Ads Top

Ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην Ευρώπη δεν... φοβάται


Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπενφίκα στο Ντα Λουζ, στο πλαίσιο των play off των προκριματικών του Champions League και η UEFA παρουσίασε ένα... ιδιαίτερο στατιστικό για τον Δικέφαλο.
Όπως σημειώνει στην παρουσίαση των στοιχείων της αναμέτρησης του Δικεφάλου με τους Πορτογάλου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, οι «ασπρόμαυροι» στις τελευταίες 11 εκτός έδρας αναμετρήσεις τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, μετρούν πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες.

Οι δύο ήττες του ΠΑΟΚ ήταν από την Καραμπάγκ στις 20 Οκτωβρίου του 2016 (2-0), αλλά και από την Έστερσουντ την προηγούμενη σεζόν και συγκεκριμένα στις 24 Αυγούστου 2017 με το ίδιο σκορ. Η ήττα από τους Σουηδούς ήταν και η πρώτη για τον Δικέφαλο στα τελευταία έξι ευρωπαϊκά ματς του.

Τα μεγάλα διπλά

Στην πορεία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, υπήρξαν και ορισμένα παιχνίδια που οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να φύγουν από μεγάλες ευρωπαϊκές έδρες αλώβητοι με σπουδαία διπλά, όπως το 1-2 στο White Hart Lane, απέναντι στην Τότεναμ, το 0-1 στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, απέναντι στη Ντόρτμουντ, το 2-3 στο Αρτέμιο Φράνκι, απέναντι στην Φιορεντίνα, αλλά και το πρόσφατο και εμφατικό 0-3 στο St. Jacobs Park, απέναντι στη Βασιλεία.

Αλώβητος έχει φύγει και από την έδρα του Άγιαξ (1-1), της Σάλκε (1-1), αλλά και της Σπαρτάκ Μόσχας την προηγούμενη εβδομάδα, με το 0-0 τους Atkritie Arena, που χάρισε στον Δικέφαλο την πρόκριση στα play off των προκριματικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ των... νοκ-άουτ

​Ιδιαίτερη είναι η... παράδοση των «ασπρόμαυρων» και σε ματς με μεγάλες ομάδες σε φάσεις νοκ-άουτ των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, με τον ΠΑΟΚ να έχει πανηγυρίσει μεγάλες προκρίσεις απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους όπως η Άρσεναλ και η Φενέρμπαχτσε.

Το 1997 ο Δικέφαλος έφυγε αλώβητος από το Highbury (1-1), ρίχνοντας στο καναβάτσο την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, αποκλείοντας την από την συνέχεια του τότε Κυπέλλου UEFA, ενώ αξέχαστη θα μείνει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ η πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε στο Σουκρού Σαράτσογλου (1-1), το 2010.

«Τρόμαξε» την Μπενφίκα στο Ντα Λουζ

​Ο ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή του πορεία έχει συναντήσει στο δρόμο του την Μπενφίκα ακόμη δυο φορές, με τον Δικέφαλο απέναντι στους Πορτογάλους να μετράει τρεις ήττες και μια νίκη χωρίς αντίκρισμα όμως καθώς αποκλείστηκε στα πέναλτι.

Η νίκη -χωρίς ουσία- για τον Δικέφαλο, ήρθε στις 4 Νοεμβρίου του 1999 στη ρεβάνς του 1-2 της Τούμπας, με τον Κανταούροφ να βάζει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και να ψαλιδίζει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες πρόκρισης. Η απάντηση όμως του Δικεφάλου ήταν άμεση.

Στο 29′ ο Σπύρος Μαραγκός αφήνει άγαλμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Ένκε και φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Με την ψυχολογία στα ύψη, ο ΠΑΟΚ βρίσκει το γκολ της ανατροπής στο 45′ με τον Σάμπρι να νικάει τον αντίπαλο πορτιέρο και πάλι με εκτέλεση φάουλ.

Η παράταση δεν έβγαλε νικητή έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί η ομάδα του Γιουπ Χάινκες με ήρωα τον Ένκε επικράτησε με 4-1 και πήρε μία σπουδαία πρόκριση, με τον Δικέφαλο να μένει με την πίκρα του αποκλεισμού αλλά να καταφέρνει να λάβει τα εύσημα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης για την μεγάλη προσπάθεια...

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.