Ads Top

Αυτόν τον ΠΑΟΚ θα δούμε φέτος! - Το..«κόλπο» που ετοιμάζει ο Λουτσέσκου!


Τι «κόλπο» ετοιμάζει ο Λουτσέσκου, σε ποιους ποντάρει! - Ο ΠΑΟΚ έχει μπει στην τελική ευθεία για τις αναμετρήσεις με την Βασιλεία, ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι έγινε στην Ολλανδία. Σε ποιους τομείς έχει δουλέψει ο Ράζβαν Λουτσέσκου και τι ομάδα θα δούμε φέτος.
Το Μουντιάλ συνεχίζεται, στη winmasters.gr , με εκπληκτικές προσφορές* – Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο πρώτος και μεγάλος στόχος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι να παρουσιάσει μία ομάδα, από το πρώτο κιόλας επίσημο παιχνίδι που θα έχει αγωνιστική συνοχή σε όλες τις γραμμές. Στην Ολλανδία, όσοι ευτύχησαν να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις του Ρουμάνου τεχνικού είδαν την επιμονή του στις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Ζητούσε επίμονα να μην δίνουν κενούς χώρους στους αντιπάλους. Σε ένα ποσοστό τηρήθηκε ευλαβικά, όμως η ομάδα έδειξε πως θέλει ακόμα δουλειά για να μπορέσει να αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού που ζητάει ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Ας μη ξεχνάμε πως φέτος ήρθαν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα (μεταγραφές, δανεικοί) και χρειάζεται χρόνος προσαρμογής, αλλά και στήριξη.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα που του προσφέρουν αρκετοί ποδοσφαιριστές, ευτυχώς φέτος είναι πολλοί. Με το συγκεκριμένο προσόν, θέλει, ο ΠΑΟΚ να είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Όταν η ομάδα του πρεσάρει, όταν κυκλοφορεί την μπάλα. Όταν θέλει να πιάσει τον ύπνο τον αντίπαλο της. Από την πρώτη προπόνηση στην Ολλανδία αρχικά στο Χορστ και στη συνέχεια στο Όστεμπεργκ, ο Λουτσέσκου, αρκετές φορές σταματούσε τις προπονήσεις για να επισημάνει στους παίκτες του πως: «Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτό που ψάχνει κάθε ομάδα που θέλει να προοδεύει, είναι να δουλεύουν πρώτα με τη σκέψη και μετά με τα πόδια».

Δηλαδή να παίρνουν την πιο σωστή απόφαση στη διάρκεια του παιχνιδιού, αυτή που θα δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όταν, για παράδειγμα, η ομάδα έχει κατοχή μπάλας η λογική λέει πως ψάχνουμε πάντα τον παίκτη που βρίσκεται στην καλύτερη θέση. Και όχι να την διώχνουν από τα πόδια μας επειδή θα «καίει» εκείνη τη στιγμή.

Ένα από τα περσινά ατού του Δικεφάλου ήταν οι στημένες φάσεις. Θυμηθείτε πόσες φορές από κόρνερ ο Μάτος βρήκε δίχτυα και πόσες ευκαιρίες έχει χάσει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του γκολ. Στις καθημερινές διπλές προπονήσεις οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές εξασκήθηκαν στις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ. Την τελευταία εβδομάδα δοκιμάστηκαν πολλές κομπίνες τις οποίες θα δούμε στην πορεία του πρωταθλήματος να εφαρμόζονται. Καλά θα κάνουν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ να στέλνουν «κατασκόπους» σε κάθε γήπεδο που θα αγωνίζεται η ομάδα για να δουν τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνίζεται φέτος.

Τελευταίο, αφήσαμε, το κεφάλαιο που λέγεται ατομική βελτίωση. Ο Δικέφαλος, δεν θα είναι μια ομάδα μόνο του συνόλου. Θα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν με την δυναμική τους να «σηκώσουν» όλο το βάρος συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους. Για να επιτευχθεί αυτό το κομμάτι αφιερώθηκε αρκετός χρόνος από τον Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής, μίλησε σχεδόν με όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στην Ολλανδία. Τους εξηγούσε ποια λάθη κάνουν στις κινήσεις τους, αλλά και ποια στοιχεία πρέπει να προσθέσουν στο παιχνίδι τους. Για παράδειγμα ο Δημήτρης Πέλκας δούλεψε πολύ στη μυϊκή δύναμη, προκειμένου να τον βοηθήσει στις μάχες με προσωπικούς αντιπάλους. Ο Πασχαλάκης δούλεψε με τα πόδια προκειμένου να βελτιώσει το αδύνατο σημείο του. Αυτό που λένε όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι πως φέτος έγινε μια σοβαρή δουλειά και τα αποτελέσματα της θα φανούν κατά την διάρκεια της χρονιάς. Ίδωμεν..

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.