Ads Top

Δεν ξέρουμε ούτε ημερομηνία κλήρωσης...


Οι ομάδες προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα σεζόν, η Super League έχει ανακοινώσει ότι το πρωτάθλημα ξεκινά στις 25 Αυγούστου, όμως είναι τόσα μέτωπα ανοιχτά, που δεν γνωρίζουμε ούτε πότε θα γίνει η κλήρωση.
Οι ομάδες προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα σεζόν, η Super League έχει ανακοινώσει ότι το πρωτάθλημα ξεκινά στις 25 Αυγούστου, όμως είναι τόσα μέτωπα ανοιχτά, που δεν γνωρίζουμε ούτε πότε θα γίνει η κλήρωση.
Η Premier League ξεκινά στις 10  Αυγούστου και το πρόγραμμα έγινε γνωστό στις 14 Ιουνίου. Κοιτάζοντας και τις περσινές ημερομηνίες, πάλι 14 Ιουνίου είχε γνωστοποιηθεί το καλεντάρι του επόμενου πρωταθλήματος. Προφανώς και είναι άτοπη η όποια σύγκριση με την καλύτερη Λίγκα της Ευρώπης, όμως στην Ελλάδα τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα. Το "κάθε πέρυσι και καλύτερα" είναι μια θλιβερή πραγματικότητα.

Πέρυσι, έπρεπε να φτάσουμε παραμονή της πρώτης σέντρας για να υπάρξει οριστική συμφωνία για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών. Και αν κάποιος θα περίμενε πως το πάθημα θα γινόταν μάθημα, ένα χρόνο μετά δεν είναι γνωστό το πότε θα γίνει η κλήρωση για το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19. Μάλιστα, δεν υπάρχει ούτε ένδειξη για το πότε, πολύ απλά γιατί υπάρχουν ένα κάρο ανοιχτά μέτωπα.

Το μόνο που ξέρουμε είναι πως η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 25 Αυγούστου. Βέβαια, ειλικρινά ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι θα ξεκινήσει στην ώρα του το πρωτάθλημα, όταν δεν έχει λυθεί ακόμα το πόσες ομάδες πέφτουν, πόσες ανεβαίνουν και γενικά με ποιους όρους θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Την περασμένη χρονιά, η κλήρωση διεξήχθη στις 13 Ιουλίου. Φέτος, έχει φτάσει αισίως 17 του μήνα και ακόμα δεν είναι γνωστό το πότε θα γίνει η κλήρωση. Αν και με τόσα προβλήματα, αυτό φαντάζει... λεπτομέρεια. Όταν δεν έχουν λυθεί άλλα κι άλλα, το πρόγραμμα φαντάζει ως το τελευταίο των προβλημάτων για τον συνεταιρισμό.

Θα πει κάποιος ότι στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει γίνει κλήρωση παλαιότερα με ομάδα Α και ομάδα Β, διότι δεν ήταν γνωστές. Όταν έχει υπάρξει αυτό, τίποτα δεν προκαλεί πλέον εντύπωση. Το θέμα όμως είναι ότι αντί να βάζουν ορισμένοι μυαλό και να μαθαίνουν από τα λάθη τους, δημιουργούν περισσότερα. Και στη μέση είναι το ίδιο το προϊόν, με το οποίο δεν θέλει να ασχοληθεί κανείς.

Η Λίγκα πριν μερικές ημέρες συνεδρίασε και αποφάσισε να αποδεχτεί... εν μέρει την πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση. Ο υφυπουργός είναι διατεθειμένος να συναινέσει σε 14 ομάδες σε ένα χρόνο από τώρα και σε 12 από την σεζόν 2020-21. Οι ομάδες δέχονται το πρώτο και για το δεύτερο η απάντηση είναι "θα το δούμε του χρόνου, δεν μπορούμε να δεσμευτούμε από τώρα".

Με αυτά τα δεδομένα, συμφωνία με τον υφυπουργό δεν μπορεί να υπάρξει, άρα οι όποιες συζητήσεις θα οδηγηθούν σε ναυάγιο, επτά ΠΑΕ θα παραμείνουν χωρίς τηλεοπτική στέγη, απειλώντας με "μπλόκο" αν δεν υπάρξει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ ουδείς εγγυάται ότι η Football League θα αποδεχτεί οι δυο πρώτες της ομάδες του χρόνου να παίξουν μπαράζ με τον 13ο και τον 14ο της Super League για δυο εισιτήρια.

Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι τα μέτωπα είναι πολλά και για να υπάρξει συναίνεση, θα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα από τις δυο πλευρές. Ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και επιμένει σε αυτή. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι ομάδες, αν δεν τα βρουν μαζί του, διότι δεν θα υφίστανται και τα λεφτά που λέει πως έχει εξασφαλίσει από NOVA και ΕΡΤ μαζί σε βάθος πενταετίας.

Σε μια τελική και με τόσα αναπάντητα ερωτήματα, το πότε θα γίνει η κλήρωση είναι όντως το τελευταίο πρόβλημα...


Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.