Ads Top

O κεραυνός του Σαββίδη που θα τρελάνει όλη τη Superleague - Ρίχνει ατέλειωτο χρήμα


Η πρόταση του Γ. Βασιλειάδη για τη χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω της ΕΡΤ και την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων με τις οποίες δεν έχει συμφωνήσει η NOVA, έχει φέρει αναστάτωση και στο τηλεοπτικό τοπίο.
Η ΑΕΚ, η ΑΕΛ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Λεβαδειακός, ο Ολυμπιακός, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχουν συμφωνήσει ήδη με τη NOVA, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Παναθηναϊκός θα δεχθεί πρόταση από το συνδρομητικό κανάλι, αν και εφόσον ολοκληρωθεί η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος με επιτυχία. Στο γκρουπ αυτό, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα προστεθεί και ο Άρης, με αποτέλεσμα τα κανάλια Novasports να έχουν 11 ομάδες.

Οι υπόλοιπες ομάδες -Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Ξάνθη- μπορεί να μην έχουν ακόμα στέγη, ωστόσο, καθορίζουν τις εξελίξεις και συζητούν διάφορα θέματα.

Τα χρήματα που προτείνει ο Βασιλειάδης μέσω της συνεργασίας NOVA και ΕΡΤ είναι αρκετά, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι ο ίδιος θα έβαζε τους δικούς του όρους από τη στιγμή που κλήθηκε από τις ομάδες να βοηθήσει να δοθεί λύση. Και επειδή το κονδύλι που αναλογεί στην κρατική τηλεόραση είναι μεγάλο και ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ, θεωρείται μεγάλο ποσό παρά την κερδοφορία της εταιρίας. Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι.

Θα εξετάσουν πρόταση από το Epsilon
Αν λοιπόν «παγώσει» το θέμα της χρηματοδότησης μέσω της ΕΡΤ, οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο θα δεχθούν την κρούση από το Epsilon TV που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Για την ακρίβεια το θέμα βρίσκεται στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θα πάρει την απόφαση της εμπλοκής ή όχι του νέου καναλιού στο «παιχνίδι» του ποδοσφαίρου.

Το Epsilon TV έχει τα δικαιώματα της Εθνικής ομάδας, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα μπει για τα… καλά στο κόλπο. Διότι αφενός το κανάλι δεν έχει το know how και αφετέρου αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει ούτε τον εξοπλισμό, ούτε το προσωπικό για να αναλάβει δικές του παραγωγές.

Αν ο Σαββίδης αποφασίσει να μπει στο παιχνίδι, τότε το κόστος της εμπλοκής του Epsilon TV στη Super League θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ ετησίως και αυτό γιατί κανείς θα πρέπει να συνυπολογίσει ότι πρέπει να αποκτηθεί τεχνολογικός εξοπλισμός και έμψυχο δυναμικό. Θα πρέπει δηλαδή να γίνει ένα μεγάλο αθλητικό τμήμα που θα μπορεί, εκτός από τις μεταδόσεις, να βγάζει και εκπομπή την Κυριακή.

Ο Σαββίδης ακούει φωνές από δύο μεριές. Από τους «τηλεοπτικούς» συμβούλους και από τους «ποδοσφαιρικούς». Αυτή τη στιγμή… ζυγίζει τα δεδομένα και θα αποφασίσει τι του είναι πιο χρήσιμο τελικά.

*politik.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.