζω -ξανά- το καπέλο στον Λουτσέσκου. Ο άνθρωπος είναι μετρ στην ψυχολογία.
Θα σας αναλύσω τις επόμενες ημέρες την ευκολία με την οποία παίζει με το μυαλό των αντιπάλων του!
sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.