Ads Top

Ρεσιτάλ Κόλκα πριν την Μπενφίκα: «Ρε, έχω Μαουρίτσιο, τι να μου πούνε τώρα οι...»


Έπος λίγο πριν το κρίσιμο ματς... Πάμε και στη Λισαβόνα, ψάχνοντας ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ το φαβορί απέναντι σε έναν ποδοσφαιρικό κολοσσό. Ούτε βέβαια με τη Βασιλεία και την Σπαρτάκ ήταν.

Επέστρεψα από τη Μόσχα και επειδή πρέπει να δούμε και καμιά παραλία, πήγα στην αγαπημένη μου Κέρκυρα απευθείας. Εκεί είδα τα αδέρφια μου και βέβαια τα σκουπίδια που για ακόμη μία φορά ήταν βουνό.

Δεν ξέρω τι κάνουν εκεί οι τοπικοί άρχοντες, δεν ξέρω αν καλύπτονται ζώντας στον μικρόκοσμό τους, αλλά με αυτό που συμβαίνει σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της χώρας μας, πρέπει να παρέμβει κάποια αρχή. Μιλάμε για αηδία. Κάθε χρόνο τα ίδια.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε γυρίσει την Κέρκυρα, αλλά όσοι έχετε εικόνα αντιλαμβάνεστε τι λέω. Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, υπεύθυνοι για τα μνημεία και όλα τα συναφή, είναι για δημόσια διαπόμπευση. Μιλάμε για αλητεία.

Από την Κέρκυρα, βγήκαν τα ρούχα για να μπούνε αυτά της Λισαβόνας. Πάμε εκεί που ξεκίνησε ο Χριστόφορος Κολόμβος για να βρει τελικά την Αμερική. Δεν το ήξερε βέβαια πως βρήκε την Αμερική με αποτέλεσμα να πάρει το όνομά της από άλλον. Νόμιζε είναι οι Ινδίες, έπεσε αρκετά έξω είναι η αλήθεια. Το ότι 500 χρόνια μετά για αυτόν τον λόγο λέγαμε τους ιθαγενείς της περιοχής Ινδιάνους, το ξεπερνάμε. Και ακόμα έτσι τους λέμε βασικά.

Είδα την Μπενφίκα χθες απέναντι στη Μποαβίστα. Σαν να έπαιζε Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ ήταν το παιχνίδι με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να προσφέρουν το ένα δώρο πίσω από το άλλο. Δύο κλάσεις καλύτερη η Μπενφίκα θα μπορούσε να κερδίσει με πολύ μεγαλύτερο σκορ.

Είναι ομάδα ρυθμού. Με το που τον βρήκε, ο αντίπαλος είπε αντίο. Με τα 8άρια της τα πλέον σημαντικά γρανάζια. Ο Πίζι που είναι υπολογιστής και πάντα εκεί που πρέπει και ο Ζέντσον Ροντρίγκες που στα 19 του χρόνια είναι σαφές πως πρόκειται για τον παίκτη που θα πουληθεί όβερ 30 εκατ. στο άμεσο μέλλον. Ο τελευταίος μάλιστα, έφαγε τόσο ξύλο από τους αντιπάλους του που λες δεν μπορεί, θα του μείνει κάτι. Τελικά δεν καταλάβαινε τίποτα.

Πως μπορείς να βγάλεις από τον ρυθμό της την Μπενφίκα; Μαουρίτσιο έχω, μανούλα είναι σε αυτό το κομμάτι. Αν είναι καλά ο Βραζιλιάνος, θα την βρούμε την άκρη.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του παιχνιδιού είναι τα ακραία μπακ των δύο ομάδων. Και οι τέσσερις παίζουν ψηλά. Είναι το σημείο που θα παιχτεί ο κλεφτοπόλεμος, θα κερδίσει ο πιο έξυπνος.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το βασικό είναι η ψυχολογία. Πρέπει να τους αναγκάσεις να μη μπορούνε να παίξουν το παιχνίδι τους και όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου δεν χάνει.

Και γενικά, έχουμε μάθει να υπερεκτιμάμε τους αντιπάλους ξεχνώντας τους δικούς μας. Εγώ βλέπω μία ισορροπία και σε χαρακτηριστικά και σε ομαδική λειτουργία. Η λεπτομέρεια θα κάνει την διαφορά πάλι. Και η εμπειρία.

Δεν ξέρω ποιον θα βάλει ο κόους αντί του Καντουρί. Εκεί έχει επιλογές. Υπάρχει ο Μπίσεσβαρ, υπάρχει ο Ουάρντα, υπάρχει και ο Ζαμπά. Ο καθένας με τα καλά και τα στραβά του, απλά στη μέρα τους και οι τρεις μπορεί να γίνουν στη σημαντικοί.

Τα παιδιά μας γνωρίζουν καλά πως είναι μία σειρά υψηλών απαιτήσεων. Είναι μία σειρά που η συγκέντρωση στο πλάνο είναι το άλφα και το ωμέγα. Και μία σοβαρή ομάδα αντιλαμβάνεται το τι πρέπει να κάνει.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.