Ads Top

Άρθρο-κόλαση για Νάτχο: «Αν τον ήθελε ο ΠΑΟΚ, θα τον έπαιρνε. Το ξέρουν και οι Ολυμπιακοί»!



Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο όπως κι αν καταλήξει η υπόθεση Βέρνμπλουμ. Γράφει ο Κώστας Κεφαλογιάννης.
Μια λεπτομέρεια που στα δικά μου μάτια είναι σημαντική: Η επικοινωνία του ΠΑΟΚ είναι σαφώς πάνω από τα ελληνικά δεδομένα και κινείται στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.  Τα βίντεο και οι φωτό παρουσίασης των παικτών, η λειτουργία της ΠΑΕ στα social media, οι παραγωγές του PAOK TV, συγκροτούν ένα επικοινωνιακό πακέτο που δίνει επιπλέον κύρος στον ΠΑΟΚ και έρχεται να ενισχύσει την πεποίθηση ότι ο οργανισμός έχει αλλάξει επίπεδο, οριστικά και αμετάκλητα.

Θα μου πείτε, αλλάζει επίπεδο το κλαμπ επειδή κάποιος μπήκε στον κόπο να φτιάξει ένα ωραίο βιντεάκι για τον Τσούμπα Άκπομ;  Κι όμως. Επίπεδο αλλάζεις με πολλούς τρόπους. Μπορεί μια ομάδα να είναι καλή ή και σπουδαία αγωνιστικά αλλά αν τα γύρω  - γύρω αποπνέουν μιζέρια και νοοτροπία χωριού (με την κακή έννοια), τότε δύσκολα θα γίνει δελεαστικός προορισμός για μεγάλους παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ, στα γύρω – γύρω του, έχει εξελιχθεί όχι απλώς σε δελεαστικό, μα από πολλές απόψεις σε ιδανικό προορισμό! Κι αν ο Βέρνμπλουμ και η κυρία του ήρθαν, είδαν και απήλθαν, οι επόμενοι «Βέρνμπλουμ» θα έρθουν, θα υπογράψουν και θα γουστάρουν κιόλας!

Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι δελεαστικό βεβαίως και αυτό αποτελεί σοβαρό χάντικαπ για όποια ομάδα προσπαθεί να φέρει εδώ ένα μεγάλο όνομα. Ο «Δικέφαλος» πάντως κινείται και επικοινωνεί τόσο πειστικά και «ευρωπαϊκά» όσο ουδείς άλλος ελληνικός σύλλογος ετούτη τη στιγμή (μιλάω για την εικόνα – η ουσία της επικοινωνίας, το πώς διαχειρίζεται κάθε επιτελείο  την καθημερινότητα, τις αναποδιές, τα στραβά κι ανάποδα μιας σεζόν, το πώς περνά τις θέσεις της στα ΜΜΕ και κυρίως το πώς διαμορφώνει την κοινή γνώμη,   είναι κάτι διαφορετικό, πολύπλοκο και όπως αποδείχθηκε πέρυσι, ιδιαίτερα κρίσιμο).

Ένα ακόμη δείγμα για την αλλαγή στάτους του ΠΑΟΚ:  επί σειρά ετών, όταν ο «Δικέφαλος» «έκλεινε» παίκτη που είχε ακουστεί και στο ρεπορτάζ άλλης ομάδας, του Ολυμπιακού π.χ., η μόνιμη επωδός ήταν: «Αν τον ήθελε ο Μαρινάκης, θα τον έπαιρνε». Στις περισσότερες των περιπτώσεων ακουγόταν πειστικό.

Χθες ο Ολυμπιακός «έκλεισε» τον Νάτχο. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Δεν ξέρω για ποιο λόγο θεωρήθηκε ασύμβατος ποδοσφαιρικά με τον Μαουρίτσιο και προτιμήθηκε ο Βέρνμπλουμ. Δεν αποκλείεται οι υπεύθυνοι των «Ασπρόμαυρων» να έκαναν λάθος εκτίμηση και να άφησαν έναν άμεσο ανταγωνιστή τους να δυναμώσει αισθητά.  Μπορώ να υποθέσω με σχετική βεβαιότητα όμως, ότι αν ο ΠΑΟΚ ήθελε τον Νάτχο, θα τον είχε πάρει. Με το χέρι στην καρδιά, πόσοι, ακόμα και Ολυμπιακοί αμφιβάλουν για αυτό;
Θέλω να πω κάτι απλό; Ο ΠΑΟΚ προχωρά μπροστά, δίχως να κοιτάζει πίσω.

Εξωαγωνιστικά, λειτουργεί σε πολλά θέματα υποδειγματικά. Κα εκεί που συνεχίζει να κάνει λάθη, σταδιακά τα διορθώνει.

Αγωνιστικά δεν εξαρτάται από τον Βέρνμπλουμ, τον Νάτχο και οποιαδήποτε άλλη μεταγραφή που απλώς θα έρθει να κουμπώσει (ή να μην κουμπώσει) στο εξαιρετικό σύνολο του Λουτσέσκου.

Και όλα τα παραπάνω συντελούν ώστε, μετά από ένα μεταγραφικό σίριαλ που σε άλλες εποχές θα είχε προκαλέσει κύματα γκρίνιας και εσωστρέφειας, ο ΠΑΟΚ να ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Σπαρτάκ Μόσχας, χαμογελαστός, κεφάτος και αισιόδοξος, σε μια κατάμεστη Τούμπα, με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί (Αυγουστιάτικα..) δυο μέρες πριν τον αγώνα.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.