Ads Top

Οριστικό: Φέρνει το «τανκ» ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, φτιάχνει σούπερ δίδυμο!


Στο αεροπλάνο για την Αθήνα (μέσω Ρώμης) βάζουν οι Τυνήσιοι τον Γιασίν Μεριά. Έρχεται για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές με τον Ολυμπιακό. Γιατί ο διεθνής στόπερ είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα μεταγραφή του καλοκαιριού
Στο αεροπλάνο με τελικό προορισμό την Ελλάδα, βρίσκεται ο Γιασίν Μεριά σύμφωνα με τους συμπατριώτες του. Φτάνει τις πρώτες πρωινές ώρες στη χώρα μας για την γνωστή διαδικασία (ιατρικές εξετάσεις, υπογραφές) και φορά τα Ερυθρόλευκα.

Αυτά αναφέρονται στην Τυνησία, και όπως καταλαβαίνει ο καθένας δεν βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μεταγραφικές υποθέσεις του φετινού καλοκαιριού και ο 25άχρονος κεντρικός αμυντικός θυμηθείτε πως θέτει υποψηφιότητα για μια από εκείνες τις υποθέσεις που προκύπτουν λίρα εκατό δίχως στην πραγματικότητα να αναμένεται από τους… πολλούς.

Τον παρακολουθεί εδώ και μήνες τον διεθνή στόπερ της Τυνησίας ο Ολυμπιακός. Τον έχει τσεκάρει πολλές φορές ως εδώ, και για να τον βάλει στο αεροπλάνο με τελικό προορισμό τα μέρη μας έδωσε μάχη όχι μόνο με καλές ομάδες αλλά και με… παραδοσιακές αγορές. Τι βλέπουν οι Ερυθρόλευκοι σε αυτή την περίπτωση; Έναν «ηγέτη». Μια φυσιογνωμία που πέρα από την καλή ταχύτητα και τη φυσική δύναμη, χαρακτηρίζεται από την προσωπικότητα του στο παιχνίδι. Μια… λεπτομέρεια που προφανώς παίζει τον ρόλο της για την ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής.

To ψάχνει κάθε ομάδα αυτό το τελευταίο, το αναζητά και ο Ολυμπιακός που πέρσι για παράδειγμα έκανε το ποντάρισμα του στην περίπτωση του Γιάγκος Βούκοβιτς για αυτόν τον ρόλο, αλλά δεν του βγήκε καθώς ο Σέρβος και πολλούς τραυματισμούς είχε και εμπιστοσύνη δεν βρήκε μετά τον Μπέσνικ Χάσι και ως τον Γενάρη που έφυγε δανεικός για τη Βερόνα. Δεν έκανε απαραίτητα λάθος ο Ολυμπιακός με τον Σέρβο πέρσι το καλοκαίρι. Έφερε στην Ελλάδα έναν κεντρικό αμυντικό που δίπλα στην Τουρκία θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος. Το ότι δεν «έπιασε» είναι μια άλλη συζήτηση. Καμία φορά θέλει και τύχη στο ποδόσφαιρο και ο Βούκοβιτς δεν την είχε στο πρώτο εξάμηνο. Πήγε στην Ιταλία και ήταν πραγματικά καλός με τη Βερόνα.

Λέγαμε για τον Μεριά όμως. Ο Ολυμπιακός θέλει να φτιάξει την άμυνα του από την αρχή. Ο Πέδρο Μαρτίνς πολύ λογικά είδε στην λειτουργία της το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα της περσινής σεζόν και φυσικά επιδιώκει να το λύσει. Έφερε ήδη τον Μιράντα, έναν στόπερ που τον ξέρει καλά από τη κοινή τους θητεία στη Ρίο Άβε. Προσθέτει τώρα στις επιλογές του και έναν στόπερ που μόλις έπαιξε Μουντιάλ, και που ομάδες σαν τη Μπράγκα και τη Λοκομοτίβ Μόσχας τον διεκδικούσαν μέχρι τέλους. Παράλληλα έχει τον Σισέ που πέρσι ήταν μάλλον κάτι σαν άνοιξη μες τον… χειμώνα του Ολυμπιακού. Υπάρχουν λοιπόν ήδη τρεις κεντρικοί αμυντικοί πάνω στους οποίους ο προπονητής θα χτίσει,

Ο Μεριά έχει ένα ακόμη προσόν που αξίζει να το διαπιστώσουμε στην πορεία. Είναι εκείνος ο κεντρικός αμυντικός ο οποίος μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της πρώτης μπάλας. Με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας στην πάσα. Και όχι μόνο πάσες «μικρές». Έχει πολύ εύκολη την αλλαγή πλευράς στη μεταβίβαση. Έχει πάρα πολλές καλές πάσες «μεσαίες». Πάρα πολύ υψηλά ποσοστά.

Θα τα δούμε όπως φαίνεται όλα αυτά. Θα τα δούμε με την ολοκλήρωση της μεταγραφής που όπως φαίνεται ολοκληρώνεται αύριο.

*to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.