Ads Top

Απασφάλισε ο Πρίντεζης για Παπαπέτρου - Ατάκες που ταρακουνούν τον Ολυμπιακό - «Γι’ αυτό έφυγε»


Αποκαλυπτικός ο υπαρχηγός σε μία συνέντευξη-φωτιά.
Το SDNA συνάντησε στη Σύρο τον Γιώργο Πρίντεζη και ο άσος του Ολυμπιακού σχολιάζει την αποχώρηση του Ιωάννη Παπαπέτρου από τον Πειραιά, τον ερχομό του Ντέιβιντ Μπλατ και την Εθνική. Αποστολή στην Σύρο: Παναγιώτης Μπουρδής.

Είθισται ο στόχος του οικοδεσπότη μίας δεξίωσης να αφορά την ευχαρίστηση των καλεσμένων του. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο εμπνευστής του «LG AegeanBall Festival» το οποίο για τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο νησί καταγωγής του, την Σύρο.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού με την συνδρομή πολλών τοπικών φορέων διοργάνωσε ένα άρτιο event, το οποίο απόλαυσε τόσο ο κόσμος στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, όσο και οι τηλεθεατές. Στο αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά ωστόσο δεν... χάρισε κάστανα σε κανέναν. Μετά την νίκη του στο διαγωνισμό σουτ από την σέντρα του γηπέδου, επικράτησε με την ομάδα του «LG Warriors» και στον τελικό των «Adidas Creators» με 14-10 κατακτώντας κατά αυτόν τον τρόπο τον τίτλο του πρωταθλητή.

Mε ιδιαίτερη ταπεινότητα αλλά και ικανοποίηση για τον θετικό αντίκτυπο που έχει το «LG AegeanBall Festival» ο Γιώργος Πρίντεζης μιλά στο sdna.gr για τον θεσμό αυτό, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλεί.

«Είναι ένας θεσμός ο οποίος έχει πολλαπλά οφέλη. Βλέπω, και είναι πάρα πολύ ωραίο, παιδιά να διασκεδάζουν, ο κόσμος να γνωρίζει από κοντά αθλητές ενώ δεν μπορεί να βρεθεί στην Αθήνα. Στην διοργάνωση υπάρχουν πολλαπλά οφέλη, κοινωνικά, αθλητικά και φιλανθρωπικά. Μακάρι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο.

Η γενέτειρά μου θεωρώ ότι μπορεί να στηρίξει τέτοια event και για αυτόν τον λόγο είναι πάρα πολύ σημαντικό στον κόσμο που αγαπάει τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις όλες οι κοινωνικές-φιλανθρωπικές πράξεις που γίνονται. Είναι κάτι που με χαροποιεί, δεν το νιώθω σαν υποχρέωση. Δεν το κάνω εγώ, απλά είχα την ιδέα. Χρειάζεται πάρα πολύς κόσμος, ο Δήμαρχος, είναι χορηγοί, ο κόσμος που το αγκαλιάζει. Όλο αυτό που βλέπετε δεν είναι δικό μου, συμβάλει πολύς κόσμος σε αυτό».

«Πάνω από όλα να είσαι σωστός αθλητής»
Για ακόμα μία χρονιά, το παρών στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων έδωσαν παίκτες από την ελίτ του ελληνικού μπάσκετ, καθώς όλους τους συνδέει μία στενή σχέση φιλίας με τον Συριανό φόργουορντ. Επιπλέον, στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν και σπουδαίοι Ευρωπαίοι άσοι όπως ο Τόμας Ερτέλ, ο Τορνίκε Σενγκέλια και ο Νίκολα Κάλινιτς. Οι καλές σχέσεις τους με τον Πρίντεζη είναι δεδομένες, μεγαλύτερη όμως αξία έχει το γεγονός πως τα τουρνουά αυτά δεν έχουν οπαδική ταυτότητα αλλά στόχος είναι η προβολή του μπάσκετ αλλά και της Ελλάδας.

«Είμαι αυτός που είμαι. Δεν έχω πει κάτι ποτέ το οποίο είναι ψέματα. Μπορεί να αγαπάω την ομάδα που παίζω, μπορεί να είμαι ευχαριστημένος με αυτή την ομάδα, μπορεί να ήταν πάντα η ευχή μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάνω από όλα δεν πρέπει να είσαι αθλητής και να πρεσβεύεις τον σωστό αθλητισμό. Να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, είτε για τον τόπο σου, είτε γενικότερα για το μπάσκετ».


