Ads Top

Ρουκέτα Κόλκα για Χατσερίντι: «Δυστυχώς...» - Πώς είδε Ζαμπά, Ουάρντα - Φοβερή ατάκα για... Κόκα


Άλλο ένα φιλικό ολοκληρώθηκε σήμερα για τον ΠΑΟΚ, με τα όποια συμπεράσματα που σίγουρα δεν είναι οριστικά. Όμως κάποια πράγματα φαίνονται και ο χρόνος θα βοηθήσει για να σχηματοποιηθούν. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας...
Αφού διαπιστώνω σιγά – σιγά πως ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού – Κόκα – μετονομάζεται σε Κούκα για αδιευκρίνιστους λόγους, πολλοί θα σταθούνε στο εκπληκτικό γκολ που έβαλε ο Ζαμπά.

Σωστά θα σταθούν στο πρόσωπο, όχι όμως για την μία ενέργεια. Εντυπωσιακή, δείγμα των στοιχείων του, αλλά αλλού υπάρχει η ουσία για τον 20χρονό Βραζιλιάνο.

Ο τρόπος που έπαιξε, ο τρόπος που συνεργάστηκε με τον Κίτσιου, ο τρόπος που αμύνθηκε, η διάθεσή του να μάθει γρήγορα, το πόσο έχει αντιληφθεί πως ο ΠΑΟΚ είναι η μεγάλη του ευκαιρία να γίνει τοπ ποδοσφαιριστής. Το γκολ μπήκε, μπορεί να βάλει άλλα είκοσι τέτοια στη καριέρα του, μπορεί και κανένα. Η ουσία είναι πως το συγκεκριμένο πακέτο χαρακτηριστικών, το θέλει πραγματικά.

Το φιλικό δεν ήταν χρήσιμο για ιδιαίτερα συμπεράσματα γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα ο βασικός κορμός. Μπορούμε να πούμε ατομικά για το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του Κίτσιου που μαζί με τον Ζαμπά ήταν όλος ο ΠΑΟΚ δημιουργικά, μπορούμε να πούμε για τον εξαιρετικό Ρέι στο δεύτερο.

Για τον Χατσερίδη που πήρε αρκετά χρόνο, το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι αυτό που λέμε τόσο καιρό. Θέλει πολύ χρόνο για να τον κρίνουμε δίκαια. Η εικόνα που έχει σήμερα, δεν είναι η πραγματική. Απλά δεν ξέρουμε ακόμη αν στο σημείο που θα φτάσει η πραγματική, θα είναι ικανή να του δώσει θέση βασικού σε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Κυρίως λόγω χαρακτηριστικών.

Επίσης ο ποδοσφαιριστής Μιχόγιεβιτς είναι τόσο πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη ομάδα, που εκτίθεται σε κάθε λεπτό συμμετοχής. Το ότι ο Δημητρίου έφυγε ελεύθερος για τη Βασιλεία και ο Πούγγουρας κάνει μόνος του προπονήσεις, για να βρίσκεται πέμπτος στόπερ ο Βόσνιος, είναι ο καθρέφτης μία κακής ποδοσφαιρικής αξιολόγησης που κάνει ο ΠΑΟΚ σε αρκετά θέματα. Κακή αξιολόγηση που οδηγεί την οικογένεια να ξοδεύει αλόγιστα χρήματα δεξιά κι αριστερά.

Καμιά φορά αρχίζω και πιστεύω πως ούτε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ έχει καταλάβει ποιο είναι το επίπεδό του την δεδομένη χρονική στιγμή. Σαν ομάδα έχει τέτοια δυναμική που μόνο τοπ παίκτες μπορούν να εισβάλουν στον βασικό του κορμό. Οι ακαδημίες του, δεν βλέπουν ακαδημίες τύπου Σαράγεβο ή ότι άλλο εμφανιστεί σε νεαρή ηλικία απ έξω. Μια ματιά στα τουρνουά που συμμετάσχουν αυτές να ρίξει κανείς, καταλαβαίνει την απόσταση.

Πλέον στη προετοιμασία απομένει το κομμάτι που ο Λουτσέσκου θα δώσει 90λεπτά στους παίκτες του. Απέναντι στην Αντβέρπ, πιθανότατα θα δούμε και το σχήμα που θα παίξει με τη Βασιλεία, στο οποίο έτσι κι αλλιώς μία θέση παίζει μεταξύ Λημνιού και Ζαμπά. Ο πρώτος έχει το προβάδισμα γιατί είναι έναν χρόνο στην ομάδα, κάτι φυσιολογικό.

Αν κλείσει και το φιλικό με τη Ζάμαλεκ επίσημα, θα πάρουν και τα άλλα παιδιά το 90λεπτό που θα τους βοηθήσει να μπούνε πλέον σε ρυθμούς επίσημων αγώνων.

Στα μεταγραφικά, ο ΠΑΟΚ μιλάει με έναν έμπειρο σήμερα και έναν πιο νεαρό φορ. Από αυτά που είδα πλέον θεωρώ πως καλύτερη επιλογή είναι ο νεαρός.

ΥΓ. Ο Ενρίκε φεύγει για Αζερμπαιτζάν και η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσε να φτάσει στο επίπεδο της υπόλοιπης ομάδας. Ξέρω πως είναι αγαπητός, όμως το ποδόσφαιρο είναι αμείλικτο για όσους δεν το έχουν μάθει όπως πρέπει. Από την άλλη, ο Ουάρντα δείχνει αποφασισμένος να διώξει την ρετσινιά που τον συνοδεύει.

*sdna.gr




Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.