«Ο Μπλατ θέλει να φέρει φρεσκάδα, ο Ιωάννης έφυγε γιατί το θεωρεί καλύτερο για την καριέρα του»
Με το τρίτο «LG AegeanBall Festival» να έχει ολοκληρωθεί, απομένουν μερικές εβδομάδες διακοπών προτού ξεκινήσουν τα... βάσανα της προετοιμασίας με τον Ολυμπιακό. Μετά από μία χρονιά δίχως τίτλο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν... σκούπα και αρχικά ήρθε το τέλος εποχής του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο της ομάδας συνδυάζεται και με νέα μεταγραφική πολιτική.

«Σίγουρα, είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Παλιότερα είχα παρακολουθήσει το μπάσκετ το οποίο του αρέσει να παίζει. Θέλουμε να δούμε και ευελπιστούμε ότι με πολλή δουλειά θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή που είναι και ο απώτερος σκοπός. Θα ξεκινήσουμε 18 Αυγούστου προετοιμασία και πρώτα ο Θεός να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο.

Όλοι οι ξένοι που έχουν έρθει σκοπός είναι να φέρουν μία φρεσκάδα στην ομάδα, να στηριχθεί ο ελληνικός κορμός με περισσότερη εκρηκτικότητα και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται».

Ειδοποιός διαφορά συγκριτικά με την περασμένη σεζόν, εκτός από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, είναι και η αποχώρηση του Ιωάννη Παπαπέτρου. Μετά από μία πενταετία στα ερυθρόλευκα ο «Πάπι» πήρε την απόφαση να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο οποίος μάλιστα ενδέχεται να είναι και ο Παναθηναϊκός. Με τις πληροφορίες να τον φέρνουν πολύ κοντά στην μεταπήδηση στο «τριφύλλι», ο κουμπάρος του Γιώργος Πρίντεζης αντιλαμβάνεται ότι ο 24χρονος φόργουορντ πήρε μία συνειδητή απόφαση.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς πού θα πάει ο Ιωάννης. Εγώ προσωπικά σαν φίλος του τού εύχομαι τα καλύτερα. Σίγουρα πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει πώς μπορεί να νιώθει ένας αθλητής και τί μπορεί να έχει μες στο μυαλό του. Ο Ιωάννης γενικότερα ξέρω ότι ήταν και είναι ένα πολύ συνειδητοποιημένο παιδί και αυτό που έκανε το έκανε διότι θεωρεί ότι είναι καλό για την καριέρα του. Εννοείται ότι αν πάει στον Παναθηναϊκό του εύχομαι τα καλύτερα, να έχει την υγεία του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ομαδικά θα είμαστε αντίπαλοι και εγώ θα θέλω το καλύτερο για την ομάδα μου».


«Να βοηθήσω όσο μπορώ την Εθνική, σε ολοκληρώνει σαν άνθρωπο ένα παιδί»
Εξίσου σημαντική με την συλλογική του παρουσία βέβαια και το κεφάλαιο της Εθνικής. Η απουσία του από τις κλήσεις για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκάλεσε συζητήσεις, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει διαθέσιμος εφόσον είναι στην κατάλληλη φόρμα.

«Την τελευταία φορά τον Ιούνιο που μίλησα με τον κόουτς Σκουρτόπουλο του είπα πως αν πίστευε και έκρινε ότι με χρειαζόταν, παρόλο που παντρευόμουν θα το συζητούσα για να πήγαινα. Για τον Σεπτέμβριο και του χρόνου, αν είμαι σε καλή κατάσταση είναι στόχος μου να βοηθήσω όσο μπορώ, αλλά θα το δούμε εκείνη την στιγμή».

Φυσικά, επειδή το μπάσκετ και ο αθλητισμός στο σύνολό του είναι το σπουδαιότερο... δευτερεύον πράγμα στην ζωή ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε και την ευεργετική επίδραση στην αλλαγή της προσωπικής του ζωής καθώς μέσα σε έναν χρόνο έγινε πατέρας αλλά και γαμπρός. «Είναι μία πάρα πολύ όμορφη στιγμή, η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι κάποια πράγματα είναι τα απολύτως πραγματικά και τα σημαντικά. Μου έχει φέρει ψυχική και σωματική ηρεμία, είναι κάτι το οποίο σε ολοκληρώνει σαν άνθρωπο».

*sdna.gr

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.